1. Varškę pertrinkite per sietelį, sumaišykite su maskarpone, supilkite citrinų sultis, grietinėlę, suberkite paprastą bei vanilinį cukrų ir elektriniu plakikliu išsukite iki vientisos masės, tada įmaišykite kokosų drožles ir įdarą bent pusvalandį...
1. Varškę sumaišykite su grietine, cukrumi bei cinamonu ir gautą masę sutrinkite blenderiu.
2. Tešlą iškočiokite ir supjaustykite kvadratėliais. Dėkite po šaukštelį varškės įdaro ant kiekvieno tešlos gabalėlio, kraštus užlenkite į viršų ir už...
1. Visus tešlai skirtus produktus (išskyrus miltus) išsukite maišikliu (antgaliais, skirtais tešlai minkyti), paskui suberkite miltus ir išminkykite rankomis. Suvyniotą į plėvelę tešlą laikykite šaldytuve mažiausiai 30 min.
2. Dešimt dantytų...
1. Į puodą supilkite pieną, sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą, įberkite druskos ir užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir berkite miltus, nuolat maišydami mediniu šaukštu, kad nesusidarytų gumuliukų.
2. Puodą vėl statykite ant ugnies ir maiš...
Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės, tada supjaustykite norimo dydžio stačiakampiais gabalėliais. Česnaką nulupkite, susmulkinkite. Žalumynus nuplaukite, sukapokite. Česnakus ir žalumynus gerai išsukite su feta ir grietine. Masę pagal...
1. Šokoladinį biskvitą palikite kelioms valandoms šiltoje vietoje, kad šiek tiek apdžiūtų. Sutrupinkite jį.
2. 50 g šokolado sutarkuokite stambia trintuve ir sumaišykite su trupiniais.
3. Likusius 50 g šokolado ištirpinkite ir ataušinkite, bet...
1. Šokoladą sulaužykite ir dubenyje sumaišykite su gabalėliais pjaustytu sviestu, Statykite į puodą su karštu vandeniu ir maišykite, kol šokoladas ir sviestas išsilydys. Palikite masę 10 minučių, kad šiek tiek atvėstų.
2. Į kitą indą įmuškite kiauš...
1. 200 g juodojo šokolado ir sviestą ištirpinkite vandens garų vonelėje. Paskui į gautą masę suberkite pusę cukraus, viską išmaišykite ir atvėsinkite.
2. Atskirtus kiaušinių trynius atsargiai ir švelniai išplakite su likusiu cukraus kiekiu ir...
1. Paruoškite tešlą: trynius ištrinkite su sviestu, druska, šafranu ir kelias šaukštais vandens. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, sėlenas ir suminkykite kietą tešlą. Ją suvyniokite į plėvelę ir mažiausiai 30 min. laikykite š...
1. Adzuki pupeles (jų būna pirkti ekoparduotuvėse) išvirkite taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Įpilkite į keptuvę aliejų, suberkite pupeles, pagardinkite ruduoju cukrumi, pasūdykite ir pakepinkite. Paskui pupeles sutrinkite elektriniu trintuvu į...
1. Vandenį supilkite į puodą ir luktelėkite, kol užvirs. Sudėkite smulkintą sviestą ir išmaišykite.
2. Toliau maišydama suberkite miltus. Masę kaitinkite, kol ji taps gelsvos spalvos ir atšoks nuo puodo dugno.
3. Į atvėsusią masę po vieną įmuš...
1. Tešlą atšildykite kambario temperatūroje ir supjaustykite vidutinio dydžio stačiakampiais. Jei norite, kad pyragaičiai būtų labai plonu pagrindu, tešlos lakštus galite truputį patempti rankomis, bet labai atsargiai, kad neplyštų.
2. Obuolius...
1. Kambario temperatūros sviestą gerai išsukite, po truputį berkite cukrų ir sukite, kol masė taps puri.
2. Kiaušinius išplakite iki putų atskirame dubenyje, pamažu įmaišykite sviesto ir cukraus mišinį, visus reikalingus pagardus ir kepimo...
1. Avietes perrinkite, nuplaukite, nusausinkite. Kelias gražias palikite papuošti, kitas sutrinkite ir išsukite su milteliniu cukrumi.
2. Ledus šiek tiek atitirpykite – turi būti minkšti.
3. Sausainius apšlakstykite kavos likerio ir kavos mišiniu...
1. Iš išvardytų produktų užmaišykite tešlą. Sudrėkinkite keksams skirtas formeles ir kiekvieną jų gražiai išklokite tešla. Suformuokite krepšelius. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 10 min.
2. Kol tešla keps, paruoškite įdarą: sutirštintą pieną...