„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Saldumynai - visi receptai 5 puslapis

Minkšta pieno karamelė

Minkšta pieno karamelė 6 asm.

1. Visus komponentus sudėkite į puodą ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol cukrus visiškai ištirps. Užvirinkite mišinį iki 113 °C. 2. Nuimkite puodą nuo ugnies ir šiek tiek palaukite, kol masė atvės. 3. Maišytuvu iki tirštos konsistencijos iš...
Angliški irisai

Angliški irisai 6 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C. Paskleiskite migdolų riešutus kepimo skardoje ir skrudinkite 10 min. 2. Sviestą, kukurūzų sirupą, cukrų ir vanilinį cukrų išmaišykite puode, įpylusi šaukštą vandens. Sirupą užvirinkite. 3. Maišydama ir prižiūrė...
Minkšti saldainiai

Minkšti saldainiai 6 asm.

1. Cukrų ištirpinkite 3/4 stiklinės šilto vandens. Kai cukrus ištirps, pastatykite mišinį ant ugnies ir po truputį kaitinkite, kol užvirs. 2. Virkite, kol mišinys pasieks 118 °C temperatūrą. Šis procesas gali trukti keliolika minučių, per kurias...
„Guminės“ braškės

„Guminės“ braškės 4 asm.

1. Cukraus miltelius sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir vandeniu - turėtų gautis tyrelė. Pavirkite maišant kelias minutes, kol masė pasidarys skaidri ir tąsi. 2. Tada supilkite medų, užvirkite ir ataušinkite. Į gautą masę merkite braškes,...
Saldieji krismstukai

Saldieji krismstukai 4 asm.

1. Į ištirpintą sviestą supilkite sirupą ir sutirštintą pieną. Išmaišykite ir užpilkite ant sausainių trupinių. Suberkite sezamo sėklas ir viską gerai išmaišykite. 2. Suformuotas bandeles kepkite tik 10 min. Po to atšaldykite ir turėsite kietus...
Riešutų ir razinų saldainiai

Riešutų ir razinų saldainiai 5 asm.

1. Razinas užpilkite karštu vandeniu ir apie 30 min. palaikykite. 2. Riešutus be odelių truputį pakepinkite. Paskui juos su razinomis ir džiūvėsėliais susmulkinkite elektriniu smulkintuvu.  3. Į dubenį suberkite smulkintus riešutus, razinas ir dž...
Apelsinų žievelės šokolade

Apelsinų žievelės šokolade 3 asm.

1. Apelsinus gerai nuplaukite (galite nuplikyti karštu vandeniu), supjaustykite ketvirčiais ir nulupkite nuo jų žieveles. Dėkite jas į puodą, suberkite cukrų, įdėkite gvazdikėlių ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų. Apie 30 min. virkite, kol suminkš...
Saulėgrąžų ir šokolado saldainiai

Saulėgrąžų ir šokolado saldainiai 4 asm.

1. Saulėgrąžas pakepinkite. 2. Karšto vandens vonelėje ištirpdykite šokoladą ir sviestą, suberkite kepintas saulėgrąžas ir viską sumaišykite. 3. Ant kepimo popieriaus šaukšteliu dėkite mažus saulėgrąžų kauburėlius ir palikite sustingti. Jei...
Prancūziški skanumynai „Macarons“

Prancūziški skanumynai „Macarons“ 5 asm.

1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir, prieš pradėdami gaminti, palaikykite kambario temperatūroje apie 24 valandas. 2. Jei naudosite migdolus, sumalkite juos iki miltelių ir kelis kartus persijokite per smulkų sietelį. Migdolų miltus...
Šokoladinės „pupos“

Šokoladinės „pupos“ 6 asm.

„Rūgštūs serbentai yra geriausi sausainių draugai – puikiai tinka pertepti. Raudonųjų ar geltonųjų marmeladas gaiviai atmiešia šviesios trapios tešlos saldumą, o juodieji tinka tamsiai kakavinei – tokiai kaip ši.“ 1. Minkštą sviestą išsukite su...
Braškiniai saldainiai kokosiniame apvalkale

Braškiniai saldainiai kokosiniame apvalkale 4 asm.

1. Mažame kiekyje vandens paruoškite pagal instrukciją želatiną ir atvėsusią sumaišykite su trintų braškių tyre. Masę išmaišykite, supilkite į ledų ruošimo formeles ir šaldytuve sustingdykite. 2. Baltą šokoladą ištirpinkite ant garų, įdėkite...
Greiti sausainiai

Greiti sausainiai 4 asm.

Viską sumaišykite ir ant kepimo popieriaus kepimo skardoje šauktu suformuokite sausainius. Kepkite 10 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Naminiai „Bounty“

Naminiai „Bounty“ 4 asm.

1. Dubenyje sumaišykite kokoso drožles ir miltelinį cukrų. 2. Sudėkite grietinėlę bei sviestą į puodą ir šildykite ant silpnos ugnies, kol ištirps sviestas. 3. Į pašildytą grietinėlę bei sviestą įlašinkite romo ekstrakto, gautą mišinį supilkite...
Bananiniai saldainiai

Bananiniai saldainiai 2 asm.

1. Šokoladą ištirpinkite garuose su sviestu. Juo apliekite banano gabaliukus. 2. Šaldytuve atšaldykite ir papuoškite uogomis, dribsniais ar graikiškais riešutais. Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Moliūgų sausainiai

Moliūgų sausainiai 4 asm.

1. Sumaišykite visas tešlai skirtas sudedamąsias dalis: moliūgų tyrę, kiaušinį, cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną, maltą imbierą, miltus, kepimo miltelius. 2. Formuokite sausainėlius ir dėkite juos į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. 3....
„Linksmieji voriukai“

„Linksmieji voriukai“ 4 asm.

1. Dideliame dubenyje suplakite cukrų, grietinę, aliejų, kiaušinį, vanilinį cukrų, druską, suberkite kepimo miltelius, miltus. 2. Iš tešlos formuokite rutuliukus, jei reikia, įberkite miltų, ir apie 20–25 min. kepkite 180 °C orkaitėje. 3. Atvė...
Cukruoti imbierai

Cukruoti imbierai 6 asm.

1. Imbiero šaknį nulupkite, supjaustykite taisyklingos formos kubeliais, suberkite į puodą su vandeniu, pavirkite apie 15 min. ir nuovirą nupilkite. 2. Į puodą įpilkite 3 stiklines vandens, suberkite cukrų, sumeskite visus prieskonius, imbierų...
Želės saldainiai

Želės saldainiai 5 asm.

Želės saldainiai nekaloringi, todėl jais galėsite vaišinti ir tas bičiules, kurios dėl figūros saldėsių paprastai mandagiai atsisako.        1. Želatiną išbrinkykite nedideliame kiekyje apelsinų sulčių. Likusias sultis su cukrumi pakaitinkite ant...
Saldi gardi karamelė

Saldi gardi karamelė 5 asm.

Galima galvą guldyti, kad suaugę smaližiai kaip ir mažieji neatsisakys paragauti karamelinių saldainių su traškia riešutų plutele.   1. Į prikaistuvį sukrėskite karamelinį kondensuotą pieną, sudėkite gabalėliais smulkintą sviestą bei šokoladą,...
Maskarponės saldainiai

Maskarponės saldainiai 4 asm.

1. Į molinį dubenėlį suberkite tarkuotą šokoladą, sudėkite kokosų aliejų. Statykite indą į prikaistuvį su karštu vandeniu ir maišykite, kol masė taps vientisa. 2. Ištraukusi dubenį iš vandens vonelės, po šaukštą įmaišykite maskarponę. 3. Atvėsusią...