„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Ryžiai - visi receptai 7 puslapis

Daugiaryžis su moliūgais

Daugiaryžis su moliūgais 4 asm.

1. Moliūgą supjaustykite kubeliais, sudėkite į skardą, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite rozmarinų lapeliais, druska ir pipirais. Smulkiai sukapokite 2 skilteles česnako, užberkite ant moliūgų. Pašaukite skardą į 180°C temperatūros orkaitę,...
Žuvienė su ryžiais ir salierais

Žuvienė su ryžiais ir salierais 4 asm.

1. Svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedais. Keptuvėje arba puode storu dugnu įkaitinkite aliejų. Pakepinkite svogūnus, sudėkite migdolus ir švelniai paskrudinkite. Supilkite vyną, sultinį, pomidorus, sudėkite laurų lapelius ir ant mažos ugnies...
Daugiaryžis su špinatais

Daugiaryžis su špinatais 3 asm.

1. Iš turimų šakniavaisių daržovių išsivirkite sultinį. Pagal skonį pasūdykite. 2. Gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje apie 10 minučių pakepinkite smulkintus svogūnus ir trintus česnakus. Suberkite ryžius ir maišydama kepinkite, kol jie įgaus...
Daugiaryžis su džiovintais grybais

Daugiaryžis su džiovintais grybais 2 asm.

1. Džiovintus grybus nuplaukite, užpilkite stikline vandens ir palikite mirkti maždaug 3 val. Grybus išgriebkite, nuspauskite (skysčio neišpilkite), supjaustykite mažesniais gabalėliais. 2. Puode užvirinkite 700 ml vandens, sudėkite gabalėliais...
Salotos stiklinaitėse

Salotos stiklinaitėse 4 asm.

1. Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir atvėsinkite. 2. Nuluptus česnakus ir nuplautus žalumynus sukapokite. 3. Morkas nulupkite, nuplaukite, sutarkuokite ir sumaišykite su smulkintais česnakais, žalumynais, aliejumi ir citrinų...
Maki sušis su lašišomis ir avokadais

Maki sušis su lašišomis ir avokadais 4 asm.

1. Suberkite ryžius į didesnį dubenį ir kelis kartus perplaukite šaltu vandeniu. Skalaukite ryžius, kol vanduo pasidarys skaidrus. Suverskite į kiaurasamtį ir palikite nusivarvėti. 2. Suberkite ryžius į puodą, supilkite vandenį, prieš virdama bent...
Daugiaryžis su kepenėlėmis

Daugiaryžis su kepenėlėmis 4 asm.

1. Vištų kepenėles užpilkite pienu ir valandą palaikykite šaldytuve. Nuvarvinkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, pasūdykite, pagardinkite pipirais. 2. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną. Keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto, sudė...
Sveika užkandėlė

Sveika užkandėlė 3 asm.

1. Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir atvėsinkite. 2. Virtą dar šiltą vištieną šakute suplėšykite taip, kad gautumėte plonyčius plaušus. 3. Vištieną sumeskite į keptuvę su sojų padažu, pagardinkite cukrumi, citrinų sultimis ir...
Ryžių salotos su riešutais

Ryžių salotos su riešutais 2 asm.

1. Išvirkite ryžius šiek tiek pasūdytame vandenyje. Nusunkite ir palikite atvėsti. 2. Nuplaukite apelsiną po tekančia vandens srove, nušveiskite šepetėliu. Smulkia trintuve nutarkuokite žieveles. Salotoms pagardinti reikės pusės šaukštelio...
Indiški ryžiai

Indiški ryžiai 3 asm.

1. Ryžius 5 kartus nuplaukite vis keisdama vandenį. Užpilkite šaltu vandeniu ir apie 20 min. pamirkykite. Gerai nuvarvinkite sietelyje. 2. Į karštą aliejų suberkite kmynus, garstyčių sėklas, išvalytą ir susmulkintą aitriąją papriką ir kiek...
Rizotas su krevetėmis

Rizotas su krevetėmis 4 asm.

1. Česnakus, svogūną ir salierą sumulkinkite ir pakepinkite karštame svieste. 2. Kai jie suminkštės, įpilkite ir apskrudinkite stiklinę ryžių, jiems sugėrus skystį – stiklinę martinio. Tada po truputį vis pilkite daržovių sultinį, kol ryžiai visiš...
Ryžių košė su figomis

Ryžių košė su figomis 3 asm.

1. Ryžius nuplaukite, suberkite į puodelį su pienu ir figomis, užvirkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite ant mažos ugnies apie 40 min. 2. Išvirtus ryžius nukelkite nuo ugnies, įmaišykite sviestą, o kai košė truputį pravės – ir medų, vanilinį cukrų...
Žuvies pyragas

Žuvies pyragas 6 asm.

1. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, perliekite šaltu vandeniu ir išverskite į didelį dubenį. Dar šiltus sumaišykite su susmulkintais svogūnais, petražolėmis, kario milteliais. Sudėkite gabalėliais supjaustytą žuvį, skiltelėmis supjaustytus...
Plovas moliniuose indeliuose

Plovas moliniuose indeliuose 4 asm.

1. Ryžius išbrinkinkite. Morkas stambiai sutarkuokite ir kartu su susmulkintais svogūnais pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Mėsos gabaliukus taip pat pakepinkite keptuvėje. 2. Plovą indeliuose sluoksniuokite taip: pakepinta mėsa, morkos...
Apkepas su jogurto padažu

Apkepas su jogurto padažu 4 asm.

1. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su virtais ryžiais. 2. Papriką, išėmus sėklas, supjaustykite kvadratėliais, cukinijas - pailgomis juostelėmis. 3. Mėsą smulkiai supjaustykite arba...
Ryžių košė su žaliaisiais žirneliais

Ryžių košė su žaliaisiais žirneliais 4 asm.

1. Keptuvėje išlydykite šaukštą sviesto ir patroškinkite smulkiai supjaustytą svogūną. 2. Suberkite ryžius, truputį pakepinkite ir po stiklinę supilkite karštą sultinį. 3. Po 10 min. sudėkite žirnelius ir virkite dar maždaug 20 min. 4. Gatavą koš...
Daugiaryžis su krevetėmis

Daugiaryžis su krevetėmis 2 asm.

1. Karštoje keptuvėje aliejuje apkepkite smulkintus svogūnus, vėliau – česnakus ir salierus. Kai daržovės suminkštės, supilkite ir apskrudinkite ryžius. 2. Kai kruopos sugers skystį, supilkite martinį, tada po truputį, daržovių sultinį. Iš pradžių...
Daugiaryžis su baravykais

Daugiaryžis su baravykais 2 asm.

1. Baravykus nuvalykite, nuplaukite, susmulkinkite, apie 10 min. pakepinkite svieste, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. 2. Svogūną ir česnakus susmulkinkite. Pirmiausia aliejuje pakepinkite svogūnus,...
Daugiaryžis (rizotas)

Daugiaryžis (rizotas) 2 asm.

1. Karštą sultinį pagardinkite šafranais. Dideliame storasieniame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite susmulkintus svogūnus ir maišydami kepkite 2 min. Suberkite sausus ryžius ir maišydami kepkite dar 2 min. Supilkite sultis ir kaitinkite, kol ryž...
Ryžiai su daržovėmis

Ryžiai su daržovėmis 6 asm.

1. Išvirkite birią ryžių košę (2 stiklinėms kruopų reikia 4–5 stiklinių vandens). 2. Svogūnus smulkiai sukapokite, baklažanus ir paprikas, išėmę sėklas, supjaustykite kubeliais, cukinijas ir pievagrybius – griežinėliais, česnakus sugrūskite. 3....