Mažučiai simpatiški rutuliukai, papildyti datulėmis, razinomis, riešutais ir kvapniais prieskoniais, gali tapti išsigelbėjimu praalkus ar panorus ko nors skanaus, o ir vertingo.
Išbandykite puikų veganišką skanėstą, jo receptu dalinasi maisto tinklaraštis Follow your spoon.
Miško žvėrys: Jau ne vienus metus gaminu įvairius rutulėlius iš riešutų ir džiovintų vaisių. O šįmet išbandžiau receptą, kur papildomai įberiu ir baltymų miltelių (nurodytam kiekiui – 1/3 stiklinės). Tiesa, jie nėra būtini – recepte juos galite pakeisti maltais riešutais ar sėklomis, tik tada gali reikti keisti skysčio kiekį. O jei miltelius visgi naudosite, galite išmėginti ir su skoniu – pvz., vanilės. Taip rutulėliai bus saldesni, labiau primins desertą ir kassyk galite pasigaminti vis kitokių užkandžių.
„Vegan Pipiras“: Skanus ir sotus veganiškas skanėstas gali nustebinti bet ką. O mums jis patinka dar ir dėl to, kad pagaminimas nereikalauja daug laiko!
Šis receptas ypač paprastas, o pagal jį pagaminti rutuliukai puikiai tinkantys sotiems pusryčiams ar kaip užkandis. Beje, juos galima išlaikyti iki pusmečio, tereikia įdėti į maišelį ir užšaldyti. Žinoma, jei užšaldėte, prieš valgant kelias valandas reikia palaikyti kambario temperatūroje.
Pasigaminkite šių rutuliukų, kuriuos galima pavadinti tikra energijos bomba – jiems reikalingų sudedamųjų dalių įsigysite nesunkiai, o pasigaminsite labai greitai. Šie skanūs rutuliukai gali tapti puikiais rytinio arbatos puodelio kompanionais, kai skubate, ar užkandžiu, kai ima graužti alkio kirminas, o iki pietų ar vakarienės tenka palaukti.
Abdulas aiškino, kad pats daug negamina, tačiau visada mėgsta valgyti skanų Nigerijos maistą. Vaikinas siūlo išbandyti „Shuku Shuku“ – gardų Nigerijos desertą.