Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Receptas - visi receptai 9 puslapis

Moliūgų ir varškės pyragas

Moliūgų ir varškės pyragas 4 asm.

Sausainius sutarkuokite ar sutrupinkite iki miltų, kad neliktų stambių gabaliukų. Dėkite šaukštą cukraus, supilkite išlydytą sviestą ir viską gerai išmaišykite. Šia mase padenkite (dugną bei kraštus) sviestu išteptą kepimo skardą. Grietinėlę šiek...
Trinta miško grybų sriuba su sūriu ir čiobrelių žiedais

Trinta miško grybų sriuba su sūriu ir čiobrelių žiedais 2 asm.

Imkite puodą į jį įpilkite sultinį, sudėkite kubeliais susmulkintas bulves. Į keptuvę pilkite aliejaus ir jame apkepinkite smulkiai sukapotus svogūnus. Kepkite ant mažos ugnies, kol tampa minkšti ir auksiniai. Prie svogūnų berkite grybus ir lauro...
Bulvių pica

Bulvių pica 2 asm.

Paruošiame padą: bulves nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite stambia trintuve. Rankomis gerai nuspauskite skystį. Įmuškite kiaušinį, berkite miltus, druską, pipirus ir viską išmaišykite. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir formuokite iš bulvių masės...
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su cukinijomis ir kumpiu

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su cukinijomis ir kumpiu 2 asm.

Tešlą atšildykite. Ant jos sudėkite bulvių skustuku išilgai supjaustytą cukiniją, kumpį, sūrio gabaliuką, apibarstykite čiobreliais ir grūstais pipirais. Tešlą su įdaru susukite į vyniotinį ir supjaustykite 2 cm storio griežinėliais. Sudėkite į...
Pomidorų ir aitriųjų paprikų padažas

Pomidorų ir aitriųjų paprikų padažas 4 asm.

Pusę pomidorų nulupkite ir supjaustykite gabaliukais. Kol kas padėkite į šalį. Kitą pusę irgi supjaustykite gabaliukais (prieš tai nulupkite odelę) ir dėkite į plaktuvą. Ten pat dėkite imbierą, česnaką, aitriąsias paprikas ir susmulkinkite. Į troš...
Cukinijų blynų tortas

Cukinijų blynų tortas 4 asm.

Pertepimui morkas nuvalykite, sutarkuokite, svogūną supjaustykite kubeliais. Į keptuvę pilkite šiek tiek aliejaus ir apkepinkite morkas su svogūnais, paskaninkite druska, pipirais, uždenkite ir troškinkite kol morkos suminkštės. Nukelkite nuo ugnies,...
Moliūgų cukatos ir moliūgų sirupas

Moliūgų cukatos ir moliūgų sirupas 4 asm.

Moliūgą supjaustykite kubeliais (nemažais), užpilkite cukrumi ir laikykite apie pusę paros, kol susidarys nemažai skysčio. Susidariusias sultis nupilkite į puodą, išspauskite citrinų sultis ir jas supilkite į puodą, skystį užvirinkite ir vėl už...
Daržovių pyragas „Sveikas, rudenėli“

Daržovių pyragas „Sveikas, rudenėli“ 4 asm.

Šis pyragas paprastas, sotus, šiltas ir aromatingas ir dar nebrangus. Nuostabus dar tuo, kad keisdami daržoves, jų proporcijas, gausite vis kitą patiekalą. Nereikia lakstyti po parduotuves ieškant produktų, kiekvienose namuose rasite visko, ko reikia šiam pyragui, lengvai pakeisite tais produktais, kuriuos turite. Recepto autorė pyragą kepa torto formoje, kad galėtų išimti iš formos visą ir gražiai supjaustyti. Įdaro turėtų gautis pilna vidutinio dydžio keptuvė. 
Jalapenai su šonine

Jalapenai su šonine 4 asm.

Recepto autorė rekomenduoja patiekalą gaminti užsimovus vienkartines pirštines.
Kepsnys su špinatų ir sūrio įdaru

Kepsnys su špinatų ir sūrio įdaru 2 asm.

Vištienos krūtinėlėse padarykite kišenėles. Paruoštas krūtinėles pabarstykite druska ir pipirais.  Šviežius špinatus apvirkite 1–2 min., nuspauskite vandenį ir susmulkinkite. Pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną su „Persilado“ prieskoniais. Kai...
Moliūginis varškės pyragas

Moliūginis varškės pyragas 4 asm.

Varškę, moliūgų tyrę, kiaušinius ir cukrų išplakite iki vientisos masės. Tuomet sodą nugesinkite su grietine ir įmaišykite į masę drauge su persijotais miltais. Pagardinkite vanilininiu cukrumi, rožių vandeniu, romu. Kepkite apie 45 min. 180 laipsnių...
Cukinijų užkepėlė

Cukinijų užkepėlė 3 asm.

Cukinijas nulupkite, perpjaukite išilgai, išskobkite sėklas. Iš marinatui skirtų produktų sumaišykite ir pagaminkite marinatą, kuriuo apšlakstykite cukinijas ir po kelis šaukštus įpylę į cukinijų vidų, palikite  daržovę marinuotis keletui valandų....
Užkandis „Lapeliai“

Užkandis „Lapeliai“ 2 asm.

Iš baltos duonos riekelės išpjaunami lapeliai – iš vienos riekelės išeina du lapeliai. Juos apkepkite keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Tada dalį lapelių ištrinkite (abi puses arba vieną) česnaku (bet nebūtina, jeigu nepatinka kvapas ar užkandis bus...
Pakepintas baravykas

Pakepintas baravykas 1 asm.

Skaniausias patiekalas rudenį – tai ką tik iš miško parsinešto baravyko kepimas ant sviesto. Receptą atsiuntė Milda K.
Žiedinių kopūstų kamuoliai

Žiedinių kopūstų kamuoliai 2 asm.

Šio patiekalo šventiška ne tik forma ir pateikimo būdai, skonis irgi nuostabus – žiediniai kopūstai puikiai dera su paukštiena ir šalto rūkymo šonine. Tiesą sakant, nei garnyro nei padažo netrūko, bet autorė turi įtarimą, kad kepsnys puikiai derėtų su bulvių koše ir kokiu šaukštu bruknių ar šermukšnių pagardo.
Aguoninis smaližių skanėstas

Aguoninis smaližių skanėstas 4 asm.

Pirmiausia iš vakaro pamerkite aguonas vandenyje. Nupilkite nuo aguonų vandenį ir jas sutrinkite. Kiaušinių trynius suplakite su cukrumi. Į kiaušinio ir cukraus plakinį įmaišykite sutrintą aguonų masę. Įmaišykite džiūvėsėlius. Baltymus išplakite iki...
Obuolių rožytės

Obuolių rožytės 4 asm.

Tešlą atšildykite. kiekvieną  tešlos lakštą perpjaukite išilgai. Obuolius perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite plonais griežinėliais. Užvirinkite maždaug litrą vandens, sudėkite obuolių griežinėlius ir virkite apie 9 min. Obuolius...
Vištienos suktinukai su ciberžolės ir šafrano padažu

Vištienos suktinukai su ciberžolės ir šafrano padažu 2 asm.

Krūtinėles pjaukite per pusę, bet ne iki galo, kad išeitų „paklodė“. Jas padaužykite, apibarstykite truputį druska, juodaisiais pipirais, šviežia petražole. Kol ruošiate vištieną, į puodą su pasūdytu vandeniu įmeskite supjaustytas morkas ir bulvytes...
Vištiena kiniškai

Vištiena kiniškai 4 asm.

Išvirkite ryžius. Sausoje keptuvėje paskrudinkite sezamų sėklas.  Vištienos krūtinėlę supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais.  Cukiniją supjaustykite pusžiedžiais, morką – žiedeliais, svogūną – pusžiedžiais, paprikas – šiaudeliais. Nuluptą imbiero...
Pats gardžiausias šokoladinis pyragas

Pats gardžiausias šokoladinis pyragas 4 asm.

Kiaušinius išplakite su cukrumi. Po šaukštą atsargiai įmaišykite kakavą. Tada miltų eilė. Gerai išmaišykite. Galiausiai supilkite ištirpdytą sviestą ir dar kart gerai pamaišykite. Supilkite į silikoninę arba riebalais išteptą kepimo formą. Dėkite į...