Ropės Lietuvoje auginamos kur kas seniau negu bulvės, tačiau dabar vartojamos kur kas rečiau. Ir visai be reikalo, nes šios daržovės kupinos vertingų medžiagų. Išbandykite jų derinį su morkomis ir obuoliais.
Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepkite svieste. Vėliau sutarkuokite ropę, morkas, burokėlius ir viską sudėkite į keptuvę. Troškinkite ant nedidelės ugnies. Pagardinkite troškinį druska, pipirais ir sumaišykite su miltais. Patiekite su...
Ropę, morką ir svogūną nuvalyti ir supjaustyti šiaudeliais. Perlines kruopas išmirkyti ir užpilti 2 l verdančio vandens. Tuomet į kruopas sudėti visas daržoves, pagardinti prieskoniais ir virti sriubą 30-35 min. Patiekite su grietine ir smulkintomis...