Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Saldainiai - visi receptai 2 puslapis

Šokolado ir mėtų irisai

Šokolado ir mėtų irisai 12 asm.

Prikaistuvyje sumaišykite drėgnąjį cukrų „Farinas“, šviesųjį sirupą, grietinėlę ir kakavos miltelius. Virkite 20 minučių. Sudėkite saldainius „AfterEight“, įpilkite acto rūgšties ir išmaišykite. Virkite dar 5 minutes. Patikrinkite, ar irisų...
Saldainiai Ferrero Rocher

Saldainiai Ferrero Rocher 8 asm.

Riešutus ~10 minučių paskrudinkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje, nuvalykite luobeles (virtuviniu rankšluosčiu ar, riešutams pravėsus, tiesiog pirštais). Pasilikite sveikų riešutų įdėti į saldainių vidų, o likusius stambiai sukapokite. Vaflius...
Rikotos virtiniai su trinta uogų sriuba

Rikotos virtiniai su trinta uogų sriuba 3 asm.

Tešlai rikotą kelis kartus pertrinkite per sietelį, kad neliktų gumuliukų, išsukite su cukrumi, kiaušiniu, įberkite žiupsnelį druskos, vanilinio cukraus, suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Iš jos ant miltais pabarstyto stalo suformuokite varškė...
Aštri šalta kava su saldainiais

Aštri šalta kava su saldainiais 2 asm.

Pieną statykite ant ugnies ir kaitinkite iki 65 laipsnių. Tada elektriniu plakikliu išplakite iki putų. Į stiklinę krėskite tiek putų, kad liktų vietos kavai. Šokoladinius saldainius įmeskite į karštą kavą, gerai išmaišykite, pagal skonį berkite...
Citrininiai triufeliai

Citrininiai triufeliai 5 asm.

1. Baltą šokoladą, sviestą ir grietinėlę pakaitinkite ant garų vonelės ar mikrobangų krosnelėje, kol ištirps ir gausite vientisą masę. • Jei tirpinate „garų vonelėje“. Pasiruoškite „garų vonelę“: į vidutinio dydžio puodą įpilkite šiek tiek vandens....
Žemės riešutų sviesto triufeliai

Žemės riešutų sviesto triufeliai 7 asm.

1. Minkštą kambario temperatūros sviestą ir kreminį žemės riešutų sviestą išplakite elektriniu plaktuvu iki vientisos masės. Geriausia, jeigu šie produktai bus vienodos temperatūros, todėl jau iš vakaro galite išimti sviestą iš šaldytuvo ir su žemė...
Šokoladiniai triufeliai „Brigadeiro“

Šokoladiniai triufeliai „Brigadeiro“ 6 asm.

1. Prieš gamindami triufelius, pasiruoškite lėkštę ar negilų dubenėlį: ištepkite jį trupučiu sviesto ir atidėkite į šalį. 2. Į prikaistuvį supilkite saldintą sutirštintą pieną, sudėkite sviestą ir suberkite kakavos miltelius. Kaitinkite ant...
Saldainiai „Ferrero Rocher“

Saldainiai „Ferrero Rocher“ 8 asm.

1. Riešutus apie 10 minučių paskrudinkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje, nuvalykite luobeles (virtuviniu rankšluosčiu ar riešutams atvėsus tiesiog pirštais). Šiek tiek pasilikti sveikų riešutų, kuriuos dėsite į saldainių vidų, o likusius...
Kristaliniai saldainiai

Kristaliniai saldainiai 3 asm.

(Ingredientų kiekis nurodytas 3 saldainiams) Be išvardintų ingredientų, taip pat reikės: medinių lazdelių, 0,5 l stiklainių. 1. Medines lazdeles sudrėkinkite, apvoliokite cukruje ir palikite nudžiūti. Paruoškite stiklainėlius ir priemones...
Minkšta pieno karamelė

Minkšta pieno karamelė 6 asm.

1. Visus komponentus sudėkite į puodą ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol cukrus visiškai ištirps. Užvirinkite mišinį iki 113 °C. 2. Nuimkite puodą nuo ugnies ir šiek tiek palaukite, kol masė atvės. 3. Maišytuvu iki tirštos konsistencijos iš...
Angliški irisai

Angliški irisai 6 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C. Paskleiskite migdolų riešutus kepimo skardoje ir skrudinkite 10 min. 2. Sviestą, kukurūzų sirupą, cukrų ir vanilinį cukrų išmaišykite puode, įpylusi šaukštą vandens. Sirupą užvirinkite. 3. Maišydama ir prižiūrė...
Minkšti saldainiai

Minkšti saldainiai 6 asm.

1. Cukrų ištirpinkite 3/4 stiklinės šilto vandens. Kai cukrus ištirps, pastatykite mišinį ant ugnies ir po truputį kaitinkite, kol užvirs. 2. Virkite, kol mišinys pasieks 118 °C temperatūrą. Šis procesas gali trukti keliolika minučių, per kurias...
Riešutų ir razinų saldainiai

Riešutų ir razinų saldainiai 5 asm.

1. Razinas užpilkite karštu vandeniu ir apie 30 min. palaikykite. 2. Riešutus be odelių truputį pakepinkite. Paskui juos su razinomis ir džiūvėsėliais susmulkinkite elektriniu smulkintuvu.  3. Į dubenį suberkite smulkintus riešutus, razinas ir dž...
Apelsinų žievelės šokolade

Apelsinų žievelės šokolade 3 asm.

1. Apelsinus gerai nuplaukite (galite nuplikyti karštu vandeniu), supjaustykite ketvirčiais ir nulupkite nuo jų žieveles. Dėkite jas į puodą, suberkite cukrų, įdėkite gvazdikėlių ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų. Apie 30 min. virkite, kol suminkš...
Saulėgrąžų ir šokolado saldainiai

Saulėgrąžų ir šokolado saldainiai 4 asm.

1. Saulėgrąžas pakepinkite. 2. Karšto vandens vonelėje ištirpdykite šokoladą ir sviestą, suberkite kepintas saulėgrąžas ir viską sumaišykite. 3. Ant kepimo popieriaus šaukšteliu dėkite mažus saulėgrąžų kauburėlius ir palikite sustingti. Jei...
Braškiniai saldainiai kokosiniame apvalkale

Braškiniai saldainiai kokosiniame apvalkale 4 asm.

1. Mažame kiekyje vandens paruoškite pagal instrukciją želatiną ir atvėsusią sumaišykite su trintų braškių tyre. Masę išmaišykite, supilkite į ledų ruošimo formeles ir šaldytuve sustingdykite. 2. Baltą šokoladą ištirpinkite ant garų, įdėkite...
Moliūgų cukatų ir sezamų saldainiai

Moliūgų cukatų ir sezamų saldainiai 6 asm.

Aš pati prisiruošiu moliūgo cukatų. Tuomet, kada tik panorėjus, galiu pasigaminti saldžių saldainiukų. Vietoj jų galima naudoti kitus geltonus džiovintus vaisius. 1. Džiovintus moliūgus ar kitus vaisius sumalkite mėsmale. 2. Įberkite 100 g sezamų...
Naminiai „Bounty“

Naminiai „Bounty“ 4 asm.

1. Dubenyje sumaišykite kokoso drožles ir miltelinį cukrų. 2. Sudėkite grietinėlę bei sviestą į puodą ir šildykite ant silpnos ugnies, kol ištirps sviestas. 3. Į pašildytą grietinėlę bei sviestą įlašinkite romo ekstrakto, gautą mišinį supilkite...
Bananiniai saldainiai

Bananiniai saldainiai 2 asm.

1. Šokoladą ištirpinkite garuose su sviestu. Juo apliekite banano gabaliukus. 2. Šaldytuve atšaldykite ir papuoškite uogomis, dribsniais ar graikiškais riešutais. Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
„Linksmieji voriukai“

„Linksmieji voriukai“ 4 asm.

1. Dideliame dubenyje suplakite cukrų, grietinę, aliejų, kiaušinį, vanilinį cukrų, druską, suberkite kepimo miltelius, miltus. 2. Iš tešlos formuokite rutuliukus, jei reikia, įberkite miltų, ir apie 20–25 min. kepkite 180 °C orkaitėje. 3. Atvė...