„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Raugas - visi receptai

Raugo duona su džiovintais baravykais

Raugo duona su džiovintais baravykais 4 asm.

Išbandykite receptą, kurį siūlo tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura. Tiesa, jis tiks tiems, kas jau turi pasigaminto raugo. O jei neturite, netrukus pamokysime, kaip jo pasiruošti.

 

Naminės duonos raugas

Naminės duonos raugas 4 asm.

1. Inde miltus ir kambario temperatūros vandenį maišykite šaukštu, kol pasida rys grietinės tirštumo masė. Ją uždenkite skepeta ir padėkite šiltai (apie 25 laipsnių temperatūros patalpoje) rūgti 72 valandas (3 paras). 2. Šiltai stovintį raugą...
Ruginė  duona  su bulvėmis

Ruginė duona su bulvėmis 4 asm.

Raugo ruošimas 1. Inde miltus ir kambario temperatūros vandenį maišykite šaukštu, kol pasida rys grietinės tirštumo masė. Ją uždenkite skepeta ir padėkite šiltai (apie 25 laipsnių temperatūros patalpoje) rūgti 72 valandas (3 paras). 2. Šiltai...
Ruginė duona

Ruginė duona 6 asm.

Raugo ruošimas: 1. Inde miltus ir kambario temperatūros vandenį maišykite šaukštu, kol pasidarys grietinės tirštumo masė. Ją uždenkite skepeta ir padėkite šiltai (apie 25 laipsnių temperatūros patalpoje) rūgti 72 valandas (3 paras). 2. Šiltai...
Juoda duona su džiovintomis slyvomis

Juoda duona su džiovintomis slyvomis 4 asm.

Raugo ruošimas: Vandenį, sausą raugą, ruginius miltus, cukrų ir mieles  gerai išmaišykite, dubenį uždenkite ir palikite šiltai apie 0,5 val. Salyklo ruošimas: Dubenyje sumaišykite salyklą, druską, grūdų ir sėklų mišinį, supilkite aliejų, už...
Juoda duona su  salyklu  ir saulėgrąžomis

Juoda duona su salyklu ir saulėgrąžomis 4 asm.

Maišinio ruošimas Raugą, ruginius miltus, šiltą vandenį  sumaišykite dubenyje, uždenkite rankšluosčiu ir 12–16 valandų palikite, kad išrūgtų. Tešlos ruošimas 1. Salyklą sumaišykite su verdančiu vandeniu ir leiskite pravėsti. Į dubenį su mišiniu...
Naminė  lietuviška  duona

Naminė lietuviška duona 4 asm.

Raugo ruošimas 1. Inde miltus ir kambario temperatūros vandenį maišykite šaukštu, kol pasidarys grietinės tirštumo masė. Ją uždenkite skepeta ir padėkite šiltai (apie 25 laipsnių temperatūros patalpoje) rūgti 72 valandas (3 paras). 2. Šiltai...