„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Salotos - visi receptai 9 puslapis

Grūdėtosios varškės ir avokadų salotos

Grūdėtosios varškės ir avokadų salotos 1 asm.

Į dubenėlį sukrėskite grūdėtąją varškę, trintą česnaką, smulkintus džiovintus pomidorus ir gabalėliais pjaustytą avokadą. Pagardinkite smulkintais šviežiais arba džiovintais bazilikais, jei reikia pagal skonį pasūdykite. Gerai sumaišykite ir...
Burokėlių salotos su apelsinais

Burokėlių salotos su apelsinais 4 asm.

Salotų lapelius gerai nuplaukite, nusausinkite specialioje salotų džiovykloje arba, uždengusi kiaurasamtį lėkšte, smarkiai nupurtykite. Sudėkite į sandariai uždaromą dėžutę ir apie pusvalandį palaikykite šaldytuve – lapeliai bus dailios formos ir...
Mišrainė „Kalėdinis vainikas“

Mišrainė „Kalėdinis vainikas“ 4 asm.

Iš virtų burokėlių, porų, kivi ir virtų pupelių sumaišykite mišrainę, įpilkite šlakelį aliejaus, pasūdykite, pridėkite pipirų. Ant lėkštės suformuokite vainiko formą, pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais, papuoškite mažų pomidoriukų puselėmis...
Kiaulienos sprandinės vyniotinis su saulėje džiovintais pomidorais

Kiaulienos sprandinės vyniotinis su saulėje džiovintais pomidorais 6 asm.

Supjaustykite sprandinę gabaliukais, t. y. kaip kepsnį. Recepto autorei gavosi keturi gabaliukai. Plonai juos išmuškite, pabarstykite pipirais, druska, žolelėmis ir palikite pasimarinuoti. Imkite mėsą ir dėkite visus keturis gabaliukus vieną prie...
Pikantiškos vynuogių salotos

Pikantiškos vynuogių salotos 3 asm.

Norite paįvairinti vaišių stalą? Pagaminkite gaivių ir maistingų vynuogių ir sūrio salotų.

Burokėlių salotos su džiovintomis slyvomis

Burokėlių salotos su džiovintomis slyvomis 2 asm.

Burokėlius nestambiai sutarkuokite. Slyvas pamirkykite arba jei neturite laiko mirkyti ilgiau, užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite 1-2 minutes. Tada perskalaukite po šaltu vandeniu. Kai slyvos bus gana minkštos, jas susmulkinkite ir...
Burokėlių mišrainė su grietine

Burokėlių mišrainė su grietine 2 asm.

Virtus burokėlius sutarkuokite. Įberkite į burokėlius, kmynus, pipirus, pasūdykite, smulkiai supjaustytą svogūną. Įkrėskite grietinę ir mišrainę gerai išmaišykite.
Gaivios krevečių salotos

Gaivios krevečių salotos 2 asm.

Salotas nuplaukite, suplėšykite ir gražiai išdėliokite  į dvi lėkštes. Jei gaminsite salotas didesnei kompanijai, imkite  daugiau produktų ir dėliokite į tiek lėkščių, kiek reikės. Šių salotų geriau nemaišyti viename dubenyje - ne taip gražiai...
Jevgenijaus Šuklino salotos su varške ir graikiniais riešutais

Jevgenijaus Šuklino salotos su varške ir graikiniais riešutais 2 asm.

Paukštieną ir obuolį supjaustykite kubeliais. Graikinius riešutus truputį pasmulkinkite peiliu. Paukštieną, riešutus, grūdėtąją varškę, sėklų mišinį ir tarkuotą imbierą sudėkite į dubenį ir atsargiai sumaišykite. Pagaminkite užpilą, supilkite jį...
Žalios salotos su kuskusu

Žalios salotos su kuskusu 7 asm.

Į nedidelį puodą supilkite vandenį ir užvirkite. Į verdantį vandenį suberkite kuskusą ir žiupsnelį druskos. Išmaišykite. Iš karto išjunkite ugnį, uždenkite prikaistuvį dangčiu ir palikite pastovėti 10–12 min., kol kuskuso kruopos bus paruoštos....
Rauginti kopūstai su moliūgais ir žolelėmis

Rauginti kopūstai su moliūgais ir žolelėmis 6 asm.

Supjaustykite moliūgą postambiais gabalėliais ir pabarstykite cukrumi bei palikite kuriam laikui, kad išsiskirtų sultys. Susmulkinkite kopūstus, pertrinkite juos su druska ir sumaišykite su smulkintomis žolelėmis. Į paruoštą indą dėkite kopūstus,...
Rauginti kopūstai su spanguolėmis ir obuoliais

Rauginti kopūstai su spanguolėmis ir obuoliais 4 asm.

Kopūstus nestambiai supjaustykite. Morkas sutarkuokite. Tuomet sluoksniuokite kopūstus, morkas, su nuluptais ir perpus perpjautais obuoliais bei spanguolėmis į indą. Kaskart po sluoksniavimo užberkite pagal skonį druskos, cukraus, kmynų. Kad...
Sveikuoliški kopūstai

Sveikuoliški kopūstai 4 asm.

Jie ypatingi tuo, kad nereikia nei druskos, nei cukraus.

Gado indonezietiškos salotos

Gado indonezietiškos salotos 3 asm.

Salotų paruošimas: Susmulkinkite ilgajį kinietišką kopūstą. Ilgąsias žaliąsias pupeles išvirkite ir supjausykite pailgais, maždaug 4 cm. pagaliukais. Supjaustykite griežinėliais morkas, apvirkite tačiau nepersistenkite, kad liktų traškios....
Keptos salotos su kukurūzais ir fetos sūriu

Keptos salotos su kukurūzais ir fetos sūriu 2 asm.

Papriką, pomidorus, fetos sūrį, svogūną ir dešrą supjaustykite kubeliais. Kukurūzų grūdelius nupjaukite nuo burbuolės. Svogūną sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų, kepkite, kol suminkštės, tuomet sudėkite papriką ir dešrą, kai gražiai apkeps,...
Kukurūzų ir avokadų salotos

Kukurūzų ir avokadų salotos 2 asm.

Avokadus perpjaukite per pusę, išimkite kaulus, minkštimą supjaustykite nedideliais kubeliais, o žievę dėkite į lėkštę, kurioje bus patiekiamos salotos. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais, alyvuoges mažais griežinėliais, paprikas – nedideliais...
Pikantiškos salotos

Pikantiškos salotos 2 asm.

Gražgarstes nuplaukite, labai gerai nusausinkite, kotelius nuskabykite, lapelius sudėkite į sandariai uždaromą dėžutę ir valandą palaikykite šaldytuve – bus traškesni. Jeigu gražgarstės jums per aštrios, maišykite su švelnesnio skonio salotomis....
Vištienos salotos su persikais ir feta

Vištienos salotos su persikais ir feta 4 asm.

Pomidoriukus perpjaukite per pusę, persikus ir fetą supjaustykite kubeliais. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir apkepkite su šiek tiek alyvuogių aliejaus ir žiupsneliu druskos bei pipirų. Kopūstą suplėšykite nedideliais gabalėliais,...
Suktinukai su morkomis

Suktinukai su morkomis 5 asm.

„Spring Rolls“ suktinukus paruoškite taip, kai nurodyta ant pakuotės. Česnaką nulupkite, sukapokite, morkas nuskuskite, supjaustykite šiaudeliais, papriką perpjaukite per pusę, išvalykite, irgi supjaustykite šiaudeliais, saliero lapkotį – griežinė...
Suktinukai su vištiena

Suktinukai su vištiena 4 asm.

Gerai išvirtą vištieną supjaustykite pailgomis juostelėmis, pakepinkite keptuvėje svieste, užberkite šaukštelį cukraus ir viską gerai išmaišykite. Salotą nuplaukite, nusausinkite rankšluostiniu popieriumi, suplėšykite stambesniais gabalais ir...