Receptas - visi receptai

Puošnus mielinis pyragas Velykų boba

Puošnus mielinis pyragas Velykų boba 8 asm.

Išsikepkite Velykų bobą pagal Ewos Wołkanowskos-Kołodziej receptą. Šiuo metu Varšuvoje gyvenanti vilnietė yra išleidusi bendrą savo ir šviesios atminties mamos Genowefos Wołkanowskos kūrinį – istorijų ir receptų knygą „Wilno. Rodzinna historia smaków“ (liet. „Vilnius. Šeimos skonių istorija“).

Šalta agurkų sriuba su mėtomis ir jogurtu

Šalta agurkų sriuba su mėtomis ir jogurtu 2 asm.

Agurkuose ne tik gausu vandens, bet jie taip pat papildo organizmą itin reikalingais mineralais? Tad šalta agurkų sriuba vasarą – ne tik atgaiva gomuriui, bet ir kūnui!

Itališkos salotos su kreivabudėmis

Itališkos salotos su kreivabudėmis 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Kreivabudės puikiai tinka vietoje baltos mėsos arba žuvies, šie grybai turtingi baltymų, reguliuoja kraujospūdį, negąsdina kalorijomis, o svarbiausiai – skoniu ir sotumu primena mėsą. Šis receptas gali tapti vieno patiekalo pietų variantu.

Avokadas ant skrebučio

Avokadas ant skrebučio 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Prisimenu, kaip staiga šis užkandis išpopuliarėjo ir staiga visos sveikesnio maisto ar „brunchą“ tiekiančios kavinės pradėjo tepti kreminį avokadą ant duonos riekės. Ir jie buvo teisūs, nes tai greita, atrodo puikiai, gerai perkama, o, svarbiausia, yra be proto skanu!
Tortas „Napoleonas“

Tortas „Napoleonas“ 6 asm.

Paruoškite tešlą. Ant švaraus stalviršio suberkite miltus, sijotus su druska. Uždėkite kambario temperatūros sviestą ir peiliu kapokite iki tol, kol miltai išsimaišys su sviestu. Tuomet trupinių viduryje padarykite duobutę ir supilkite į ją grietinę....
Šokoladiniai irisai

Šokoladiniai irisai 7 asm.

Į prikaistuvį storu dugnu sudėkite visas sudedamąsias dalis, išskyrus šokoladą, ir užvirkite. Virkite ant lėtos ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol temperatūra pasieks 125 °C. Lengviausia temperatūrą pamatuoti virtuviniu termometru. Jei neturite...
Šokoladiniai irisai su riešutais

Šokoladiniai irisai su riešutais 7 asm.

Prikaistuvyje išlydykite sviestą ir grietinėlę. Berkite cukrų ir pilkite sirupą. Mišinį užvirkite. Suberkite smulkintą šokoladą ir druską. Mišinį užvirkite, retkarčiais pamaišydami, kol temperatūra pasieks 125 °C. Temperatūrą lengviausia pamatuoti...
Pikantiškas obuolių ir graikinių riešutų pyragas

Pikantiškas obuolių ir graikinių riešutų pyragas 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C ir 2 litrų talpos biskvito formą patepkite riebalais. Dideliame dubenyje sumaišykite kubeliais pjaustytus obuolius, sirupą, kiaušinius, cukrų „Farinas“, vanilinį cukrų su natūralia vanile ir aliejų. Kitame dubenyje...
Karštas vynas

Karštas vynas 8 asm.

Į prikaistuvį supilkite vyną, sudėkite imbierą, cinamono lazdeles, gvazdikėlius ir apelsino žievelę, supilkite apelsino sultis. Atsargiai pakaitinkite ant lengvos ugnies ir palikite bent 20 min. Suberkite cukrų ir supilkite sirupą. Atsargiai...
Grietinėlės desertas su karštame vyne virtomis spanguolėmis

Grietinėlės desertas su karštame vyne virtomis spanguolėmis 6 asm.

Prikaistuvyje sumaišykite grietinėlę, vanilinį cukrų, želės cukrų ir pavirkite 30 sek. Supilkite į keturias taures ir atšaldykite. Prikaistuvyje užvirkite karštą vyną ir cukrų „Farinas“. Nukelkite prikaistuvį nuo viryklės ir suberkite spanguoles...
Obuolių gėrimas

Obuolių gėrimas 4 asm.

Įkaitinkite obuolių sultis ir sumaišykite su vaniliniu cukrumi, sirupu, citrinų sultimis ir prieskoniais. Palikite kurį laiką pastovėti. Tiekite karštą arba šaltą. Receptas „DANSUKKER“  
Karštas baltasis vynas

Karštas baltasis vynas 7 asm.

Sumaišykite vyną, cukrų, imbiero ir apelsino gabaliukus, cinamono lazdelę ir pavirkite ant mažos ugnies 5 min. Pilkite džiną ir patiekite. Receptas „DANSUKKER“
Šveicariškas pyragas su uogiene ir maskarponės kremu

Šveicariškas pyragas su uogiene ir maskarponės kremu 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 250 °C, kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Kiaušinius, granuliuotą cukrų ir vanilinį cukrų su natūralia vanile išplakite iki purios masės. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir atsargiai suberkite į kiaušinių masę....
Šokoladinis kremas, glaistytas mėtine morengų mase

Šokoladinis kremas, glaistytas mėtine morengų mase 6 asm.

Susmulkinkite šokoladą. Nedideliame prikaistuvyje sumaišykite grietinėlę ir želės cukrų. Užvirkite ir dar pavirkite 30 sek. Šiltą kremą pilkite ant smulkinto šokolado, tada supilkite sirupą ir suberkite vanilinį cukrų su natūralia vanile. Išmaiš...
Saldymedžių skonio skrudinti migdolai su druska

Saldymedžių skonio skrudinti migdolai su druska 4 asm.

Į prikaistuvį suberkite saldžiuosius migdolus ir cukraus miltelius, cukrų „Farinas“ ir vandenį. Nustatykite didžiausią viryklės kaitrumą ir kruopščiai maišykite. Sumažinkite ugnį ir įberkite druskos. Maišykite, kol cukrus visiškai ištirps. Nuolat...
Triufeliai su kalėdiniu punšu

Triufeliai su kalėdiniu punšu 6 asm.

Susmulkinkite šokoladą. Prikaistuvyje užvirkite grietinėlę ir cukrų „Farinas“. Nukelkite prikaistuvį nuo ugnies. Suberkite šokoladą, sudėkite sviestą, supilkite kalėdinį punšą ir maišykite iki vientisos masės. Palaukite, kol truputį atauš. Sukrė...
Apelsinų skonio skrudinti migdolai su prieskoniais

Apelsinų skonio skrudinti migdolai su prieskoniais 6 asm.

Toks pat receptas, kaip ir skrudintų migdolų (2–4 žingsniai), tik reikia pridėti prieskonių ir pagardų (atliekant 1 žingsnį).

Skrudinti migdolai

Skrudinti migdolai 4 asm.

Į prikaistuvį suberkite migdolus, granuliuotą cukrų ir supilkite vandenį. Padidinkite viryklės kaitrumą ir laukite, kol užvirs vanduo ir mišinys ims burbuliuoti. Dažnai maišykite. Sumažinkite kaitrumą ir laukite, kol vanduo visiškai išgaruos, o...
Šokolade mirkyti morengai

Šokolade mirkyti morengai 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 125 °C. Nerūdijančiojo plieno prikaistuvyje sumaišykite kiaušinių baltymus ir cukrų. Prikaistuvį įstatykite į verdančio vandens vonelę. Maišykite, kol cukrus ištirps (nenaudokite elektrinio plaktuvo). Išimkite prikaistuvį iš...