Geram brauniui daug nereikia: vos 10 min. paruošimo ir 25–30 min. orkaitėje.
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šį skanuolį iškepiau vis labiau artėjančių Velykų proga. Sau pasižadėjau, jog iki Velykų kiekvieną savaitę iškepsiu po vieną dar neragautą skanumyną, tinkantį šventei. O labiausiai patikusį kartosiu ir per pačias Velykas. Velykiniai kepiniai dažniausiai asocijuojasi su varške, šokoladu arba geltona spalva. Šis pyragas – į geltonųjų kategoriją.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Vienas desertų, kuriam neatsispiria net sočiausi svečiai – nekepti gaivūs jogurtiniai arba želės pyragai. Šis, kurį jums siūlau, nėra iš serijos „nulis kalorijų“, tačiau savo lengvumu ir gaivumu tikrai tiks ir patiks tokioms svarbioms šventėms, kaip Velykos. O ką jau bekalbėti apie deserto patiekimą, kuris tikrai nustebins, o gal net ir prajuokins jūsų svečius!
Julija Steponavičiūtė: Mano siūlomas klasikinis citrinos ir aguonų pyragas – be pieno produktų puikiai tiks ir tiems, kas netoleruoja laktozės. Pyrago pagrindui pasirinkau šviesius speltų miltus, kurie yra naudingesni, nei įprasti kvietiniai miltai. Šį pyragą paprasta iškepti, o dėl dekoratyvaus glajaus bei karamelizuotų migdolų, jis puikiai atrodys ant šventinio stalo.
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tai senas, geras, visų mėgstamas varškės pyrago receptas. Pyragą galima papildyti įvairiais priedais: mėgstama uogiene, obuoliais, bet šiam kartui pasirinkau aguonas. Aguonas įdarui naudokite jau sumaltas. Toks pyragas ne tik labai skanus bet ir labai lengvai pagaminamas.
Tai puikiai iškylantis, drėgnas, kvapnus kepinys, galima įtarti, jog daug teigiamų savybių šiam kepiniui suteikia grietinėlė.
Išbandykite šį nekasdienį desertą, kurio receptu dalinasi konditeris, TV laidų vedėjas Ali Gadžijevas.
Italai labai mėgsta vyšnias ir turi posakį „una ciliegia tira l’altra“ (liet. viena vyšnia traukia kitą; tai yra, neįmanoma suvalgyti tik vienos vyšnios). Vyšnių rūšių yra pačių įvairiausių, o Toskanos miestelyje Laryje net vyksta vyšnioms skirtas festivalis.
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tai dar vienas skanumynas į pyragų su alyvuogių aliejumi receptų kolekciją! Šį kartą – šokoladinis! Jei namuose turite kakavos, miltų, kiaušinių ir tyro alyvuogių aliejaus, papildomai į parduotuvę keliauti tikrai nereikės, iš karto galėsite maišyti tešlą.
Iš Prancūzijos, kaip žinia, yra kilę daugybė klasikinių kepinių, populiarių visame pasaulyje, Jokia išimtis ir šis puikus pyragas, kurio receptu dalinasi konditeris Ali Gadžijevas.
Šio kepinio idėjos autorė – Justina Ramanauskienė, išleidusi pasakiškų kepinių receptų knygą „Tortų knyga“. Pasigėrėkite ir išbandykite! Keksui pagaminti reikia dviejų – šokoladinio ir vanilinio kekso receptų. Pirmiausia reikia iškepti šokoladinį keksą ir iš jo išpjausčius norimas figūras, gaminti vanilinį keksą.
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Kepiniai su varške yra tobuli! Jei reikėtų pasirinkti tarp dviejų kepinių, iš kurių vienas būtų su varške, o kitas be jos, guldau galvą, kad dauguma lietuvių pasirinktų būtent su varške.
Kepiniui rinkitės mažiau sultingas šaldytas nedideles uogas, tik į tešlą jas įmaišykite dar visai sustingusias. Kepdamos uogos nuo karščio savaime atitirps. Labai svarbu, šaldytų uogų nepadauginti, kad ir kaip norėtųsi, nes keksas taps per drėgnas. Keksui visiškai pakaks pusės stiklinės šaldytų uogų.
Kvapnūs mangai ir avietės – nuostabus duetas, kuriam verta kuo dažniau susitikti įvairiuose desertuose. Vieną tokių siūlo žinomas konditeris Ali Gadžijevas.
Sūrio pyragas – karališkas skanėstas, tinkamas patiekti ir per šventes, ir gražaus savaitgalio proga. Jei nė karto jo neruošėte, tikrai neverta baimintis – šiek tiek pastangų prireiks, tačiau išties nieko pernelyg sudėtingo. Siūlome kepto sūrio pyrago receptą, kuris nustebins puikiai įsikomponuojančiu figų sluoksniu ir pasakišku kreminiu viršumi.
Renata Ničajienė (): Citrininis keksas pats tikriausias antigripinas ir vitamino C bomba. Jo tešlą maišau su jogurtu, alyvuogių aliejumi ir speltų miltais ir dar karštą sulieju šviežiai spaustomis citrinų sultimis su medumi. Tai vienas mėgstamiausių mūsų šeimos žiemos sezono kepinių. Jis drėgnas ir neatsivalgomai skanus.
Jei mėgstate mėlynių uogienę, jums patiks ja paskaninta mielinė pynė. Šiek tiek darbo ir laiko prireiks, tačiau rezultatas patiks visiems, o ir paskanaus šio kepinio visas būrys!
Su Trijų Karalių švente daugeliui baigiasi žiemos švenčių laikotarpis – atsisveikiname su eglutėmis ir puošmenomis, noriai ar nenoriai grįžtame į kasdienę rutiną. O kad tas atsisveikinimas su šventėmis būtų lengvesnis, Trijų Karalių dienai galima išsikepti prancūzišką pyragą su migdolų įdaru. Jam naudosime pirktinę tešlą, tad darbo nebus daug, o rezultatas maloniai nustebins!
Įsidrąsinus kepti bananų duoną, kuri iš tiesų yra labiau pyragas, o dar ir iškepamas itin lengvai, galima pradėti improvizacijas įvairiais priedais. Vienas jų – populiarusis šokoladinis kremas „Nutella“ . Vos keli jo šaukštai į tešlą ir bananų duona tampa dar gardesniu kepiniu. Žinoma, saldumo dar daugiau, nei įprastai, tad palaikykite pusiausvyrą užsigerdami nesaldintos kavos ar arbatos puodeliu.
Citrininis keksas su aguonomis, aplietas švelniai rūgščiu glajumi – klasikų klasika, kurią būtina išbandyti. Šiame recepte atsiranda 2 ingredientai, vienas jų ypač pagerina tekstūrą, kitas paryškina spalvą. Išsikepkite, o tada, jokios abejonės, kartosite ir kartosite!
Šis pyragas suvienija 2 nuostabius ingredientus, siejamus su žiema ir su Kalėdomis, – mandarinus bei aguonas. Kepkite ir ragaukite!