Pyragas - visi receptai 25 puslapis

Margas pyragas su braškėmis

Margas pyragas su braškėmis 6 asm.

1. Sviestą ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. 2. Po vieną įmuškite kiaušinius ir vis maišykite, kol masė taps puri. 3. Supilkite pieną, pamaišykite. Suberkite miltus su kepimo milteliais ir išmaišykite. 4. Masę  padalinkite pusiau. Į...
Kalėdinė eglutė

Kalėdinė eglutė 6 asm.

1. 2 kiaušinius išplakite su 2 šaukštais cukraus bei 3 šaukštais aliejaus. 2. Pašildytame piene ištirpinkite mieles ir supilkite į kiaušinių bei cukraus plakinį. Išmaišykite. 3. Intensyviai maišydama suberkite miltus. Indą pastatykite šiltoje...
Obuolių vyniotinis

Obuolių vyniotinis 4 asm.

1. Iš miltų, kiaušinio, šilto vandens, sviesto  ir trupučio druskos suminkykite  tešlą. 2. Paruoškite obuolius. Nulupkite  odeles, supjaustykite gabalėliais, sumaišykite su cukrumi ir cinamonu. 3. Tešlą kočiokite, kol ji taps plona. Apšlakstykite...
Trupininis pyragas

Trupininis pyragas 4 asm.

1. Sutarkuokite sviestą. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. 2. Sviestą, kiaušinius, 7 šaukštus cukraus sumaišykite, išminkykite tešlą ir padėkite į šaldymo kamerą valandai laiko atšalti. 3. Kiaušinio baltymus suplakite su likusiu cukrumi. ...
Rabarbarų pyragas

Rabarbarų pyragas 4 asm.

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, pamažu suberkite miltus, įlašinkite keletą lašų vanilinės esencijos ir įberkite kepimo miltelių. Viską išmaišykite iki vientisos masės. 2. Rabarbarus nulupkite, supjaustykite, suberkite į tešlą ir išmaišykite....
Indiškas kriaušių pyragas

Indiškas kriaušių pyragas 4 asm.

1. Tešlai sviestą sumaišykite su miltais, įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, druską ir įpilkite šaukštą vandens. Paruoštą tešlą suvyniokite į foliją ir įdėkite į šaldytuvą pusvalandžiui. 2. Paruoškite sirupą: į verdantį vandenį suberkite cukrų su...
Braškių pyragas su šokolado gabaliukais ir migdolais

Braškių pyragas su šokolado gabaliukais ir migdolais 4 asm.

1. Sviestą išlydykite. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. 2. Trynius išplakite su cukrumi, įpilkite lydytą sviestą, suberkite miltus, supilkite kefyrą, sutrupinkite šokoladą ir viską išmaišykite. 3. Braškes supjaustykite į keturias dalis...
Bananų duona

Bananų duona 4 asm.

1. Išlydykite sviestą, palikite atvėsti. Bananus supjaustykite ir šakute sutrinkite. 2. Kiaušinius išmaišykite su cukrumi. Supilkite kefyrą ir sviestą. 3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. 4. Sviesto masę pilkite ant...
Sausainių ir braškių pyragas

Sausainių ir braškių pyragas 4 asm.

1. Sutrupinkite sausainius, supjaustykite braškes. 2. Ištirpinkite sviestą ir palaukite, kol atvės. 3. Sumaišykite sausainius su cukrumi, kakava, tirpintu sviestu ir grietine. Suberkite braškes. 4. Apvalų indą išklokite maistine plėvele,...
Pyragas su meduoliais

Pyragas su meduoliais 4 asm.

1. Išplakite grietinę su vaniliniu cukrumi. 2. Sutrupinkite pirmą meduolių sluoksnį į norimą formą. Bananus supjaustykite griežinėliais. 3. Ant meduolių sluoksnio užpilkite dalį grietinės ir išdėliokite bananus. Vėl trupinkite meduolių sluoksnį...
Žymės: pyragas, desertas
Mažylių skanėstas

Mažylių skanėstas 4 asm.

1. Sutrupinkite sausainius, supjaustykite marmeladą. Ištirpinkite sviestą. Palaukite, kol atvės. 2. Sumaišykite sausainius su marmeladu, cukrumi, kakava, tirpintu sviestu ir grietine. 3. Apvalų indą išklokite maistine plėvele, supilkite sausainių...
Mėlynių pyragas

Mėlynių pyragas 6 asm.

1. Kepinių margariną arba sviestą sutrinkite su cukrumi. Įmaišykite kiaušinius ir tarkuotą apelsino žievelę. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir viską įmaišykite į tešlą. 2. Įberkite sulaužytą baltąjį šokoladą. Įdėkite ryžių dribsnių ir...
Pyragas su chalva

Pyragas su chalva 4 asm.

1. Sausainius smulkiai sutrupinkite, chalvą sutarkuokite. Sumaišykite viską su grietine ir labai gerai išmaišykite. 2. Indą, į kurį dėsite pyragą, išklokite maistine plėvele. Suverskite gautą masę į formą ir dėkite į šaldytuvą 12 valandų. Galite...
Spanguolių ir varškės pyragas

Spanguolių ir varškės pyragas 6 asm.

1. Pirmiausia reikia pasiruošti varškę: įmušti kiaušinius, supilti du trečdalius indelio kondenduoto pieno, sukrėsti varškę ir viską išplakti elektriniu plakikliu iki kreminės masės. 2. Tada ruoškite tešlą: sviestą apipilkite miltais ir kapokite...
Spanguolių ir sausainių pyragas

Spanguolių ir sausainių pyragas 5 asm.

1. Sutrupinkite sausainius ir sumaišykite su ištirpintu sviestu, spanguolių uogiene, kondensuotu pienu ir džiovintomis spanguolėmis. 2. Sausainių mišinį sudėkite į plėvele išklotą indą ir palaikykite per naktį. Receptą atsiuntė Neringa...
Moliūgų ir kriaušių pyragas

Moliūgų ir kriaušių pyragas 4 asm.

1. Nulupkite kriaušes ir supjaustykite skiltelėmis, nuluptą moliūgą sutarkuokite stambia tarka. 2. Kitame inde ištirpinkite sviestą ir ištrinkite su cukrumi, supilkite miltus ir kepimo miltelius. 3. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų....
Braškių ir rabarbarų pyragas

Braškių ir rabarbarų pyragas 4 asm.

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, sudėkite išlydytą sviestą, po to palaipsniui suberkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pieną ir išmaišykite iki vientisos masės. 2. Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite, braškes taip pat susmulkinkite. 3....
Trupininis obuolių pyragas

Trupininis obuolių pyragas 6 asm.

1. Sutarkuokite sviestą. 2. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. 3. Iš sviesto, kiaušinių, 7 šaukštų cukraus sumaišykite tešlą ir padėkite į šaldymo kamerą valandai laiko atšalti. 4. Obuolius supjaustykite gabalėliais. 5. Kiaušinio...
Slyvų pyragas

Slyvų pyragas 6 asm.

1. Slyvas supjaustykite mažais gabaliukais. 2. Tešlai kiaušinių trynius suplakite su cukrumi, kol suputos. Į juos įmaišykite miltus ir pieną. 3. Į kepimo skardą įtieskite kepimo popierių. Sukrėskite tešlą ir ant jos išdėliokite slyvų gabaliukus....
Dvispalvis keksas su žemės riešutais

Dvispalvis keksas su žemės riešutais 4 asm.

1. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išplakite su cukrumi. Baltymus išplakite iki standžių putų. 2. Į trynius supilkite aliejų, paplakite, tada berkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pieną ir gerai išmaišykite. 3. Riešutus...