„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

šampanas - visi receptai

Braškės su šampanine plakta grietinėle

Braškės su šampanine plakta grietinėle 4 asm.

Braškės su plakta grietinėle – klasikų klasika, tačiau šįkart išbandykite kiek papildytą šio deserto versiją – grietinėlę „pastiprinkite“ šampanu ir pajuskite, kaip šis gėrimas keičia deserto skonį. 

Balta žuvienė su pievagrybiais ir šafranu

Balta žuvienė su pievagrybiais ir šafranu 1 asm.

Puode ištirpinkite šaukštą sviesto. Sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką, griežinėliais pjaustytus pievagrybius, morkas ir porus. Įdėkite lauro lapelį, šviežios aitriosios paprikos griežinėlį bei tris kvepiančius pipirus. Ant vidutinio karšč...
Husariškas eršketas

Husariškas eršketas 4 asm.

Jūsų dėmesiui  pateikiu iš pirmo žvilgsnio pikantiškai ir prabangiai atrodantį, tačiau lengvai ir greitai paruošiamą orkaitėje keptą eršketą šampane. Pirmą sykį paragauti jo teko prieš daugelį metų, kai viešėjome pas pažįstamus rusus Volgograde. Vėliau ne kartą gaminome jį patys. Eršketas... Skamba prabangiai, ar ne? Tačiau, žvilgtelėję į maisto produktų kainas, pastebėsime, kad jis kur kas pigesnis už lašišą. Taigi drąsiai galima priskirti eršketą prie patiekalų, kurie galėtų papuošti jūsų šeimos stalą per artėjančias šventes. Ruošiant šią žuvį, nereikia persistengti beriant prieskonių, nes eršketo mėsa ir taip jau yra švelnaus, malonaus skonio, todėl  naudokite tik druską ir pipirus, užpilkite šampanu, o likusį darbą atliks  jūsų orkaitė.