„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Pyragėliai - visi receptai 3 puslapis

Pyragėliai su grybais

Pyragėliai su grybais 4 asm.

1. Džiovintus grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite išbrinkti. Nusunkite (3 šaukštus sunkos atidėkite) ir smulkiai supjaustykite. 2. Dubenyje sumaišykite miltus ir druską, sudėkite kubeliais pjaustytą atšaldytą sviestą. Trinkite miltus...
Turkiški sluoksniuoti riešutiniai pyragaičiai – „baklava“

Turkiški sluoksniuoti riešutiniai pyragaičiai – „baklava“ 6 asm.

Baklava yra turbūt vienas iš garsiausių Vidurio Azijos šalių saldumynų. Šiame originaliame turkiškame baklavos recepte plonyčiai perregimi „filo" tešlos lapai pertepami sviestu, sluoksniuojami maltais riešutais ir kepami orkaitėje. Iškepęs pyragas...
Pyragėliai „Italija“

Pyragėliai „Italija“ 4 asm.

1. Į miltus sudėkite pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Jos rutulį suvyniokite į foliją ir pusvalandį palaikykite šaldytuve. 2. Maltą kiaulieną su prieskoniais pakepinkite keptuvėje....
Karšti pyragėliai su voveraitėmis

Karšti pyragėliai su voveraitėmis 4 asm.

1. Tešlą atšildykite ir iš jos išspauskite apskritimus (lyginį skaičių). Pusę apskritimų aptepkite kiaušinio plakiniu, o kitų viduryje išspauskite mažesnį apskritimą taip, kad uždėjus ant apteptų apskritimų išeitų krepšelis. Viršų taip pat...
Pyragėliai su figomis

Pyragėliai su figomis 2 asm.

1. Sluoksniuotą tešlą šiek tiek pakočiokite ir išspauskite norimo dydžio apskritimus. Apskritimus sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. 2. Figas nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. Sūrį sutrupinkite pirštais. 3. Į kiekvieno...
Pyragėliai su špinatų ir įvairių rūšių sūrio įdaru

Pyragėliai su špinatų ir įvairių rūšių sūrio įdaru 3 asm.

1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir apkepkite aliejuje. Sudėkite smulkintus špinatus ir kepkite, kol jie suminkštės. Atvėsinkite, suberkite smulkintus riešutus, sudėkite visą sūrį, pagardinkite prieskoniais. Viską išmaišykite šakute. 2. Kepimo...
Bulvių pyragėliai

Bulvių pyragėliai 3 asm.

1. Bulves ir salierą sudėkite į verdantį sūdytą vandenį ir išvirkite, sugrūskite ar sumalkite. Svogūną ir česnako skilteles susmulkinkite ir apkepkite alyvuogių aliejuje. Grūstas bulves sumaišykite su svogūnais ir česnakais, tarkuotu sūriu, ž...
Eklerai su „Rududu“

Eklerai su „Rududu“ 5 asm.

1. Didesniame puode užkaiskite vandenį su sviestu ir druska. Kai sviestas išsilydys, berkite miltus ir greitai maišykite mediniu šaukštu nenukeldamos nuo ugnies. Tešla turi būti vientisa ir atlipti nuo kraštų, tuomet ji bus užsiplikiusi. 2. Atvė...
Škotiškos pusryčių bandelės „scones“ su sūriu, česnakais ir prieskoninėmis žolelėmis

Škotiškos pusryčių bandelės „scones“ su sūriu, česnakais ir prieskoninėmis žolelėmis 4 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. 2. Paruoškite tešlą. Iš pradžių į dubenį išsijokite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Suberkite kubeliais supjaustytą labai šaltą sviestą. Trinkite...
Prancūziški pyragaičiai „Cannelés de Bordeaux“

Prancūziški pyragaičiai „Cannelés de Bordeaux“ 4 asm.

TEŠLOS PARUOŠIMAS Iš pradžių paruoškite tešlą. Ją paruošti rekomenduojama likus 24–48 valandoms iki kepimo. 1. Į nedidelį prikaistuvį supilkite pieną ir sudėkite sviestą. Kaitinkite ant vidutinės liepsnos, kol užvirs. Nuimkite nuo ugnies ir...
Pyragėliai su trijų rūšių sūriu

Pyragėliai su trijų rūšių sūriu 4 asm.

1. Nuo paprikos nupjaukite galą su koteliu, išskobkite sėklalizdį, tada supjaustykite žiedais. Pomidorus irgi supjaustykite apvaliais griežinėliais. 2. Atšildytą bemielės sluoksniuotos tešlos lakštą kiek pakočiokite, tada supjaustykite 8 cm...
Pyragėliai su raugintais kopūstais

Pyragėliai su raugintais kopūstais 6 asm.

1. Į dubenį sukrėskite sviestą, suberkite miltus. Išmaišykite. Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, sukrėskite grietinę. Išmaišykite tešlą. Kad ji neliptų prie rankų, įdėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. 2. Kol tešla atvės, paruoškite įdarą....
Eklerai su kavos kremu „Chantilly“

Eklerai su kavos kremu „Chantilly“ 6 asm.

1. Vandenį, druską ir cukrų užvirinkite su mažais kubeliais supjaustytu sviestu, suberkite miltus ir intensyviai išmaišykite. 2. Šiek tiek ataušinkite ir po vieną įmuškite kiaušinius, nuolat maišydamos. Stebėkite tešlos konsistenciją, neįmuškite...
Skanėstas „Vaikų džiaugsmas“

Skanėstas „Vaikų džiaugsmas“ 6 asm.

1. Varškę sutrinkite ir išmaišykite su jogurtu, cukrumi ir kiaušinių tryniais. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę, sėlenas, išmirkytas razinas, cinamoną, obuolius.  2. Viską gerai išmaišykite ir atsargiai įmaišykite plaktus baltymus. 3. Sukrė...
Šokoladiniai pyragėliai su braškėm

Šokoladiniai pyragėliai su braškėm 2 asm.

1. Puode išlydykite šokoladą ir sviestą. 2. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir miltais, suberkite kepimo miltelius bei gabalėliais pjaustytas braškes. 3. Masę supilkite į kepimo formeles, truputį palaikykite šaldytuve ir kepkite 200 laipsnių...
Pikantiški pyragėliai

Pikantiški pyragėliai 4 asm.

1. Į miltus sudėkite pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. 2. Suformuokite iš tešlos rutulį, suvyniokite jį į foliją ir palaikykite šaldytuve valandą. 3. Iš tešlos išlipdykite keksiukų...
Pyragėliai su feta ir kriaušėmis

Pyragėliai su feta ir kriaušėmis 4 asm.

1. Į miltus sudėkite pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Suformuokite rutulį ir suvyniokite į foliją. Dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą, vėliau iškočiokite. 2. Tešlą dėkite į pyragaičių...
Rageliai su sūriu

Rageliai su sūriu 5 asm.

1. Tešlą atšildykite ir supjautykite trikampiais (iš jų vėliau ir bus formuojami „rageliai“). 2. Įdarui naudojamą sūrį sutarkuokite, sumaišykite su smulkintais česnakais ir džiovintais kalmarais. 3. Tuomet įdarą dėkite į tą trikampio dalį, kuri...
Persikiniai pyragaičiai „Skanumėlis“

Persikiniai pyragaičiai „Skanumėlis“ 4 asm.

1. Kiekvieną tešlos lakštą padalinkite į 2 dalis ir tokiu būdu bus galima iškloti 10-ies keksiukų formelių dugnus. Tešlą reikia prispausti prie kraštelių, o jos perteklių tiesiog nugnybti ties formelių viršumi. 2. 180 °C temperatūros orkaitėje...
Krepšeliai su sviestiniu kremu

Krepšeliai su sviestiniu kremu 6 asm.

1. Iš trapios tešlos iškepkite krepšelius ir atvėsinkite. 2. Kambario temperatūroje atšildytą sviestą išsukite iki purumo, tada palengva įmaišykite su tryniais išplaktą miltelinį cukrų, supilkite brendį, suberkite vanilę. Kremą gerai atvėsinkite...