„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Ryžiai - visi receptai 4 puslapis

Daržovių mišrainė su ryžiais

Daržovių mišrainė su ryžiais 6 asm.

Svogūnus nulupkite, morkas nuskuskite, paprikas išvalykite. Pomidorus irgi galite nulupti. Visas daržoves nuplaukite ir supjaustykite, supjaustę pakepinkite su aliejumi ir sukrėskite į puodą. Supilkite ir visus kitus recepto produktus, uždenkite...
Gruziniška charčo sriuba

Gruziniška charčo sriuba 6 asm.

Mėsą supjaustykite vidutinio stambumo gabalais, sudėkite į gilų puodą storu dugnu, užpilkite dviem litrais šalto vandens ir statykite ant stiprios ugnies. Kai užvirs, nugriebkite putas. Įmeskite svogūną, salierą bei petražolių šaknį, kelis...
Ryžiais įdarytos cukinijos

Ryžiais įdarytos cukinijos 6 asm.

Cukinijas nuplaukite, nupjaukite kotelius ir šaukšteliu išskobkite sėklas arba perpjaukite išilgai ir išskobkite padarydami tarsi „laivelius“. Vidų pabarstykite druska. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite žiedais, petražoles susmulkinkite. Keptuvė...
Pomidorų mišrainė su ryžiais

Pomidorų mišrainė su ryžiais 6 asm.

Puode įkaitinkite aliejų ir suberkite svogūnus. Kartkartėmis pamaišydami troškinkite, kol svogūnai taps skaidrūs. Sudėkite ryžius ir kaitinkite, kol šie suminkštės. Sumeskite likusias smulkintas daržoves, užvirinkite. Pagal skonį pagardinkite...
Pikantiška kiauliena su cinamonu

Pikantiška kiauliena su cinamonu 2 asm.

Užkaiskite vandenį ir išvirkite ryžius, kaip nurodyta ant pakuotės. Kiaulieną supjaustykite kuo plonesnėmis juostelėmis. Pasiruoškite marinatą: nutarkuokite citrinos žieveles, išspauskite sultis, suberkite cukrų,  smulkintus bazilikus, cinamoną,...
Ryžiai su alyvuogėmis

Ryžiai su alyvuogėmis 3 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Morką sutarkuokite, svogūnų laiškus ir česnaką susmulkinkite. Bazilikų lapelius suplėšykite. Į kepimo indą su dangčiu (jei jūsų indas be dangčio, uždenkite aliuminio folija) įpilkite aliejaus, suberkite darž...
Rizotas su parmezanu ir citrinomis

Rizotas su parmezanu ir citrinomis 4 asm.

Sultinį supilkite į puodą ir užkaiskite. Susmulkinkite svogūną. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir troškinkite 5 minutes. Išspauskite citrinų sultis ir nutarkuokite geltonąjį citrinos žievelės sluoksnį. Suberkite ryžius, iš...
Vištienos ir dešros gumbo

Vištienos ir dešros gumbo 7 asm.

Didelėje keptuvėje įkaitinkite du šaukštus aliejaus. Vištos šlaunelių mėsos gabalėlius supjaustykite nedideliais kubeliais. Lengvai apibarstykite miltais. Suberkite į įkaitintą aliejų ir apkepkite apie 5-6 minutes, kol taps auksinės spalvos. Iš...
Kepti ryžiai su tunu

Kepti ryžiai su tunu 4 asm.

1. Užkaiskite vandenį, pasūdykite ir išvirkite ryžius, kaip nurodyta ant pakuotės. Kol kruopos verda, šoninę  apkepkite įkaitintoje keptuvėje, kol taps traški (apie 2–3 minutes). Išgriebkite iš keptuvės ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad...
Vištų krūtinėlių kepsneliai

Vištų krūtinėlių kepsneliai 2 asm.

1. Paruoškite žaliąjį aptepą: kokosų drožles pamirkykite truputyje vandens, mėtų ir petražolių lapelius suplėšykite, svogūnėlį ir papriką sukapokite, česnaką sugrūskite, imbierą smulkiai sutarkuokite, kuminus sugrūskite arba sumalkite kavamale....
„Jambalaya“

„Jambalaya“ 5 asm.

1. Dideliame storasieniame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, smulkintus salierus, kvadratėliais supjaustytą papriką ir maišydami kepkite, kol svogūnų gabalėliai pasidarys skaidrūs. 2. Supilkite pomidorus su visu skysčiu, sultinį,...
Itališkas ryžių apkepas

Itališkas ryžių apkepas 6 asm.

1. Užvirinkite keturis puodelius sultinio, įmeskite laurų lapą, suberkite nuplautus ryžius, sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite 30 min. Išvirusius ryžius sukrėskite į dubenį, laurų lapą išmeskite. 2. Dideliame puode išlydykite sviestą, sudėkite...
Brokolinių kopūstų ir ryžių troškinys

Brokolinių kopūstų ir ryžių troškinys 5 asm.

1. Puode įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus. Kai pasidarys skaidrūs, sudėkite brokolinius kopūstus ir maišydami kepinkite kelias minutes. 2. Konservuotą sriubą sumaišykite su pienu ir supilkite į puodą su brokoliniais kopūstais. Suberkite...
Šviežių kopūstų sriuba su ryžiais

Šviežių kopūstų sriuba su ryžiais 8 asm.

1. Paruoškite daržoves: kopūstus supjaustykite juostelėmis, svogūnus – plonais žiedais. Ryžius nuplaukite. 2. Į storasienį puodą įpilkite aliejaus. Puodą pavartykite, kad aliejus padengtų visą dugną, ir gerai įkaitinkite ant nelabai stiprios...
Kepti pomidorai

Kepti pomidorai 4 asm.

1. Pomidorus nuplaukite, viršūnėles nupjaukite, išskobkite minkštimą, jį susmulkinkite. 2. Prikaistuvyje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūnus ir pakepinkite. Sudėkite trintus česnakus ir dar minutę pakaitinkite....
Cukinijos su ančiuviais

Cukinijos su ančiuviais 4 asm.

1. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, išgriebusi nuvarvinkite. Nuskustą morką sutarkuokite. Ančiuvius išgriebkite iš marinato, nusausinkite ir susmulkinkite. 2. Cukinijas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite horizontaliai pusiau. Peiliu ar š...
Varškės apkepas su ryžiais

Varškės apkepas su ryžiais 4 asm.

1. Atskirkite kiaušinių trynius išsukite su cukrumi ir sumaišykite su ryžiais. Įmaišykite varškę. Riešutus sumalkite ir su žiupsneliu druskos, kepimo milteliais įmaišykite į ryžių ir varškės masę. Razinas nuplikykite verdančiu vandeniu,...
Daugiaryžis su vištų kepenėlėmis

Daugiaryžis su vištų kepenėlėmis 4 asm.

1. Vištų kepenėles užpilkite pienu ir dėkite valandai į šaldytuvą. Nuvarvinkite, supjaustykite, pabarstykite druska, pipirais. 2. Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite. Petražoles sukapokite. 3. Didelėje keptuvėje ištirpinkite pusę kiekio...
Įdarytos cukinijos mocarela ir bazilikais

Įdarytos cukinijos mocarela ir bazilikais 2 asm.

1. Ryžius išvirkite. 2. Cukinijų viršų nupjaukite, vidų išskobkite ir supjaustykite kubeliais. 3. Nuskustą morką stambiai sutarkuokite, svogūnus, česnakų skilteles susmulkinkite ir pakepinkite svieste. Sudėkite cukinijų gabalėlius, maltą mėsą,...
Įdaryti patisonai

Įdaryti patisonai 4 asm.

1. Ryžius išvirkite. 2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite nuluptą ir susmulkintą svogūną, tarkuotą morką ir supjaustytą mėsą. Įmaišykite saldžiosios paprikos, kalendros, druskos, pipirų. 3. Mėsai baigiant kepti, įmaišykite pomidorų pastą,...