Vieną didelį arba porą mažų rabarbarų supjaustykite gabaliukais ir užpilkite cukrumi, sudėkite šaldytas avietes.Palikite pastovėti, kol cukrus ištirps. Tuo metu gaminkite tešlą. Išplakite kiaušinius ir vanilinį cukrų, sudėkite miltus,...
Makaronus išvirkite, kad būtų kietesni.Rabarbarus nuplaukite, nulupkite, susmulkinkite. Iš apelsinų išspauskite sultis. Uogas nuplaukite, jei reikia – atšildykite. Į puodą įpikite litrą vandens, suberkite rabarbarus ir uogas, cukrų ir visus...
1. Į miltus įberkite druskos, supilkite aliejų, pusėje stiklinės šilto vandens išleistas mieles, užminkykite tešlą ir palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų.
2. Rabarbarus nulupkite, supjaustykite gabaliukais, apibarstykite cukrumi ir išmaišykite....
1. Iš tešlai skirtų produktų suminkykite tešlą ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.
2. Per tą laiką paruoškite įdarą: rabarbarus nulupkite, supjaustykite gabaliukais ir troškinkite su cukrumi (be vandens), visą laiką maiš, kydami, kol masė sutirštė...
1. Rabarbarus supjaustykite 2 cm dydžio gabaliukais. Abrikosus išmirkykite ir supjaustykite ketvirčiais. Rabarbarus sudėkite į puodą, suberkite cukrų ir truputį patroškinkite. Kai masė sutirštės, suberkite abrikosus ir troškinkite dar kelias...
1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Pieną supilkite į puodą, įberkite po žiupsnį cukraus, druskos, vanilinio cukraus ir luktelėkite, kol užvirs.
2. Maišydami suberkite manus ir virkite, kol košė sutirštės. Nukėlę nuo ugnies, palikite, kad...
1. Pieną supilkite į prikaistuvį, statykite ant ugnies ir kaitinkite, kol užvirs. Nukelkite nuo viryklės ir palikite vėsti.
2. Kas keletą minučių tikrinkite pieno temperatūrą (tai labai svarbu, nes sukrėtus jogurtą į aukštesnės temperatūros nei 42...
1. Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo. Tešlą ištieskite ant miltais pabarstyto stalviršio, tada dubenėliu iš jos išspauskite maždaug 13 cm skersmens apskritimus.
2. Rabarbarus nulupkite, susmulkinkite ir sumaišykite su mėlynėmis bei ruduoju...
1. Mediniu šaukštu gerai išsukite minkštą sviestą, cukrų bei vanilinį cukrų. Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Po šaukštą berdama miltus, suminkykite tešlą (jei limpa prie rankų, įberkite dar miltų). Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir...
1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, pamažu suberkite miltus, įlašinkite keletą lašų vanilinės esencijos ir įberkite kepimo miltelių. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
2. Rabarbarus nulupkite, supjaustykite, suberkite į tešlą ir išmaišykite....
1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, sudėkite išlydytą sviestą, po to palaipsniui suberkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pieną ir išmaišykite iki vientisos masės.
2. Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite, braškes taip pat susmulkinkite.
3....
1. Rabarbarus nuplaukite, nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, įdėkite 80g cukraus ir šiek tiek apvirkite nedideliame kiekyje vandens (kad tik apsemtų), kol suminkštės. Tuomet grūstuve sugrūskite ir supilkite karštame vandenyje iš...
1. Nuvalytus rabarbarus supjaustykite 2,5 cm ilgio gabaliukais ir sudėkite į puodą.
2. Nutarkuokite oranžinį apelsinų žievelės sluoksnį, iš likusio vaisiaus išspauskite sultis.
3. Į puodą su paruoštais rabarbarais suberkite žieveles, supilkite...
1. Obuolius bei rabarbarus nulupkite, supjaustykite, sudėkite į ugniai atsparų indą, suberkite cinamono ir cukraus mišinį, įpilkite 50 ml vandens ir ant vidutinės ugnies kaitinkite 10 min.
2. Iš šiek tiek atšilusios tešlos išpjaukite truputį...
1. Iš miltų, sviesto, cukraus, kiaušinio ir žiupsnelio druskos išminkykite tešlą ir porą valandų palaikykite šaldytuve.
2. Paruoškite įdarą: į puodą įpilkite 2 stiklines vandens, įberkite 2 šaukštus cukraus, sudėkite nuluptus ir gabaliukais...
1. Rabarbarus supjaustykite 3 cm ilgio gabalėliais, sumaišykite su uogiene, sudėkite į ugniai atsparų indą ir 200°C karštumo orkaitėje kepkite 30 min. (per tą pusvalandį indą reikėtų kelis kartus ištraukti ir pamaišyti).
2. Ataušusią košę sumaiš...
1. Pradurkite riešuto galą ir per skylutes išvarvinkite visą skystį. Jį perkoškite, kad neliktų šapelių. Tada riešutą perskelkite, išskobkite visą minkštimą ir jį sutarkuokite arba sutrinkite elektriniu smulkintuvu.
2. Į storasienį puodą sudėkite...