Iš arbūzų pašalinkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Mėlynes perrinkite ir nuplaukite. Bananą nulupkite, supjaustykite. Viską sudėkite į indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Jeigu kokteilis išėjo per daug tirštas, tuomet praskieskite...
Agurkėlius nuplaukite ir nupjaukite galiukus. Sudėkite į didelį polietileninį, tvirtą maišelį. Agurkus apibarstykite druska, sudėkite trintas česnakų skilteles ir smulkintus krapus. Maišelį užriškite ir gerai pakratykite, kad prieskoniai...
Agurkus, obuolius ir žalumynus gerai nuplaukite, česnakų skilteles nulupkite. Obuolius supjaustykite į keturias dalis ir sudėkite kartu su visais prieskoniais ir agurkais į didelį indą. Vandens reikės tiek, kad apsemtų agurkėlius. Pasūdykite...
Agurkus pamerkite keturioms valandoms į šaltą vandenį. Nupjaukite jų galiukus ir sudėkite į rauginimui skirtą indą, prieš tai dugną padengusios puse visų prieskonių (krapų, serbentų lapų, česnakų ir pan.). Likusius prieskonius sudėkite ant agurkų...
Grubiai sutrinkite pipirus, sumaišykite juos su cukrumi ir druska. Žaliąsias citrinas nuplaukite, nusausinkite ir nutarkuokite odelę. Ją sumaišykite su druskos, cukraus ir pipirų mišiniu. Iš žaliųjų citrinų išspauskite sultis, o krapus ir mėtas...
Bananus nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Išdėliokite ant švaraus padėkliuko ir dėkite į šaldymo kamerą. Palaukite, kol visiškai užšals. Į kokteilių plaktuvą sudėkite šaldytus bananų gabalėlius, supilkite pieną, stiprią kavą ir vanilinius...
Iš pradžių iš cukraus ir vandens pasiruoškite sirupą. Supilkite į vidutinio dydžio prikaistuvį vandenį, suberkite cukrų ir kaitinkite, kol cukrus ištips ir sirupas užvirs. Išjunkite ugnį ir palikite, kol atvės iki kambario temperatūros. Tuomet...
Dideliame dubenyje sumaišykite bulvių košę, kiaušinį, tarkuotą fermentinį sūrį, džiūvėsėlius (arba miltus), smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, kapotus krapus, druską ir pipirus. Jei matote, kad masė per tiršta, įmuškite dar vieną kiaušinį arba į...
Jei neturite makaronų likučių, 250 g makaronų išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės. Brokolių žiedynėlius išvirkite žiupsneliu druskos pagardintame vandenyje, kol suminkštės, bet vis dar gerai laikys savo formą. Išvirusius nusausinkite ir atidė...
Paimkite imbiero šaknį, nuplaukite ją po tekančio vandens srove, nusausinkite ir smulkiai sutarkuokite. Galite ir supjaustyti imbierą griežinėliais. Beje, šaknis neturi būti storesnė kaip 4 centimetrai. Nuplaukite šviežią agurką, nuskuskite žievelę...
Į puodą sukrėskite grietinę ir cukrų ir kaitinkite ant silpnos ugnies. Nuolat maišykite masę. Kai masė įgaus rusvą irisams būdingą atspalvį ir sutirštės (tai įvyks po 60–70 min.), išjunkite viryklę, sudėkite sviestą ir viską gerai išmaišykite....
Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite odelę. Perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, o minkštimą sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Gautą tyrę užvirinkite ir virkite maždaug 20 minučių. Tuomet sudėkite į puodą ...
Česnaką ir svogūną nulupkite, supjaustykite ir sutrinkite iki vientisos masės elektriniu trintuvu. Tuomet viską pakepinkite svieste. Supilkite į keptuvę vyną. Padažą maišykite, kad neprisviltų. Po kelių minučių padažą pagardinkite citrinų...
Pomidorų pastą praskieskite vandeniu (100 ml) ir supilkite viską į puodą. Po to, kai masė užvirė, pasūdykite, pagardinkite pipirais, sudėkite kapotus žalumynus. Užvirinkite ir palikite virti ant silpnos ugnies. Maišykite visą laiką. Po maždaug...
Dubenyje sumaišykite miltus, maltus migdolus (arba migdolų miltus), druską, maltą cinamoną ir muskatą. Į kitą didelį dubenį sudėkite sviestą ir suberkite cukrų. Elektriniu plaktuvu išplakite iki purios masės. Po vieną įdėkite ir išplakite kiauš...