Per Kalėdas skaitykite kartu. Prenumeratai -50%
Išbandyti

Rikota - visi receptai 2 puslapis

Pikantiška užkandėlė su grybais

Pikantiška užkandėlė su grybais 5 asm.

Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir supjaustykite ją vidutinio dydžio kvadratėliais. Grybus nuvalykite, supjaustykite griežinėliais ir trumpai apkepkite svieste. Rikotą iki vientisumo ištrinkite su spaustais česnakais bei grietine,...
Sūriais įdaryti cukinijų žiedai

Sūriais įdaryti cukinijų žiedai 3 asm.

Visus įdarui skirtus ingredientus gerai sumaišykite nedideliame dubenėlyje, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Iš tešlos suformuokite 6 rutuliukus, jais įdarykite praskleistus cukinijų žiedus, galus užsukite, kad neiškristų įdaras....
Lazanija su sūriais

Lazanija su sūriais 4 asm.

1. Puode išlydykite sviestą. Suberkite miltus ir kepkite, kol pagels. Maišydama supilkite pieną, kaitinkite, kol padažas sutirštės. Suberkite muskatus, įberkite druskos, pipirų. Uždenkite ir palikite pusvalandį. 2. Salierus, pomidorus, mocarelą...
Bulvinukai su rikota

Bulvinukai su rikota 4 asm.

1. Bulves nuskuskite, išvirkite ir sumalkite mėsmale. Manų kruopas užpilkite pienu ir palikite brinkti. Sukrėskite į bulvių košę ir išsukite. Supilkite krakmolą, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir suminkykite tešlą. 2. Rikotą sudėkite į dubenį....
Eklerai su „Ricotta“ varškės įdaru

Eklerai su „Ricotta“ varškės įdaru 4 asm.

1. Didesniame puode užkaiskite vandenį su sviestu ir druska. Kai sviestas išsilydys, dėkite miltus ir greitai maišykite mediniu šaukštu nenukeldama nuo ugnies. Tešla turi būti vientisa ir atlipti nuo kraštų, tuomet ji užsiplikiusi.     2. Atvė...
Rikotos varškėčiai kriaušėse

Rikotos varškėčiai kriaušėse 4 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Sumaišykite migdolų miltus, druską ir kepimo miltelius. Sudėkite rikotą, citrinos žievelę bei vanilę ir išmaišykite. 2. Atskirame inde išplakite kiaušinio baltymą iki pusiau standžių putų, atsargiai sukrėskite į...
Rikotos ir špinatų „Flans'ai“ su staigmena viduje

Rikotos ir špinatų „Flans'ai“ su staigmena viduje 6 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 °C. Kietai išvirkite kiaušinius, juos atvėsinkite ir nulupkite lukštus. 2. Iš varškės rankomis suformuokite 6 rutuliukus (mažesnius nei graikiško riešuto dydžio). 3. Visiškai atšildykite špinatus, nusunkite...
Pomidorų ir rikotos pyragas

Pomidorų ir rikotos pyragas 7 asm.

Pomidorai, rikota, česnakai, raudonėliai, mairūnai, rozmarinai ir bazilikai yra nuostabus derinys. Netikite? Išbandykite! 1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros. Nupjaukite česnako galvutės viršūnėlę, kad atsivertų visų skiltelių akutės (...
Geltonasis pesto padažas

Geltonasis pesto padažas 4 asm.

1. Bazilikus, kedrines pinijas, graikinius riešutus, parmezaną, rikotą sutrinkite smulkintuvu. Įberkite pagal skonį druskos, supilkite alyvuogių aliejų ir viską sumaišykite. 2. Geltonasis pestas puikiai dera su trintomis moliūgų, morkų, avokadų,...
Ravioliai su rikota

Ravioliai su rikota 4 asm.

1. Ant lentelės suberkite miltus, viduryje padarykite duobutę. Įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų, vandenį, įberkite druskos ir suminkykite tešlą. Iš jos iškočiokite du plonus vienodo dydžio lakštus. 2. Ant vieno lakšto 6 cm tarpais po šaukštą...
Datulės su sūriu

Datulės su sūriu 4 asm.

1. Apelsiną labai gerai nuplaukite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada nutarkuokite žievelę, o iš vaisiaus išspauskite sultis. 2. Apelsinų sultis ir žievelę sumaišykite su romu. 3. Datules labai gerai nuplaukite po karštu vandeniu ir maždaug...
Varškės pica su kalakutiena

Varškės pica su kalakutiena 3 asm.

1. Papriką nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite juostelėmis. 2. Mocarelą supjaustykite griežinėliais, rikotą gerai išsukite su garstyčiomis.  3. Į dubenį sudėkite varškę, įmuškite kiaušinį, į...
Keptas sūrio pyragas

Keptas sūrio pyragas 6 asm.

1. Razinas nuplaukite, užpilkite šiltu vandeniu, palikite išbrinkti. 2. Virtuvės kombainu smulkiai sutrupinkite sausainius. Apšlakstykite tirpintu sviestu, išmaišykite. Apvalią 20 cm skersmens skardą patepkite sviestu, suberkite trupinius,...
Lietiniai su špinatais

Lietiniai su špinatais 4 asm.

1. Visus tešlai skirtus produktus sudėkite į plakimo indą ir išplakite elektriniu plakikliu. Padėkite tešlą pusvalandžiui šaldytuvą, paskui iš jos iškepkite lietinius. 2. Paruoškite įdarą: nuplautus, nusausintus špinatus susmulkinkite ir sumaiš...
Makaronų apkepas su trijų rūšių sūriu

Makaronų apkepas su trijų rūšių sūriu 6 asm.

1. Kumpį suplėšykite gabalėliais ir paskrudinkite karštoje sausoje keptuvėje. 2. Į puodą suberkite vyšninius pomidoriukus, sukrėskite konservuotus pomidorus, statykite ant ugnies ir luktelėkite, kol užvirs. Kaitinkite apie 10 minučių. 3. Sudėkite...
Lazanija su rikotos sūriu

Lazanija su rikotos sūriu 2 asm.

1. Makaronų lakštus apvirkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens (geriau virti ne visus iš karto, o po kelis, antraip lakštai gali sulipti). 2. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir maiš...
„Canelloni“ su rikotos sūriu

„Canelloni“ su rikotos sūriu 2 asm.

1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, perliekite karštu vandeniu ir užpilkite šaukštą aliejaus, kad nesuliptų. 2. Į dubenį suverskite rikotos sūrį, suberkite parmezaną, juostelėmis pjaustytą kumpį, smulkintus bazilikus ir kapotą č...