Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.
Tai pernelyg neįmantrios, tačiau puikios bandelės, pagardintos ir pakvėpintos cinamonu ir razinomis.
Atėjus moliūgų valgymo sezonui siūlome išsikepti pasakišką – saldų, drėgną, burnoje tirpstantį – keksą su trupučiu moliūgo, kuriam papildomų akcentų suteikia razinos ir kepinti migdolai. Jo receptu knygoje „Sweet“ dalijasi šefas Yotamas Ottolenghi.
Ilgai neužgaišite, sudėtingų ingredientų taip pat neprireiks ir greitai ant stalo puikuosis gardus pyragas!
Kviečiame išbandyti labai paprastą, tačiau stebinančiai derančių ingredientų patiekalą. Sugaišite neilgai, o rezultatas nustebins, išbandykite!
Gardūs ir paprasti, greitai pagaminami pyragėliai, kuriuos pristato kulinarinių knygų autorius ir TV bei radijo laidų vedėjas Vytaras Radzevičius.
Dažna lietuvių šeima kepa varškės apkepą, ypač savaitgaliais, tačiau šis gardus patiekalas gali būti ruošiamas ir iš ryžių. Tokio skanėsto receptą TV laidoje pademonstravo iš Italijos kilęs virtuvės šefas Gian Luca Demarco.
Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė jaunasis virtuvės šefas Rokas Galvonas.
Skanios ir sočios salotos, kurioms galima puikiai panaudoti virtos ar keptos vištienos likučius.
Kodėl gi sentimentus keliančių roksų neišsikepus namie? Naminiai jie gali būti žymiai skanesni – ne tokie kieti, trapesni, pagardinti nebūtinai tik razinomis.
Strelkabelka.lt: Tai puikus keksas, kuriame razinas galite pakeisti kitais džiovintais vaisiais – spanguolėmis ar vyšniomis. Galite dar pridėti graikinių riešutų ar šokolado gabaliukų. Taip pat galite padalyti tešlą į dvi dalis. Ir į vieną dalį įmaišyti natūralios kakavos – bus marmurinis keksas. Jei įpilsite mėtų ekstrakto – iš viso gausite fantastišką keksą.
Šie sausainiai lengvai pagaminami, gardūs ir lengvučiai. Sausainių receptas atkeliavo iš knygos „The Cardamom Trail“, kurios autorė – Indijoje gimusi, o šiuo metu Didžiojoje Britanijoje gyvenanti Chetna Makan, sėkmingai pasirodžiusi britų TV šou-konkurse „The Great British Bake Off“. Jie rekomenduojami visiems, kam patinka naminiai kepiniai, nustebinantys įdomiais deriniais ir šiltais egzotiškais prieskoniais.