„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Saldumynai - visi receptai

Mielinės bandelės su serbentais arba mėlynėmis

Mielinės bandelės su serbentais arba mėlynėmis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Įsibėgėjant rudeniui, mielinių bandelių su uogomis kepimas tampa maloniu ritualu. Mintimis ir skoniais norisi dar nepaleisti vasaros, tad atidarau vasarą užšaldytų uogų dėžutes ir kepu bandeles su mėlynėmis arba juodaisiais serbentais.

Trapūs sausainiai su kokosais ir kedrų riešutais

Trapūs sausainiai su kokosais ir kedrų riešutais 6 asm.

Siūlome išbandyti saldžius, trapius ir kvapnius kepinukus, idealiai tinkančius prie kavos puodelio.

Šventinis riešutų vyniotinis su varške

Šventinis riešutų vyniotinis su varške 10 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Gal Jums neteko varškės vyniotinio pavadinti tortu, bet manau, kad šį tikrai galima taip vadinti – nors jis neatrodo lyg tipiškas tortas, čia yra ir biskvitas, ir pertepimas, ir net papuošimas. Geriausia yra tai, jog gali būti, kad visų produktų, šiam tortui, jau turite namie, o pasigaminti jį yra labai paprasta, greita ir nereikalauja jokių ypatingų įrankių ar skardų, kurios gali būt jau užimtos kitais šventiniam stalui paruoštais patiekalais.

 

Traškūs migdoliniai sausainiai

Traškūs migdoliniai sausainiai 6 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šie sausainukai skirti Kalėdoms, nes, manau, jie puikiai tiks šventei, bet tikrai ne tik jai. Migdolinių sausainukų galite iškepti kelios dienos iki Kalėdų ir iš jų paruošti dovanas, labai gražiai atrodytų supakuoti stikliniuose indeliuose.

Flanas su karamele

Flanas su karamele 6 asm.

Strelkabelka.ltŠį flaną galite kepti 20 cm skersmens kepimo formoje arba ramekinėse, arba pudingo indeliuose, arba mažuose aliuminio indeliuose. Reikės 6 ar 7 vienetų, priklausomai nuo jūsų indelių dydžio. Geriausi jį suvalgyti per dvi dienas. Receptas paimtas iš gerosios Dorie Greenspan knygos „Baking“.

Sūrios karamelės pyragas „Snickers“

Sūrios karamelės pyragas „Snickers“ 6 asm.

Šokoladas, karamelė ir riešutai – ši trijulė puikiai dera kartu, ne veltui „Snickers“ šokolado batonėlius žino daugelis. Saldumynų meistras Ali Gadžijevas siūlo išsikepti sūrios karamelės pyragą su žemės riešutais ir šokoladiniu biskvitu. Verta pasistengti, nes rezultatas tikrai pradžiugins

Naminiai marcipanai

Naminiai marcipanai 4 asm.

Jei pasiryžote pasigaminti savų marcipanų, produktų sąskaita taupyti neapsimoka. Tiesa, kai kuriuos ingredientus galima keisti kitais. Pavyzdžiui, nenorintys dėti kiaušinio baltymo jį gali pakeisti kukurūzų sirupu.

 

Greiti šokoladinio kremo triufeliai

Greiti šokoladinio kremo triufeliai 6 asm.

Vos 4 ingredientai, tik keli elementarūs veiksmai ir truputis laukimo. Viskas, netrukus džiaugsitės skaniu ir net šiek tiek prabangiu naminiu saldumynu. 

Naminiai „Rafaelo“ saldainiai

Naminiai „Rafaelo“ saldainiai 6 asm.

Puikiai žinomi saldainiai, tačiau ne pirktiniai, o pačių gaminti namuose. Verta išbandyti!

Sniego baltumo nuga su riešutais

Sniego baltumo nuga su riešutais 8 asm.

Dalis pasaulio gyventojų be nugos tiesiog neįsivaizduoja žiemos švenčių. Galbūt todėl, kad balti šio gardumyno gabaliukai primena sniegą su jame įšalusiais riešutais.

 

Cukruotos apelsinų žievelės

Cukruotos apelsinų žievelės 6 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Turiu jus perspėti, kad prie šio saldumyno labai lengvai priprantama – kai pradedi valgyti, tiesiog nebegali sustoti!

Karamelinis skanėstas su spragintais kukurūzais

Karamelinis skanėstas su spragintais kukurūzais 6 asm.

Šio skanėsto net nereikia kepti, tad pagaminsite greitai. Tik turėkite kantrybės palaukti, kol jie susitings šaldytuve. 

Sausainiai su spragintais kukurūzais

Sausainiai su spragintais kukurūzais 6 asm.

Įdomūs, netikėti, tačiau kartu – visaverčiai sausainių šeimos nariai, taip galima pavadinti šį desertą.

Kokosiniai batonėliai be cukraus

Kokosiniai batonėliai be cukraus 4 asm.

FeedMySister.com: Šie batonėliai primena populiariuosius saldžiuosius „Bounty“, tačiau yra sveikesnis jų variantas. Pasimėgaukite kokosiniais batonėliais su šokoladu!

Kokosiniai migdolų chalvos saldainiai

Kokosiniai migdolų chalvos saldainiai 4 asm.

FeedMySister.com: Geriausias būdas patikrinti, ar tikrai pavyko patiekalas, yra laikas, per kurį jis suvalgomas. Su šiais saldainiais man reikėjo valdytis ir palikti bent po vieną kitiems paragauti. Man labai patinka, kad juose labiausiai jaučiasi chalva ir kad jie ne per saldūs. Tik 3 ingredientai ir saldainiai ant jūsų stalo!

Sveikas „Rafaelo“ saldainių variantas

Sveikas „Rafaelo“ saldainių variantas 6 asm.

 FeedMySister.com: Visai gali būti, kad tai ne tik vieni populiariausių, bet ir patys mylimiausi saldainiai Lietuvoje. Visi mėgsta „Rafaelo“! Tačiau mūsų variantas – be pridėtinio cukraus, su kokosu, anakardžiais ir klevų sirupu. Su dideliu pasimėgavimu juos suvalgėme, to linkime ir jums!

Sveika „Twix“ batonėlių versija

Sveika „Twix“ batonėlių versija 4 asm.

FeedMySister.com: Ką daryti mums ir kitiems, mėgstantiems šokoladą? Belieka atrasti sveiką versiją ir valgyti toliau savęs negraužiant. O gėris dar ir tas, kad pagal mūsų receptą pagaminami batonėliai iš avižų, riešutų, datulių yra tikrai skanesni – vieni pliusai!

Tiramisu tortas

Tiramisu tortas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai)Šis tiramisu tortas gali pasirodyti sudėtingas, tačiau jį iškeps net ir mėgėjas, dažnai besisukinėjantis virtuvėje. Visus kraštelių nelygumus uždengs pirktų sausainių dėlionė, o perrištas kaspinu jis gali tapti net šventiška dovana kokia nors proga!

Nekepti šokolado skanėstai su pistacijų sviestu

Nekepti šokolado skanėstai su pistacijų sviestu 12 asm.

Galbūt jau esate ragavę saldumynų, kuriuose dera šokoladas ir riešutų sviestas, tuomet žinote, koks tai intensyvus malonumas! O šįkart kviečiame paeksperimentuoti ir namuose pasigaminti nekeptų saldėsių, kuriuose dera juodasis šokoladas, įdomų charakterį turintis pistacijų sviestas ir žiupsnelis druskos.

Itališki karnavalo saldumynai „plepalai“

Itališki karnavalo saldumynai „plepalai“ 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Įvairiuose Italijos regionuose šie saldūs, lietuviškus žagarėlius primenantys saldumynai vadinami vis kitaip. Bet daugiau ar mažiau visi kildinami iš romėniškųjų friktilijų – saldėsių, kuriais Antikos romėnai vaišindavosi švęsdami vasario saturnalijas. Romoje visuose baruose rasite „chiacchiere“ (it. plepalai), Pjemonte – „bugie“ (apgavystės).