„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Salotos - visi receptai

Pavasarinės salotos su keptu varškės sūriu

Pavasarinės salotos su keptu varškės sūriu 2 asm.

Šių, iš pirmo žvilgsnio, paprastų salotų „žvaigžde“ taps varškės sūris. Būtinai išbandykite!

 

Šiltos šviežių bulvyčių ir lęšių salotos

Šiltos šviežių bulvyčių ir lęšių salotos 4 asm.

Tinklaraštininkė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė: Šios salotos ne tik skanios bei maistingos, bet ir sočios – baltymų, o tuo pačiu ir sotumo, joms suteikia lęšiai. Skonio paslaptis šiuo atveju slypi medaus-garstyčių padaže, kuris įsigeria į lęšius ir puikiai apjungia visus ingredientus į skanią visumą. Jei norisi, papildomai salotas galima pagardinti fetos ar ožkos sūriu.

 

Tailandietiškos kopūstų ir morkų salotos

Tailandietiškos kopūstų ir morkų salotos 2 asm.

Šios salotos būtų visai paprastutės, jei ne pikantiškas, egzotiškas jų padažas. Jos tiks ir prie mėsos, ir prie žuvies, o gali būti ir savarankiškas užkandis.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Skandinaviškos salotos su ruginės duonos skrebučiais

Skandinaviškos salotos su ruginės duonos skrebučiais 4 asm.

Rugiai puikiai dera su tokiais ingredientais kaip burokėliai, rūkyta žuvis, krapai, grybai, sūriai. Išbandykite skandinaviško stiliaus salotas, kuriose drąsiai eksperimentuokite su šio maisto likučiais.

 

Gurmaniškos salotos su persimonais, kumpiu ir ožkos pieno sūriu

Gurmaniškos salotos su persimonais, kumpiu ir ožkos pieno sūriu 4 asm.

Ne vien mišrainėmis žmonės gyvena. Dažnai net ir ant Kalėdų stalo atsiranda labai netipiški patiekalai. Taip atsitiko ir su šiomis salotomis. Linksmos, gaivios – kaip tik savo ryškiomis spalvomis pradžiugins ir akis, ir gomurį. Jų receptą siūlo profesionali kulinarė Elžbieta Monkevič.

 

Ropių, obuolių ir morkų salotos

Ropių, obuolių ir morkų salotos 2 asm.

Ropės Lietuvoje auginamos kur kas seniau negu bulvės, tačiau dabar vartojamos kur kas rečiau. Ir visai be reikalo, nes šios daržovės kupinos vertingų medžiagų. Išbandykite jų derinį su morkomis ir obuoliais.

 

Korėjietiškos kopūstų ir ridikų kimči salotos

Korėjietiškos kopūstų ir ridikų kimči salotos 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Tradiciniai korėjietiški kimči yra gaminami iš Pekino kopūstų. Gaminimo procesas itin paprastas: tereikia supjaustytus Pekino kopūstus paslėgus palaikyti sūriame vandenyje, kad jie suminkštėtų ir prigertų šiek tiek sūrumo. Tada juos nuplauti, nusausinti, ir sumaišyti su aitrių prieskonių pasta, pagaminama iš česnakų, imbiero, čili ir žuvies padažo, sojos bei cukraus. 

 

Persimonų ir avokadų salotos

Persimonų ir avokadų salotos 1 asm.

Pasiruoškite neįprastų, tačiau labai gardžių ir lengvų salotų.

 

Grikių košė-salotos su saulėje džiovintais pomidorais

Grikių košė-salotos su saulėje džiovintais pomidorais 1 asm.

Šis skanus ir maistingas patiekalas tiks ne tik pietums ar vakarienei, tačiau ir įsidėti į pietų dėžutę. 

Kriaušių ir mėlynojo pelėsinio sūrio salotos

Kriaušių ir mėlynojo pelėsinio sūrio salotos 2 asm.

Tinklaraštis „Du Mėnuliai“: Salotoms rinkitės tvirtesnes, traškias kriaušes. Riešutus būtinai prieš tai pakepinkite, o mėlynąjį pelėsinį sūrį rinkitės kokį norite (aš naudojau „Memel Blue“).

 

Dviejų spalvų kopūstų salotos su majoneziniu padažu

Dviejų spalvų kopūstų salotos su majoneziniu padažu 4 asm.

Kad kepsnius ir kepsnelius, o gal mėsainius lydėtų šis tas gaivaus ir spalvingo, siūlome pasiruošti pikantiškų kopūstų salotų. Patiks visiems!

Burokėlių salotos su agurkais, feta ir krapais

Burokėlių salotos su agurkais, feta ir krapais 2 asm.

Krapai ir agurkai – visų ragautas derinys, burokėliai ir feta – daugelio. O kas atsitinka, kai visi šie ingredientai susitinka viename patiekale? Iš viso to išeina puikios salotos, kuriose pinasi saldumas (burokėlis) ir sūrumas (feta), agurkas įneša gaivos, o krapai papildomo skonio ir aromato. Išbandykite, ypač, jei turite keptų ar virtų burokėlių, ilgai neužtruksite!

Bolivinės balandos, duonos ir šviežių daržovių salotos

Bolivinės balandos, duonos ir šviežių daržovių salotos 4 asm.

Neišsigąskite nė vieno ingrediento, visi jie garantuoja tobulą skonį!

„Caprese“ salotos su paukštienos maltinukais

„Caprese“ salotos su paukštienos maltinukais 2 asm.

Tinklaraštis „Du Mėnuliai“: Tikiu, kad tiems, kas gamins, šios salotos tikrai patiks, juolab, kad ir gamyba nesudėtinga, ir gardus valgis išeina. O kur dar gera žinia, jog neapsunkins nei mažų, nei didelių pilvelių!

Greitos Cezario salotos

Greitos Cezario salotos 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai)Šios Cezario salotos yra iš quick fix serijos. Kaip žinia, svarbiausias Cezario salotų akcentas yra kreminės konsistencijos padažas, kurį gaminant tikrai yra ką veikti. O čia mes imsime ir padažui panaudosime... majonezą, garstyčias ir česnakus. Jis tikrai neturėtų nuvilti net pažengusių gurmanų.

Grilyje keptų nektarinų bei cukinijų salotos su mėtų padažu

Grilyje keptų nektarinų bei cukinijų salotos su mėtų padažu 2 asm.

Šis patiekalas palepins gomurį tiek karštas, tiek šaltas.