Sojų varškės sūrį supjaustykite nedideliais gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite į jį smulkiai supjaustytą česnaką. Šiek tiek pakepinkite ir suberkite sojų varškės sūrį. Vis pamaišydami, kad neprisviltų, apkepkite. Pagardinkite ciberž...
Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite grybus ir kepkite, kol jie pasidarys aukso spalvos, tuomet suberkite pjaustytus porus. Į puodą supilkite 1,25 l vandens, sudėkite pjaustytas bulves. Užvirinkite ir virkite apie 15 minučių. Pridėkite žalių...
Įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite smulkintus svogūnus. Troškinkite 1 min. Sudėkite į puodą pjaustytą moliūgą, suberkite žoleles. Virkite iki kol sriuba sutirštės. Suberkite saldžiuosius geltonuosius kukurūzus ir virkite, kol jie suminkštės....
Įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sumaišykite su kario prieskoniais. Po kelių minučių suberkite tarkuotas morkas, pjaustytus salierus, smulkintus svogūnus. Troškinkite 10 minučių ir tuomet supilkite sultinį. Virkite, kol daržovės suminkštės,...
Sudėkite kuminus į alyvuogių aliejų ir pakaitinkite kelias minutes storadugniame puode. Pridėkite svogūnų bei česnako ir troškinkite 5-7 minutes. Suberkite mirkytus avinžirnius, sudėkite sezamų sėklų pastą ir gerai išmaišykite. Virkite 30-40 minučių....
Kiekvieną bandelę įpjaukite išilgai, patepkite majonezu ir išklokite lydytu sūreliu. Į vidurį dėkite po dešrelę. Ant viršaus uždėkite garstyčių, marinuotų agurkėlių ir tarkuoto fermentinio sūrio. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje, kol sūris iš...
Nors ši duona mielinė, tačiau recepto autorė jos beveik neminko - vis tiek puikiai iškyla ir būna minkštutė. Susitaupo laiko, viskas labai paprasta. Galima nors ir kas vakarą išsikepti, keisti priedus. Tinka ne vien kmynai, nebijokite įberti saulėgrąžų, aguonų, riešutų, džiovintų daržovių…
Toks pikantiškas ir labai universalus variantas. Galima patiekti pusryčiams dar karštus, kartu su dešrelėmis arba šviežiom daržovėm. Išlieka skanūs ir šalti, tiesiog prie rytinės kavos, todėl galima pasiruošti iš vakaro. Vakarienė, manau, taip pat būtų šauni.
Šokoladiniai keksiukai su siurprizu viduje. Tiesiog nuostabūs. Viduje gana drėgni su tirpstančiais burnoje pieniško šokolado gabalėliais ir „Raffaello“ saldainiais.
Svogūną ir česnaką gerai susmulkinkite. Pusė smulkinto česnako ir svogūno suberkite į mėsą, įmuškite kiaušinį, suberkite tarkuoto sūrio, pagardinkite druska, pipirais, įberkite džiūvėsių ir viską gerai išmaišykite. Iš mėsos formuokite nedidelius...
Paruošiamas marinatas: česnaką, šalaviją ir rozmariną sudėkite į grūstuvę ir sutrinkite, suberkite druską, pipirus ir viską gerai išmaišykite. Supilkite aliejų, actą, citrinos sultis, suberkite tarkuotą citrinos žievelę. Marinatą gerai išmaišykite...
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Į kepimo skardą įdėkite 40 g sviesto ir jį dėkite į įkaitintą orkaitę, kol sviestas ištirps. Sviestui ištirpus juo ištepkite formos kraštus ir likusį sviestą tolygiai paskirstykite kepimo formos dugne ir ant jo, lygiu...
Apkepas – tikrai daugelio mėgstamas patiekalas, puikiai tinkantis tiek lengviems pietums ar vakarienei, tiek gardžiam desertui, o ypač, jei jis lengvas, purus, švelnus ir tiesiog užburia bananų aromatu...
Sausoje keptuvėje paskrudinkite migdolų drožles ir avižinius dribsnius. Įmaišykite į juos sėlenas ir medų. Obuolius nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite į ją obuolius, cukrų, cinamoną. ...