Išbandykite receptą, kurį siūlo tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura. Tiesa, jis tiks tiems, kas jau turi pasigaminto raugo. O jei neturite, netrukus pamokysime, kaip jo pasiruošti.
1. Inde miltus ir kambario temperatūros vandenį maišykite šaukštu, kol pasida rys grietinės tirštumo masė. Ją uždenkite skepeta ir padėkite šiltai (apie 25 laipsnių temperatūros patalpoje) rūgti 72 valandas (3 paras).
2. Šiltai stovintį raugą...
Raugo ruošimas
1. Inde miltus ir kambario temperatūros vandenį maišykite šaukštu, kol pasida rys grietinės tirštumo masė. Ją uždenkite skepeta ir padėkite šiltai (apie 25 laipsnių temperatūros patalpoje) rūgti 72 valandas (3 paras).
2. Šiltai...
Raugo ruošimas:
1. Inde miltus ir kambario temperatūros vandenį maišykite šaukštu, kol pasidarys grietinės tirštumo masė. Ją uždenkite skepeta ir padėkite šiltai (apie 25 laipsnių temperatūros patalpoje) rūgti 72 valandas (3 paras).
2. Šiltai...
Raugo ruošimas:
Vandenį, sausą raugą, ruginius miltus, cukrų ir mieles gerai išmaišykite, dubenį uždenkite ir palikite šiltai apie 0,5 val.
Salyklo ruošimas:
Dubenyje sumaišykite salyklą, druską, grūdų ir sėklų mišinį, supilkite aliejų, už...
Maišinio ruošimas
Raugą, ruginius miltus, šiltą vandenį sumaišykite dubenyje, uždenkite rankšluosčiu ir 12–16 valandų palikite, kad išrūgtų.
Tešlos ruošimas
1. Salyklą sumaišykite su verdančiu vandeniu ir leiskite pravėsti. Į dubenį su mišiniu...
Raugo ruošimas
1. Inde miltus ir kambario temperatūros vandenį maišykite šaukštu, kol pasidarys grietinės tirštumo masė. Ją uždenkite skepeta ir padėkite šiltai (apie 25 laipsnių temperatūros patalpoje) rūgti 72 valandas (3 paras).
2. Šiltai...