Rauginti kopūstai - visi receptai

Rauginti kopūstų ketvirčiai su krienais ir ąžuolo šakelėmis

Rauginti kopūstų ketvirčiai su krienais ir ąžuolo šakelėmis 8 asm.

Ieva Šidlaitė/knyga „Natūralus rauginimas“: Senovėje vienoje statinėje raugdavo įvairiai pjaustytus kopūstus. Į apačią dėdavo nesmulkintas galvas, ant jų – perpjautas per pusę ar ketvirčiuotas, viršuje smulkiai pjaustytus kopūstus. Pradėdavo valgyti nuo viršaus – pirmiausia smulkius kopūstus, kurie greičiau rūgsta ir trumpiau laikosi. Vėliausiai suvalgydavo nepjaustytas galvas, jos rūgsta ilgiausiai ir puikiai išsilaiko iki pavasario.

Raugintų kopūstų įdaras cepelinams

Raugintų kopūstų įdaras cepelinams 6 asm.

Netikėtas, šiek tiek pikantiškas įdaras, su kuriuo paruošite labai sočius ir įdomius cepelinus.

Rusiški pyragėliai su raugintais kopūstais ir grybais

Rusiški pyragėliai su raugintais kopūstais ir grybais 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Pasigaminkime rusiškų pyragėlių su raugintais kopūstais ir grybais. Man regis tai visai geras Rusijos kulinarinio paveldo patiekalas.

Karka su raugintais kopūstais

Karka su raugintais kopūstais 4 asm.

Karką nuplaukite, dėkite į puodą su vandeniu ir užvirkite. Įdėkite svogūną, morkas, laurų lapelius, pipirus ir virkite 2–2,5 valandos. Kitame puode troškinkite kopūstus tol, kol jie suminkštės (apie 1,5 valandos). Paragaukite – jei kopūstai labai rū...
Cepelinai su raugintais kopūstais

Cepelinai su raugintais kopūstais 4 asm.

500 g bulvių išvirkite su lupenomis, atvėsinkite, nulupkite ir sumalkite. Likusias bulves nuskuskite ir sutarkuokite bulvine tarka. Tarkuotose bulvėse susidariusias sultis nusunkite. Palikite kelias minutes pastovėti, kol ant dugno nusės krakmolas....
Raugintų kopūstų apkepas su faršu ir bulvėmis

Raugintų kopūstų apkepas su faršu ir bulvėmis 4 asm.

Bulves išvirkite su lupenomis. Palaukite, kol šiek tiek pravės. Nulupkite, supjaustykite riekelėmis, šiek tiek pasūdykite, apibarstykite džiovintų žolelių mišiniu. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, į ją suberkite faršą, smulkintą supjaustytą...
Pikantiški rauginti kopūstai

Pikantiški rauginti kopūstai 4 asm.

Raugintus kopūstus ir kmynus sudeėkite į puodą, kuriame troškinsite. Užpilkite vandeniu, kad gerai apsemtų. Troškinkite 1 valandą, vis prižiūrėkite, ar pakanka vandens ir pripilkite jo, jei reikia. Pomidorą užplikykite verdančiu vandeniu. Šiek...
Greitas raugintų kopūstų troškinys

Greitas raugintų kopūstų troškinys 2 asm.

Morką ir obuolį sutarkuokite šiaudeliais, svogūną smulkiai supjaustykite. Viską apkepinkite aliejuje. Į apkepintas daržoves sukrėskite raugintus kopūstus, supilkite savo sultyse konservuotų pomidorų tyrę, suberkite smulkintus džiovintus pomidorus,...
Rauginti kopūstai su moliūgais ir žolelėmis

Rauginti kopūstai su moliūgais ir žolelėmis 6 asm.

Supjaustykite moliūgą postambiais gabalėliais ir pabarstykite cukrumi bei palikite kuriam laikui, kad išsiskirtų sultys. Susmulkinkite kopūstus, pertrinkite juos su druska ir sumaišykite su smulkintomis žolelėmis. Į paruoštą indą dėkite kopūstus,...
Rauginti kopūstai su spanguolėmis ir obuoliais

Rauginti kopūstai su spanguolėmis ir obuoliais 4 asm.

Kopūstus nestambiai supjaustykite. Morkas sutarkuokite. Tuomet sluoksniuokite kopūstus, morkas, su nuluptais ir perpus perpjautais obuoliais bei spanguolėmis į indą. Kaskart po sluoksniavimo užberkite pagal skonį druskos, cukraus, kmynų. Kad...
Sveikuoliški kopūstai

Sveikuoliški kopūstai 4 asm.

Jie ypatingi tuo, kad nereikia nei druskos, nei cukraus.

Kokorai su troškintais raugintais kopūstais

Kokorai su troškintais raugintais kopūstais 4 asm.

Bulves išvirkite (geriausiai tai padaryti iš vakaro), nulupkite ir sumalkite per mėsmalę. Suplokite dubenėlyje ir padalinkite į 4 dalis (tiesiog perbrėžkite pirštu). Išimkite vieną dalį ir ją dėkite ant likusių bulvių, o į tuščią vietą pilkite...
Pyragas su raugintais kopūstais ir faršu

Pyragas su raugintais kopūstais ir faršu 4 asm.

1. Pusę stiklinės pieno pašildykite ir jame ištirpinkite mieles. Įberkite šaukštelį cukraus, gerai išmaišykite ir uždengę leiskite pakilti 15 minučių. Į didesnį dubenį suberkite miltus (2 stiklines), supilkite pašildytą pieną, įmuškite kiaušinio...
Kiauliena su vynuogėmis

Kiauliena su vynuogėmis 2 asm.

1. Mėsą apibarstykite druska, pipirais ir apkepkite įkaitintame aliejuje. Išimkite iš keptuvės. 2. Svogūnus supjaustykite, raugintus kopūstus perplaukite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. Vynuoges nuplaukite. Svogūnus apkepinkite įkaitintoje keptuvė...
Raugintų kopūstų salotos

Raugintų kopūstų salotos 2 asm.

 1. Raugintus kopūstus nusunkite ir smulkiai supjaustykite. Obuolį nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite šiaudeliais. Nulupkite ir supjaustykite apelsiną kubeliais. Sumaišykite raugintus kopūstus su supjaustytu obuoliu, apelsinu, rieš...
Kalakutienos guliašas su raugintais kopūstais

Kalakutienos guliašas su raugintais kopūstais 4 asm.

Obuolį nulupkite, perpjaukite, išimkite sėklalizdį ir supjaustykite. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Į storadugnį puodą įpilkite aliejaus ir kelias minutes pakepkite svogūnus bei mairūnus. Sudėkite kopūstus, obuolio gabaliukus, supilkite karštą...
Raugintų kopūstų barščiai su dešrelėmis

Raugintų kopūstų barščiai su dešrelėmis 6 asm.

1.Morkas ir burokėlius supjaustykite plonais šiaudeliais (arba sutarkuokite burokine trintuve). Puode įkaitinkite aliejų ir pakepkite smulkintus svogūną bei porą.  2.Supilkite vandenį, sudėkite burokėlius, morkas, raugintus kopūstus ir užvirinkite....
Pyragėliai su raugintais kopūstais

Pyragėliai su raugintais kopūstais 6 asm.

1. Į dubenį sukrėskite sviestą, suberkite miltus. Išmaišykite. Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, sukrėskite grietinę. Išmaišykite tešlą. Kad ji neliptų prie rankų, įdėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. 2. Kol tešla atvės, paruoškite įdarą....
Salotos su raugintais kopūstais

Salotos su raugintais kopūstais 4 asm.

1. Morką, burokėlį, bulves ir žirnelius (jei šaldyti) išvirkite, atvėsinkite ir supjaustykite smulkiais gabaliukais, papriką ir agurkus kubeliais. Svogūnų laiškus susmulkinkite. 2. Dėkite į lėkštes nuvarvintus raugintus kopūstus, ant jų po lygiai...
Rauginti kopūstai kepti su džiovintomis slyvomis

Rauginti kopūstai kepti su džiovintomis slyvomis 3 asm.

1. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais ir pakepkite šlakelyje aliejaus. 2. Kopūstus perplaukite šaltu vandeniu ir sumaišykite su svogūnais, druska bei džiovintomis slyvomis. Formeles patepkite aliejumi, sudėkite kopūstus ir įpilkite tiek...