„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Saldumynai - visi receptai 6 puslapis

Triufeliai „Šokoladinės fantazijos“

Triufeliai „Šokoladinės fantazijos“ 4 asm.

1. Grietinėlę pakaitinkite iki virimo. Nukėlusi nuo ugnies, suberkite tarkuotą šokoladą ir maišykite mediniu šaukštu, kol masė taps vientisa. 2. Kai atvės, dviem valandoms pastatykite į šaldytuvą. Ištraukusi rankomis (užsimaukite polietileno pirš...
Kachetos pieninis desertas

Kachetos pieninis desertas 6 asm.

1. Į didelį storasienį puodą supilkite pieną, suberkite cukrų, įmeskite vanilės ankštį ir užkaiskite. Maišydama kaitinkite, kol cukrus visai ištirps, o pienas užvirs. 2. Nukelkite nuo ugnies ir maišydama supilkite kepimo miltelius, sumaišytus su š...
Šokoladiniai saldainiai

Šokoladiniai saldainiai 6 asm.

1. Neaukštą kepimo skardą išklokite folija, plonai padenkite sviestu. Dubenyje sumaišykite miltelinį cukrų, kakavą ir cinamoną. 2. Nedideliame puode ant vidutinės kaitros ištirpinkite sviestą, supilkite pieną, nuolat maišydama lėtai užvirinkite. ...
Riešutų krepšeliai

Riešutų krepšeliai 4 asm.

1. Sviestą išsukite su cukrumi, įmaišykite kiaušinių trynius, migdolų esenciją ir miltus, užminkykite kietą tešlą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaltai. 2. Iškočiokite iš tešlos apskritus paplotėlius, išklokite jais...
Cukruoti riešutai

Cukruoti riešutai 3 asm.

1. Į gilią keptuvę suberkite riešutus ir cukrų, įpilkite vandens. 2. Nuolat maišydama kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol išgaruos vanduo ir riešutai apsivels cukraus kristalais. 3. Sumažinkite ugnį, nuolat maišydama kaitinkite, kol cukrus šiek...
Abrikosų saldainiai

Abrikosų saldainiai 4 asm.

1. Džiovintus abrikosus gerai nuplaukite, sudėkite į sietelį, įstatykite į puodą su verdančiu vandeniu, garinkite, kol abrikosai išbrinks ir suminkštės. 2. Nuplaukite ir nuvarvinkite riešutus. Galite naudoti vienos rūšies riešutus arba skirtingų rū...
Šokoladiniai pyragėliai „Lava Cake“

Šokoladiniai pyragėliai „Lava Cake“ 12 asm.

1. 200 g juodojo šokolado ir sviestą ištirpinkite vandens garų vonelėje. Paskui į gautą masę suberkite pusę cukraus, viską išmaišykite ir atvėsinkite. 2. Atskirtus kiaušinių trynius atsargiai ir švelniai išplakite su likusiu cukraus kiekiu ir...
Florentinai su riešutais ir džiovintais vaisiais

Florentinai su riešutais ir džiovintais vaisiais 4 asm.

1. Karštoje orkaitėje trumpai paskrudinkite žemės riešutus, pašalinkite luobeles. 100 g riešutų sumalkite, likusius susmulkinkite. 2. Puode ištirpykite sviestą su cukrumi, maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol masė taps vientisa ir įgaus...
Migdolų florentinai

Migdolų florentinai 2 asm.

1. Nedideliame puode ištirpykite sviestą, suberkite cukrų ir miltus, maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol neliks cukraus grūdelių, masė taps vientisa. 2. Nuolat maišydama po šaukštą supilkite grietinėlę, suberkite migdolų drožles ir...
Žagarėliai

Žagarėliai 6 asm.

1. Ištirpykite sviestą ir šiek tiek atvėsinkite. Kiaušinius ir trynius išsukite su milteliniu cukrumi. Supilkite konjaką, sudėkite tarkuotą citrinos žievelę ir sviestą, suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Suvyniokite tešlos gumulą į plėvelę ir...
Keksas su šokoladu

Keksas su šokoladu 5 asm.

1. Sviestą atšildykite iki kambario temperatūros ir labai gerai išsukite su cukrumi. 2. Kiaušinius gerai išplakite ir pildamos plonyte srovele po truputį įmaišykite į sviestą. 3. Šluotele įplakite jogurtą, pieną, šakute sutrintus bananus, viską...
Varškės skanėstas

Varškės skanėstas 6 asm.

1. Želatiną užpilkite trupučiu šalto virinto vandens ir palikite, kad išbrinktų. 2. Išlydytą sviestą iki vientisos masės išplakite su cukrumi, nutarkuotomis citrinų žievelėmis, sultimis, vaniliniu cukrumi, 50 ml grietinėlės. 3. Varškę pertrinkite...