Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Receptas - visi receptai 11 puslapis

Nuostabiai gaivios salotos su kepta vištiena ir apelsinais

Nuostabiai gaivios salotos su kepta vištiena ir apelsinais 2 asm.

Vištiena supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pakepinkite aliejumi įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai paskrus. Į lėkštę sudėkite pjaustytųs salotų lapus, vyšninius pomidoriukus, apelsiną. Ant viršaus uždėkite keptą paskrudusią vištieną, už...
Minkšti vištienos kukuliukai su sūrio padažu

Minkšti vištienos kukuliukai su sūrio padažu 4 asm.

Vištienos faršą sumaišykite su druska, pipirais, smulkintais svogūnais, kiaušiniu ir šlakeliu pieno. Gerai išmaišykite ir formuokite rutuliukus. Dėkite į riebalais išteptą skardą ir kepkite 20–30 minučių. Per tą laiką paruoškite sūrio padažą –...
Medaus ledai („Semifreddo“)

Medaus ledai („Semifreddo“) 6 asm.

Įrankiai: Garų vonelė (puodas su verdančiu vandeniu ir virš jo uždėtu stikliniu arba keramikiniu dubeniu), Plakimo šluotelė, Elektrinis plaktuvas, Šaldymo forma (pailga kekso forma). Gaminimas: Šaldymo formą išklokite maistine plėvele ir atidėkite į...
Arbūzų limonadas

Arbūzų limonadas 4 asm.

Įrankiai: Elektrinė kokteilinė/smulkintuvas ar trintuvas, Gabalėlis merlės arba sietelis. Gaminimas: Arbūzo minkštimą išskobti, išrinkti sėklas ir elektriniu trintuvu sutrinti iki vientisos masės. Sutrintą arbūzą sudėti į medžiagos koštuvą arba...
Pyragas su „Kit Kat“ šokoladukais

Pyragas su „Kit Kat“ šokoladukais 4 asm.

Viską, išskyrus šokoladukus, sudėkite į dubenį ir išsukite iki vientisos masės. Galiausiai įmaišykite šokolado gabalėlius. Sukrėskite tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardelę, rankomis paskirstykite po visą jos paviršių. Kepkite orkaitėje, į...
Šokoladinis pyragas

Šokoladinis pyragas 4 asm.

Kiaušinius išplakite su cukrumi ir grietine. Gerai įmaišykite kakavą, miltus, druską ir kepimo miltelius. Tešlą supilkite į nedidelę kepimo skardelę, išklotą sviestiniu popieriumi. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, kol į vidurį įkiš...
Konservuotos baravykų salotos

Konservuotos baravykų salotos 4 asm.

Grybus nuvalykite, nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, svogūnus – žiedais, morkas sutarkuokite. Daržoves sumaišykite su druska, užpilkite kelis šaukštus aliejus ir troškinkite ant nedidelės ugnies. Po...
Marinuoti baravykai

Marinuoti baravykai 4 asm.

Grybus nuplaukite, nuvalykite ir virkite 15-20 minučių pasūdytame vandenyje. Po virimo palikite grybus nuvarvėti ir apdžiūti, kol gaminsite marinatą. Suberkite į vandenį druską, cukrų, pipirus, krapus ir užvirinkite. Tada supilkite actą ir gautame...
Sūdyti baravykai

Sūdyti baravykai 4 asm.

Grybus nuvalykite ir virkite 30-40 minučių, nukoškite. Po to virkite antrą kartą pasūdytame vandenyje su prieskoniais 30 minučių ir vėliau dėkite į stiklainius bei užpilkite sūrymu, kuriame virė. Stiklainius užsukite ir apverskite.
Vaniliniai ledai su braškėmis

Vaniliniai ledai su braškėmis 4 asm.

Grietinėlę, kondensuotą pieną ir vanilės esenciją supilkite į vieną dubenį. Elektriniu plaktuvu plakite, kol masė taps puresnė, kaip beveik iki standumo plakta grietinėlė (akimirkai turi išlikti plakimo žymės). Tam gali prireikti šiek tiek kantrybės,...
Vištienos iešmeliai su žaliomis slyvų salotomis

Vištienos iešmeliai su žaliomis slyvų salotomis 4 asm.

Vištiena: Vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis. Sudėkite į dubenį, supilkite aliejų ir citrinos sultis, suberkite pipirus ir įdėkite druskos pagal skonį. Viską gerai išmaišykite. Vištienos juosteles sumaukite ant medinių iešmelių. Į...
Nekeptas braškių tortas

Nekeptas braškių tortas 4 asm.

Į tortinę, (recepto autorės 26 cm skersmens), įklokite kepimo popieriaus. Dugne išdėliokite sausainius. Želatiną užpilkite šiltu vandeniu, kad apsemtų, ir palikite išbrinkti. Kai išbrinksta, virš karštų garų, ją ištirpinkite iki vientisos masės ir...
Citrininis trupiniuotis

Citrininis trupiniuotis 4 asm.

Minkštą sviestą, cukrų, miltus, druską, kepimo miltelius ir avižinius dribsnius sudėkite į vieną dubenį ir rankomis maišykite, trinkite tarp pirštų, kol gausite daug drėgnų trupinių. Tešlą atidėkite. Kondensuotą pieną gerai suplakite su citrinos...
Kokosinės rikotos spurgytės

Kokosinės rikotos spurgytės 4 asm.

Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, kokoso drožles, druską, degtinę ir rikotą. Suplakite iki vientisos masės. Iš lėto berkite miltus ir kepimo miltelius, užmaišykite tešlą. Gilioje keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, ant viryklės...
Nekeptas gaivus tortas su avietėmis

Nekeptas gaivus tortas su avietėmis 4 asm.

Anakardžius patariama mirkyti 3-4 valandas. Paruoškite įdarą, kad ispaninio šalavijo sėklos išbrinktų. Sutrinkite avietes šakute, suberkite sėklas ir supilkite klevų sirupą – saldumą reguliuokite pagal savo skonį. Sudėkite į maisto trintuvą datules...
Žemės riešutų sviesto tortas

Žemės riešutų sviesto tortas 4 asm.

Pyrago pagrindo ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės – tik nepersistenkite ir nepagaminkite riešutų sviesto. Vis įpilkite augalinio pieno, kad konsistencija nebūtų pernelyg tiršta. Gauta mase išklokite apvalią...
Desertinė pica

Desertinė pica 4 asm.

Sutrinkite picos pado ingredientus iki vientisos masės ir suformuokite iš jos apvalią formą. Galite pasinaudoti kočėlu, kad padas būtų lygesnis. Prieš gamindami toliau, palaikykite picos padą šaldytuve 10-15 minučių. Po to užtepkite ant picos pado...
Mėtų, avokado ir šokolado skanėstas

Mėtų, avokado ir šokolado skanėstas 4 asm.

Visus mėtinio sluoksnio ingredientus sudėkite į trintuvą ir sumalkite iki vientisos masės. Tuomet supilkite į kepimo popieriumi išklotą indą. Ištirpinkite kokosų aliejų, sudėkite medų ir visus kitus ingredientus. Gerai išmaišykite ir užpilkite ant...
Sausainiai su šokolado lašeliais

Sausainiai su šokolado lašeliais 4 asm.

Ištirpinkite kokosų aliejų ir sumaišykite su migdolų pienu, ruduoju cukrumi ir vanilės ekstraktu. Į gautą masę sudėkite miltus, druską, neapdorotą cukrų ir viską gerai išmaišykite. Masė neturi būti per sausa ar per drėgna, taigi pagal tešlos...
Nekepti tiramisu sausainiai

Nekepti tiramisu sausainiai 4 asm.

Pailgą indą išklokite kepimo popieriumi. Giliame dubenyje sumaišykite kokosų miltus, kakavą, kavą, jūros druską, vanilės ekstraktą. Sudėkite migdolų sviestą ir labai gerai išmaišykite. Dabar atsargiai pilkite (geriausia po 1 šaukštą) augalinį pieną...