„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Salotos - visi receptai 4 puslapis

Įvairių pomidorų ir mocarelos salotos

Įvairių pomidorų ir mocarelos salotos 2 asm.

Pomidoras ir mocarela – klasiškas duetas, idealiai atskleidžiantis geriausias vienas kito skonio savybes. Toks derinys itin tiks lengvai vasaros vakarienei. Tačiau viskas ne taip nuspėjama, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio – šia salotas verta ruošti su keliomis skirtingomis pomidorų rūšimis. 

Žaliosios pomidorų ir agurkų salotos su kedro riešutais

Žaliosios pomidorų ir agurkų salotos su kedro riešutais 2 asm.

Kai vasarą norisi užkąsti lengvų salotų, šis receptas bene pats tinkamiausias. Agurkuose esančiame vandenyje gausu vitaminų ir mineralų, salotos – tikras vitamino C užtaisas, o pomidoruose esantis likopenas – unikalus vaistas nuo daugelio ligų. Tad suvalgę šių salotų gausite visą puokštę vitaminų ir energijos. Šis užkandis puikiai tiks pasiimti į darbą.

Vegetariškos Cezario salotos

Vegetariškos Cezario salotos 2 asm.

Cezario salotos gali būti ir vegetariškos, išbandykite ir įsitikinkite. 

Vištienos salotos su obuoliais ir kario padažu

Vištienos salotos su obuoliais ir kario padažu 4 asm.

Puikios šiek tiek pikantiškos salotos, su kuriomis skanu paruošti sumuštinius. 

Vištienos salotos su riešutais ir razinomis

Vištienos salotos su riešutais ir razinomis 4 asm.

Skanios ir sočios salotos, kurioms galima puikiai panaudoti virtos ar keptos vištienos likučius. 

Kalafiorų salotos su keptomis trešnėmis

Kalafiorų salotos su keptomis trešnėmis 2 asm.

FeedMySister.com: Tai salotos tikriems kalafiorų mylėtojams. Jų pagrindą sudaro niekaip termiškai neapdorotas kalafioras su citrina, šviežiomis mėtomis, traškiomis granato sėklomis ir pistacijų riešutais, kurį valgome su karštu kalafioru ir trešnėmis. Puiki vakarienė be mėsos!

Petražolių salotos su kepta plekšne

Petražolių salotos su kepta plekšne 2 asm.

Strelkabelka.lt: Dar vienas receptas iš šefo Yotamo Ottolenghi knygos „Jerusalem“. O jis paprastas – orkaitėje iškeptos plekšnės, kurias lydi mano kiek modifikuotos petražolių salotos.

Speltos arba perlinių kruopų salotos

Speltos arba perlinių kruopų salotos 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Spelta labai greitai nuramdo alkio jausmą. Užvalgei saują speltos su alyvuogių aliejumi – ir į kovą. Kūnas lengvas. Jėgos – kiek reikia. Štai kodėl „insalata“ iš speltos subalansuota moterims, bet labai tinka vyrams.

Maistingos salotos su halumio sūriu ir avokadais

Maistingos salotos su halumio sūriu ir avokadais 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Jei dar nesate mėginę, išbandykite halumio sūrį – tikrą Artimųjų Rytų regiono pasididžiavimą. Šis sūris – vienas iš nedaugelio, kurį galima skrudinti kepsninėje arba keptuvėje, jis kepant neišsilydo, o patiekiant šiltą su daržovėmis arba maistingomis kruopomis papildo švelnų patiekalo skonį aštresniais potėpiais.

Avinžirnių ir burokėlių salotos

Avinžirnių ir burokėlių salotos 4 asm.

Avinžirnių ir burokėlių salotos labai greitai paruošiamos, sočios ir skanios, bet mažai koloringos. Burokėliuose daug kalio, vitaminų, todėl valgyti jas ypač sveika.

Traškios smidrų salotos su riešutais ir džiovintais pomidorais

Traškios smidrų salotos su riešutais ir džiovintais pomidorais 4 asm.

Išbandykite traškias salotas su niekaip termiškai neapdorotais smidrais, gal šis ispaniškas receptas jums atvers naujus šios daržovės skonius?

Šiltos kininio kopūsto salotos su ryžiais

Šiltos kininio kopūsto salotos su ryžiais 2 asm.

Dangira Šimašiutė (knyga „Prancūzijos virtuvė“): Kad turėtų kiek sotumo, į kopūstus aš įmaišiau ir truputį virtų ryžių – salotos lieka labai lengvos ir ypač tiks tiems, kas rūpinasi savo kūno linijomis. 

 

Mungo pupelės su špinatais ir kefyru

Mungo pupelės su špinatais ir kefyru 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Mungo pupelės, lietuviškai dar vadinamos spindulinėmis pupuolėmis, man yra vienas naujausių atradimų, iškart atradęs vietą mano mitybos racione. Pabandykite dėti jų į sriubas, troškinius, įmaišykite į salotas. Tiesa, tik nepamirškite jų išmirkyti per naktį. Tokiu būdu organizmas galės lengviau įsisavinti visas naudingas medžiagas, be to, paruošite pupeles greičiau. Trumpesnis apdorojimas karščiu = daugiau išsaugotų vitaminų. Trumpai tariant, mirkymas tik į naudą.

Skrudintų avinžirnių ir morkų salotos

Skrudintų avinžirnių ir morkų salotos 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kai man reikia greito sprendimo kokį nesunkų patiekalą paruošti per dieną išalkusiai šeimai, avinžirniai dažniausiai būna pirmas pasirinkimas. Todėl, kad jie sotūs, skanūs, o savo maistinėmis savybėmis artimi mėsiškiems patiekalams. Todėl jei dar nesugalvojote šios dienos vakarienės, Artimųjų Rytų aromatais persmelktos avinžirnių ir morkų salotos gali būti puikus pasirinkimas!

Viduržemio jūros salotos su kiaušiniais

Viduržemio jūros salotos su kiaušiniais 4 asm.

Traškios, kiek pikantiškos salotos, kurias skanu valgyti su žalumynais ir šviežia kiek paskrudinta duona. 

Kiaušinių ir vištienos likučių salotos

Kiaušinių ir vištienos likučių salotos 4 asm.

Šios salotos padės lengvai ir skaniai sunaikinti likusius virtus kiaušinius ir keptos ar virtos vištienos likučius. 

Indiškos kopūstų salotos

Indiškos kopūstų salotos 4 asm.

Labai įdomios, kiek netradicinės salotos su daug prieskonių. Vertos pastangų ir tikrai nustebinsiančios. 

Brokolių salotos su migdolais

Brokolių salotos su migdolais 4 asm.

Itin mažai ingredientų, įdomus padažas ir sveikos bei skanios salotos paruoštos. 

Kopūstų salotos su obuoliais ir džiovintomis spanguolėmis

Kopūstų salotos su obuoliais ir džiovintomis spanguolėmis 4 asm.

Gaivios ir traškios salotos, kurioms saldumo suteikia džiovintos spanguolės. Labai paprastos, greitos ir gardžios. 

Aštuonkojų salotos Toskanos būdu

Aštuonkojų salotos Toskanos būdu 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Aštuonkojo nevirkite, o troškinkite. Verdamas aštuonkojis praranda sodrų jūros aromatą, įgyja vandeningą prieskonį. Bet pernelyg ilgai troškinamas aštuonkojis pradeda ožiuotis: užuot tapęs minkštesnis, dar labiau sukietėja.