Razinos - visi receptai

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Mieliniai „mazgeliai“ su cinamonu ir razinomis

Mieliniai „mazgeliai“ su cinamonu ir razinomis 6 asm.

Tai pernelyg neįmantrios, tačiau puikios bandelės, pagardintos ir pakvėpintos cinamonu ir razinomis.

Keksas su moliūgais, medumi ir migdolais

Keksas su moliūgais, medumi ir migdolais 8 asm.

Atėjus moliūgų valgymo sezonui siūlome išsikepti pasakišką – saldų, drėgną, burnoje tirpstantį – keksą su trupučiu moliūgo, kuriam papildomų akcentų suteikia razinos ir kepinti migdolai. Jo receptu knygoje „Sweet“ dalijasi šefas Yotamas Ottolenghi.

Varškės pyragas su razinomis

Varškės pyragas su razinomis 8 asm.

Ilgai neužgaišite, sudėtingų ingredientų taip pat neprireiks ir greitai ant stalo puikuosis gardus pyragas!

 

Avižiniai sausainiai su razinomis ir riešutais

Avižiniai sausainiai su razinomis ir riešutais 6 asm.

1. Kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. 2. Viename dubenyje gerai sumaišykite miltus, kepimo miltelius, smulkintus riešutus ar saulėgrąžas ir druską. 3. Kitame dubenyje plaktuvu gerai išplakite kiaušinius, cukrų...
Keptos cukinijos su razinomis ir kedro riešutais

Keptos cukinijos su razinomis ir kedro riešutais 4 asm.

Kviečiame išbandyti labai paprastą, tačiau stebinančiai derančių ingredientų patiekalą. Sugaišite neilgai, o rezultatas nustebins, išbandykite!

Velsietiški pyragėliai su razinomis

Velsietiški pyragėliai su razinomis 4 asm.

Gardūs ir paprasti, greitai pagaminami pyragėliai, kuriuos pristato kulinarinių knygų autorius ir TV bei radijo laidų vedėjas Vytaras Radzevičius. 

 

Ryžių apkepas su razinomis

Ryžių apkepas su razinomis 4 asm.

Dažna lietuvių šeima kepa varškės apkepą, ypač savaitgaliais, tačiau šis gardus patiekalas gali būti ruošiamas ir iš ryžių. Tokio skanėsto receptą TV laidoje pademonstravo iš Italijos kilęs virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Turtingo skonio tortas „Razina“

Turtingo skonio tortas „Razina“ 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė jaunasis virtuvės šefas Rokas Galvonas. 

Vištienos salotos su riešutais ir razinomis

Vištienos salotos su riešutais ir razinomis 4 asm.

Skanios ir sočios salotos, kurioms galima puikiai panaudoti virtos ar keptos vištienos likučius. 

Sentimentus keliantys roksai

Sentimentus keliantys roksai 6 asm.

Kodėl gi sentimentus keliančių roksų neišsikepus namie? Naminiai jie gali būti žymiai skanesni – ne tokie kieti, trapesni, pagardinti nebūtinai tik razinomis.

Klasikinis keksas su razinomis

Klasikinis keksas su razinomis 6 asm.

Strelkabelka.lt: Tai puikus keksas, kuriame razinas galite pakeisti kitais džiovintais vaisiais – spanguolėmis ar vyšniomis. Galite dar pridėti graikinių riešutų ar šokolado gabaliukų. Taip pat galite padalyti tešlą į dvi dalis. Ir į vieną dalį įmaišyti natūralios kakavos – bus marmurinis keksas. Jei įpilsite mėtų ekstrakto – iš viso gausite fantastišką keksą.

Trapūs sausainiai su prieskoniais ir riešutais

Trapūs sausainiai su prieskoniais ir riešutais 6 asm.

Šie sausainiai lengvai pagaminami, gardūs ir lengvučiai. Sausainių receptas atkeliavo iš knygos „The Cardamom Trail“, kurios autorė – Indijoje gimusi, o šiuo metu Didžiojoje Britanijoje gyvenanti Chetna Makan, sėkmingai pasirodžiusi britų TV šou-konkurse „The Great British Bake Off“. Jie rekomenduojami visiems, kam patinka naminiai kepiniai, nustebinantys įdomiais deriniais ir šiltais egzotiškais prieskoniais. 

Vaisinis pyragas

Vaisinis pyragas 4 asm.

Supjaustykite vaisius gabalėliais ir dubenyje sumaišykite su konjaku ar sultimis. Palikite 1 val. Stačiakampę 2 litrų talpos duonos kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite duonos trupiniais. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Išsukite sviestą ir...
Mažos duonelės su vyšnių padažu

Mažos duonelės su vyšnių padažu 2 asm.

Razinas ir vyšnias užpilkite konjaku ir palaikykite. Pieną pakaitinkite iki virimo. Kiaušinių trynius su cukrumi išplakite iki purumo. Nesustodama plakti srovele supilkite karštą pieną. Masę perpilkite į puodą ir vis maišydama kaitinkite iki sutirštė...
Bemielis Velykų pyragas

Bemielis Velykų pyragas 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kekso formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Tepamąjį sūrelį išplakite su 100 ml grietinėlės. Likusią grietinėlę pakaitinkite ir joje ištirpinkite šokoladą. Supilkite į sūrelio masę, įlašinkite vanilės,...
Velykų duona su džiovintais vaisiais

Velykų duona su džiovintais vaisiais 4 asm.

Razinas užilkite romu ir palikite per naktį. Mieles su cukrumi ištirpinkite šiltame piene ir palikite pastovėti 10 minučių. Sausoje keptuvėje pakepinkite migdolų plokšteles. Kiaušinius lengvai išplakite ir supilkite į pieną. Dalimis suberkite iš...
Šimtalapis su varške

Šimtalapis su varške 4 asm.

Miltus sumaišykite su sausom mielėm ir trupučiu cukraus. Į miltus supilkite pašildytą pieną ir suplaktus 3 kiaušinius. Minkykite, kol tešla taps elastinga. Padalinkite į 5 vienodo dydžio gabalėlius ir palikite kilti apie 20–30 min. Tuo tarpu iš...
Orinukai su razinomis

Orinukai su razinomis 10 asm.

Baltymus išplakite iki standžių putų. Nuolat maišydami berkite cukrų. Plakite, kol masė bus blizgi. Orkaitę įkaitinkite iki 150 °C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Į kiaušinių baltymus atsargiai įmaišykite razinas, kapotus graikinius rieš...
Kepti obuoliai su vištiena ir kariu

Kepti obuoliai su vištiena ir kariu 4 asm.

Obuolius nuplaukite, nupjaukite jų viršūnėles ir išvalykite sėklalizdžius. Sumaišykite likusius ingredientus: vištieną, razinas, kedrines pinijas, karį, trintą česnaką, smulkintą svogūną  ir sudėkite į obuolius. Pagardinkite druska ir pipirais pagal...