„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Salotos - visi receptai 7 puslapis

Lapinių kopūstų ir morkų salotos

Lapinių kopūstų ir morkų salotos 2 asm.

Sumaišyti susmulkintus salotų ingredientus ir užpilti padažu.
Žaliosios bolivinių balandų salotos

Žaliosios bolivinių balandų salotos 2 asm.

Bolivines balandas išvirkite pagal skonį pasūdytame vandenyje. Brokolį trumpai apvirkite arba ištroškinkite garuose. Leiskite atvėsti. Susmulkinkite. Ridikėlius nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite riekelėmis. Fetą supjaustykite kubeliais. Į lėkš...
Uzbekiškos salotos su pomidorais

Uzbekiškos salotos su pomidorais 2 asm.

Reikės aštraus peilio, nes visi komponentai turi būti supjaustyti itin smulkiai. Labai plonais žiedais ar pusžiedžais supjaustykite svogūnus. Susmulkinkite aitriąją papriką, pomidorus, kalendrą ir baziliką. Pasūdykite ir viską gerai išmaišykite. Š...
Cukinijų salotos su ožkų sūriu

Cukinijų salotos su ožkų sūriu 2 asm.

Supjaustykite cukinijas plonomis juostelėmis. Dėkite į dubenį ir sumaišykite su kapotais svogūnais, alyvuogių aliejumi ir actu. Leiskite pastovėti 10–15 min. Vėliau dėkite kedro riešutus, druską, pipirus ir baziliką bei viską išmaišykite.
Bulvių salotos

Bulvių salotos 2 asm.

Bulves nuskuskite, nuplaukite, išvirkite, atvėsinkite ir supjaustykite per pusę arba į keturias dalis. Dėkite į dubenį, pridėkite sukapotų krapų, kalendros bei per pusę perpjautų vyšninių pomidorų. Gerai viską išmaišykite. Užpilui: kruopščiai išmaiš...
Morkų salotos su obuoliais ir imbieru

Morkų salotos su obuoliais ir imbieru 2 asm.

Plonais šiaudeliais susmulkinkite (arba sutrinkite stambia trintuve) morkas ir obuolį. Nuvalykite imbiero šaknį ir sutrinkite stambia trintuve. Supjaustykite svogūnus. Dėkite viską į dubenį ir pridėkite riešutų. Užpilui sumaišykie actą, klevų sirupą,...
Salotos su vištiena ir pikantišku persikų padažu

Salotos su vištiena ir pikantišku persikų padažu 4 asm.

Vištieną apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais, palikite marinuotis (geriausia per naktį ar bent kelioms valandoms). Paruošiamas padažas: persikus sutrinkite virtuviniu trintuvu (jei atrodo per...
Salotos su pavasario žalumynais

Salotos su pavasario žalumynais 2 asm.

Salotų, špinatų ir kiaulpienių lapus švariai nuplaukite ir nuvarvinkite. Jei reikia, suplėšykite smulkesniais gabalėliais. Avokadą nulupkite, pomidorus nuplaukite. Supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Sūrį ir nuluptą obuolį sutarakuokite š...
Šviežios brokolių ir pomidorų salotos

Šviežios brokolių ir pomidorų salotos 2 asm.

Supjaustykite brokolius ir vyšninius pomidoriukus ir sumaišykite dubenyje. Atskirame inde sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir citrinos žievelę. Įmaišykite du arbatinius šaukštelius dižono garstyčių, kokoso aliejaus, pipirų ir druskos....
Pavasario salotos su migdolų grietine

Pavasario salotos su migdolų grietine 2 asm.

Visas daržoves ir žalumynus švariai nuplaukite. Salotų lapus ir petražoles suplėšykite, svogūnų laiškus ir ridikėlius supjaustykite. Daržoves ir žalumynus išdėliokite lėkštėje, apibarstykite smulkiai supjaustyta paprika. Šias salotas labai skanu...
Kuskuso salotos su mocarela, tunu ir apelsinais

Kuskuso salotos su mocarela, tunu ir apelsinais 4 asm.

Į pasirinktą indą suberkite kuskusą ir sumaišykite su salotų lapais. Apelsiną nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir kartu su pusžiedžiais pjaustytu svogūnu išdėliokite tarp salotų lapų. Ant viršaus gabalėliais sudėkite konservuotą tuną ir mocarelą....
Morkų salotos su apelsinais

Morkų salotos su apelsinais 2 asm.

Apelsinus nulupkite ir aštriu peiliu, kad neištekėtų daug sulčių, supjaustykite gabalėliais. Morkas sutarkuokite šiaudeliais. Česnakus sutrinkite. Sezamų sėklas suberkite į sausą keptuvę ir pakepinkite kelias minutes, kol taps rusvai gelsvos. Dubenė...
Lavašo suktinukai su avokadų sviestu ir saliamiu

Lavašo suktinukai su avokadų sviestu ir saliamiu 2 asm.

Avokadą nulupkite, padalinkite į kelias dalis ir suberkite į elektrinį smulkintuvą. Taip pat suberkite smulkintą česnaką, supilkite citrinų sultis, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išplakite iki vientisos masės.   Avokadų sviestu ištepkite...
Saulėgrąžų daigų salotos su avokadų kremu

Saulėgrąžų daigų salotos su avokadų kremu 1 asm.

Avokadą nulupkite, perpjaukite į kelias dalis ir suberkite į elektrinį maisto smulkintuvą. Kartu supilkite citrinų sultis, grietinėlę, suberkite trintą česnaką, žiupsnelį pipirų, pagal skonį pasūdykite ir smulkinkite iki purios kremo konsistencijos....
Mėsainiai su lašiša

Mėsainiai su lašiša 4 asm.

Skanūs, sultingi ir sotūs. Jei neturite daug laiko, geriau pasiruoškite iš vakaro.
Šilta grikių mišrainė su morkomis ir baltuoju sūriu

Šilta grikių mišrainė su morkomis ir baltuoju sūriu 2 asm.

Grikius išvirkite. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite. Svogūną nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite tarkuotas morkas ir smulkintą svogūną. Troškinkite, kol suminkštės. Suberkite į troškintas morkas grikius...
Tuno ir raugintų agurkų mišrainė

Tuno ir raugintų agurkų mišrainė 2 asm.

Agurkus, avokadą, papriką supjaustykite nedideliais gabalėliais, susmulkinkite porą. Visas daržoves suberkite į dubenį, sukrėskite tuną (tik prieš tai nusunkite sultis). Majonezą sumaišykite su jogurtu, pagardinkite maltais pipirais, dūminių paprikų...
Gaivios salotos su lašiša

Gaivios salotos su lašiša 2 asm.

Gūžines salotas nuplaukite, nusausinkite ir, suplėšę nedideliais gabalėliais, išdėliokite lėkštėje. Avokadą ir lašišos filė supjaustykite kubeliais ir taip pat suberkite į lėkštę. Paruoškite padažą: mėlynąjį svogūną supjaustykite labai plonais ž...
Bolivinių balandų ir keptų moliūgų salotos

Bolivinių balandų ir keptų moliūgų salotos 2 asm.

Bolivinių balandų kruopas iš vakaro užmerkite. Kitą dieną išskalaukite ir išvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje. Jei norite, kad būtų naudingesnės, virkite kuo trumpiau. Vandens galite ir nesūdyti. Moliūgą nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydž...
Puošnios vištienos salotos apelsinų puselėse

Puošnios vištienos salotos apelsinų puselėse 2 asm.

Apelsiną gražiai perpjaukite per pusę. Atsargiai išimkite minkštimą, kad nesugadintumėte apelsinų „indelių“. Apelsinus supjaustykite gabalėliais. Vištieną šiaudeliais. Graikinius riešutus užpilkite karštu vandeniu, šiek tiek palaukite, nuskalaukite...