„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Rudasis cukrus - visi receptai 3 puslapis

Moliūgų troškinys su paprikomis

Moliūgų troškinys su paprikomis 3 asm.

Supjaustykite svogūną smulkiais kubeliais, užberkite cukraus ir trumpai apkepkite aliejuje. Papriką supjaustykite kubeliais ir trumpai apkepkite. Neperkepkite, kad neprarastų traškumo. Sudėkite kubeliais pjaustytą moliūgą ir įberkite prieskoninių...
Pyrago pudingas

Pyrago pudingas 5 asm.

Spanguoles užpilkite romu ir palikite, kad išbrinktų. Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, išskobkite sėklalizdžius ir sutarkuokite stambia trintuve.  Dubenyje sumaišykite rudąjį cukrų, imbiero miltelius, cinamoną. Karščiui atsparų indą aukš...
Imbieriniai sausainiai

Imbieriniai sausainiai 6 asm.

Sviestą, pieną, medų ir cukrų dėkite į puodą ir viską ištirpinkite, kai viskas ištirpsta sudėkite prieskonius, kartais pamaišydami virkite ant silpnos ugnies 5 minutes. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir į juos supylus truputį atvėsintą...
Traški avižinė košė su obuoliais

Traški avižinė košė su obuoliais 2 asm.

Gaminame košę: Obuolį supjaustykite nedideliais kubeliais ir dėkite į puodą, kuriame gaminsite, kartu su likusiais ingredientais. Virkite pagal instukciją. Gaminame traškučius: Iš ingredientų padarykite trapią tešlą ir patrupinkite ją ant...
Prancūziški pyragaičiai „Cannelés“

Prancūziški pyragaičiai „Cannelés“ 6 asm.

Cannelé (liet. Kanelė) - mažas prancūziškas Bordo regiono pyragėlis su traškia, karamelizuota plutele, drėgnu ir korėtu vidumi.

Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas

Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas 6 asm.

Džiovintus vaisius sukarpykite žirklėmis, kad būtų apie 1 cm. dydžio.    Sviestą išsukite su cukrumi iki purumo, sudėkite kiaušinius ir gerai viską išplakite. Supilkite visus skystus produktus ir vėl išplakite. Galiausiai suberkite miltus sumaiš...
Sausainiai su šokolado gabaliukais

Sausainiai su šokolado gabaliukais 6 asm.

Kambario temperatūros margariną išsukite su abiejų rūšių cukrumi. Kai masė pasidarys puri, po vieną įmuškite kiaušinius (visą laiką maišyti), sulašinkite vanilės esenciją. Viename inde sumaišykite abiejų rūšių miltus ir kepimo miltelius. Mišinį...
Prieskoninis pomidorų čatnis

Prieskoninis pomidorų čatnis 6 asm.

Pomidorus supjaustykite kubeliais, svogūną – plonais pusžiedžiais. Actą su cukrumi užvirinkite, įmeskite svogūno gabalėlius ir kaitinkite 5–6 minutes. Kai svogūnai taps permatomi, sudėkite likusius produktus (išskyrus juodgrūdes). Užvirinkite,...
Egzotinis mangų su paprikomis ir imbieru čatnis

Egzotinis mangų su paprikomis ir imbieru čatnis 6 asm.

Mangus nuvalykite, išimkite kauliukus ir supjaustykite kubeliais. Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir susmulkinkite nedideliais kubeliais. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Puode užvirinkite actą su cukrumi, suberkite svogū...
Moliūgų ir pomidorų čatnis

Moliūgų ir pomidorų čatnis 6 asm.

Moliūgą ir pomidorus supjaustykite nedideliais kubeliais. Nuvalykite ir smulkiai supjaustykite česnakus ir svogūną. Sugrūskite pipirus. Jei neturite grūstuvės, galite naudoti pipirų žirnelius. Sudėkite visus produktus į indą, supilkite actą, už...
Slyvų, obuolių ir svogūnų čatnis

Slyvų, obuolių ir svogūnų čatnis 4 asm.

Iš slyvų išimkite kauliukus, supjaustykite jas į keturias dalis. Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais, svogūną – plonais pusžiedžiais. Susmulkinkite česnakus. Visus produktus sudėkite į indą, supilkite actą, užvirinkite, sumažinkite...
Kriaušių pyragas

Kriaušių pyragas 6 asm.

Želatiną užpilkite nedideliu kiekiu šalto virinto vandens, palikite išbrinkti. Keturias nuluptas kriaušes supjaustykite kubeliais, likusias neluptas – plonais griežinėliais. Konditerio patarimas. Smulkinti vaisiai nepatamsės, jeigu apšlakstysite...
Greitos bandelės su obuoliais

Greitos bandelės su obuoliais 4 asm.

 Tešlą išimkite iš šaldymo kameros ir palikite ~15~20 min kambario temperatūroje, kad atšiltų. Tuo metu nulupkite ir supjaustykite obuolius, sumaišykite su 2 rūšių cukrumi ir cinamonu (galite užpilti šiek tiek citrinos sulčių, kad obuoliai...
Suktinukai su morkomis

Suktinukai su morkomis 5 asm.

„Spring Rolls“ suktinukus paruoškite taip, kai nurodyta ant pakuotės. Česnaką nulupkite, sukapokite, morkas nuskuskite, supjaustykite šiaudeliais, papriką perpjaukite per pusę, išvalykite, irgi supjaustykite šiaudeliais, saliero lapkotį – griežinė...
Suktinukai su vištiena

Suktinukai su vištiena 4 asm.

Gerai išvirtą vištieną supjaustykite pailgomis juostelėmis, pakepinkite keptuvėje svieste, užberkite šaukštelį cukraus ir viską gerai išmaišykite. Salotą nuplaukite, nusausinkite rankšluostiniu popieriumi, suplėšykite stambesniais gabalais ir...
Šaltanosiai virtinukai su serbentais

Šaltanosiai virtinukai su serbentais 4 asm.

Serbentus nuskabykite nuo šakelių ir perrinkite. Spanguoles užpilkite verdančiu vandeniu. Uogas sumaišykite su ruduoju cukrumi ir palikite pastovėti, kol cukrus ištirps. Miltus suberkite ant miltuotos lentos, suformuokite kauburėlį, viduryje...
Pikantiška moliūgų sriuba

Pikantiška moliūgų sriuba 4 asm.

 Moliūgą supjaustykite nedideliais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą, suberkite moliūgą, supjaustytą česnaką, cukrų, karį ir garam masala. Viskas pakepinkite ~5~7 minutes kol moliūgas suminkštės. Supilkite sultinį, įdėkite...
Karamelizuoti bananai

Karamelizuoti bananai 3 asm.

Vanilės ankštį perpjaukite per pusę ir atsargiai peilio galu iškrapštykite sėklytes. Rudąjį cukrų ir medų krėskite į nedidelį puodelį, jį statykite virš garų ir maišykite, kol cukrus ištirps. Apelsiną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu...
Moliūgų paplotėliai

Moliūgų paplotėliai 3 asm.

Kefyrą nakčiai padėkite į šaldymo kamerą. Ištraukusi pakelį prakirpkite, sušalusį skystį dėkite į kelių sluoksnių marle ištiestą kiaurasamtį. Įtaisykite jį virš puodo, palikite pusdienį, kad masė atšiltų ir išvarvėtų. Moliūgą nulupkite, minkštimą...
Su konjaku marinuotos džiovintos slyvos

Su konjaku marinuotos džiovintos slyvos 4 asm.

Užvirinkite 1,2 l vandens, užplikykite arbatžoles, uždenkite ir palikite trims minutėms. Nukoškite ir atvėsinkite. Džiovintas slyvas nuplaukite ir sudėkite į stiklinį ar plastikinį dubenį ir užpilkite visiškai atvėsusia arbata. Uždenkite ir...