„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Ropė - visi receptai

Ropių, obuolių ir morkų salotos

Ropių, obuolių ir morkų salotos 2 asm.

Ropės Lietuvoje auginamos kur kas seniau negu bulvės, tačiau dabar vartojamos kur kas rečiau. Ir visai be reikalo, nes šios daržovės kupinos vertingų medžiagų. Išbandykite jų derinį su morkomis ir obuoliais.

 

Salotos su ropėmis ir obuoliais

Salotos su ropėmis ir obuoliais 2 asm.

Sutarkuokite obuolius, morką, ropę supjaustykite šiaudeliais. Viską sumaišykite, pagardinkite druska, pipirais bei majonezu ar grietine. Papuoškite žalumynais.
Troškintos ropės su prieskoniais

Troškintos ropės su prieskoniais 2 asm.

Ropes supjaustykite šiaudeliais, sudėkite į indą, apšlakstykite aliejumi,  supilkite vandenį ir uždengę troškinkite orkaitėje, kol suminkštės. Patiekite paskaninę druska, cukrumi, kardamonu, pipirais, muskato riešutu.
Troškintos ropės su daržovėmis

Troškintos ropės su daržovėmis 2 asm.

Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepkite svieste. Vėliau sutarkuokite ropę, morkas, burokėlius ir viską sudėkite į keptuvę. Troškinkite ant nedidelės ugnies. Pagardinkite troškinį druska, pipirais ir sumaišykite su miltais. Patiekite su...
Užtepėlė su ropėmis

Užtepėlė su ropėmis 4 asm.

Ropę nuvalykite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Pertrinkite per sietelį. Obuolį nulupkite, sutrinkite tarka, sumaišykite su rope, sviestu, garstyčiomis. Pasūdykite ir viską sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
Sriuba su ropėmis ir perlinėmis kruopomis

Sriuba su ropėmis ir perlinėmis kruopomis 2 asm.

Ropę, morką ir svogūną nuvalyti ir supjaustyti šiaudeliais. Perlines kruopas išmirkyti ir užpilti 2 l verdančio vandens. Tuomet į kruopas sudėti visas daržoves, pagardinti prieskoniais ir virti sriubą 30-35 min. Patiekite su grietine ir smulkintomis...