Per Kalėdas skaitykite kartu. Prenumeratai -50%
Išbandyti

Saulėgrąžos - visi receptai

Krekeriai iš moliūgų ir saulėgrąžų sėklų

Krekeriai iš moliūgų ir saulėgrąžų sėklų 6 asm.

Nida Degutienė: Krekeriai yra keistas malonumas, matyt, dėl to, kad valgant jie maloniai traška. Ir jei visada manėt, kad namuose juos pasigaminti pernelyg daug vargo, tai galiu nuraminti, kad omletą išsikepti yra sudėtingiau nei šiuos krekerius!

 

Saulėgrąžų užtepėle

Saulėgrąžų užtepėle 4 asm.

Uždengę maistine plėvele, šią užtepėlę galite laikyti šaldytuve 2–3 dienas.

Saulėgrąžų rutulėliai su kokosu

Saulėgrąžų rutulėliai su kokosu 4 asm.

Miško žvėrysJau ne vienus metus gaminu įvairius rutulėlius iš riešutų ir džiovintų vaisių. O šįmet išbandžiau receptą, kur papildomai įberiu ir baltymų miltelių (nurodytam kiekiui – 1/3 stiklinės). Tiesa, jie nėra būtini – recepte juos galite pakeisti maltais riešutais ar sėklomis, tik tada gali reikti keisti skysčio kiekį. O jei miltelius visgi naudosite, galite išmėginti ir su skoniu – pvz., vanilės. Taip rutulėliai bus saldesni, labiau primins desertą ir kassyk galite pasigaminti vis kitokių užkandžių.

Veganiškas desertas iš 5 produktų

Veganiškas desertas iš 5 produktų 4 asm.

„Vegan Pipiras“: Skanus ir sotus veganiškas skanėstas gali nustebinti bet ką. O mums jis patinka dar ir dėl to, kad pagaminimas nereikalauja daug laiko!

Veganiški energijos rutuliukai su datulėmis ir saulėgrąžomis

Veganiški energijos rutuliukai su datulėmis ir saulėgrąžomis 4 asm.

Šis receptas ypač paprastas, o pagal jį pagaminti rutuliukai puikiai tinkantys sotiems pusryčiams ar kaip užkandis. Beje, juos galima išlaikyti iki pusmečio, tereikia įdėti į maišelį ir užšaldyti. Žinoma, jei užšaldėte, prieš valgant kelias valandas reikia palaikyti kambario temperatūroje.

Saulėgrąžų batonėliai

Saulėgrąžų batonėliai 6 asm.

Jei susidomėjote sveikesniais desertais, išbandykite vieną iš tokių, turintį daug skaidulinių medžiagų, vitaminų, antioksidantų, termiškai neapdorotą, be pridėtinio cukraus ir riebalų.

Saulėgrąžų majonezas

Saulėgrąžų majonezas 4 asm.

Tirštas, malonaus česnakinio skonio, puikiai derantis su tradicinėmis daržovių mišrainėmis, salotomis.

Keptų šakninių daržovių salotos su saulėgrąžomis

Keptų šakninių daržovių salotos su saulėgrąžomis 2 asm.

Šios salotos idealiai tinka žiemą, kai pats metas mėgautis įvairiomis šakninėmis daržovėmis, o ne pomidorų ir agurkų formos, bet ne skonio ir kvapo objektais iš prekybos centrų. Tiesa, šioms salotoms renkamės kietąsias šaknines daržoves. Patiekalas sotus, tačiau neapsunkinantis, maistingas ir sveikas.
Špinatų užtepėlė

Špinatų užtepėlė 2 asm.

Špinatus nuplaukite, nusausinkite ir sumeskite į elektrinio smulkintuvo indą. Kartu su špinatais suberkite česnakus, tarkuotą parmezaną, druską. Anakardžius ir saulėgrąžas šiek tiek pakepinkite sausoje keptuvėje ir taip pat suberkite į smulkintuvą....
Sausainiai „Bananiniai sveikuoliai“

Sausainiai „Bananiniai sveikuoliai“ 2 asm.

Šiems sausainiams paruošti nereikia nei miltų, nei kiaušinių, nei cukraus. Tačiau jie puikiausiai patenkina saldumynų poreikį ir tinka visiems, kurie siekia maitintis sveikai.

Šviežių dilgėlių majonezas

Šviežių dilgėlių majonezas 2 asm.

Dilgėlių majonezą paruošite akimirksniu. Visus nurodytus ingredientus suberkite į elektrinį plakiklį, supilkite vandenį, aliejų ir išplakite iki vientisos masės. Šis majonezas – tikra vitaminų bomba. Ypač skanu jį valgyti su įvairių daržovių š...
Saulėgrąžų majonezas

Saulėgrąžų majonezas 4 asm.

Saulėgrąžų sėklas kelias valandas pamirkykite, išskalaukite ir suberkite į elektrinį plaktuvą. Kartu suberkite česnaką, supilkite šviežiai išspaustas citrinų sultis, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, Provanso žolelėmis, įpilkite vandens...
Bolivinių balandų ir keptų moliūgų salotos

Bolivinių balandų ir keptų moliūgų salotos 2 asm.

Bolivinių balandų kruopas iš vakaro užmerkite. Kitą dieną išskalaukite ir išvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje. Jei norite, kad būtų naudingesnės, virkite kuo trumpiau. Vandens galite ir nesūdyti. Moliūgą nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydž...
Burokėlių ir kriaušių salotos su feta ir balzaminio acto padažu

Burokėlių ir kriaušių salotos su feta ir balzaminio acto padažu 4 asm.

Burokus gerai nuplaukite ir virkite ~30 min. šiek tiek pasūdytame vandenyje. Tuomet (kai jie jau šiek tiek suminkštės, bet dar nebus išvirę) juos sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska, pipirais ir...
Morkų tortas su riešutais ir maskarponės kremu

Morkų tortas su riešutais ir maskarponės kremu 12 asm.

Kokoso drožles, sezamų sėklas ir žemės riešutus apkepinkite. Žemės ir graikinius riešutus šiek tiek pasmulkinkite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, soda ir druska. Kitame inde morkas sumaišykite su riešutais, kokosais, sėklomis ir...
Sveikuoliški batonėliai

Sveikuoliški batonėliai 6 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180˚C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 20x30 cm dydžio kepimo indą. 2. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, grubiai smulkintus lazdyno riešutus, kokoso drožles, saulėgrąžų branduolius, moliūgų sėklas ir...
Batonėliai su  šafranu  ir saulėgrąžomis

Batonėliai su šafranu ir saulėgrąžomis 8 asm.

1. Ištirpintą sviestą dubenyje sumaišykite su pienu. Drungname mišinyje ištirpinkite mieles, įberkite šafrano arba ciberžolės. 2. Miltus sumaišykite su cukrumi, kardamonu ir druska. Supilkite mielių mišinį ir užminkykite tešlą (jeigu reikia, į...
Naminių  sumuštinių  paplotėliai

Naminių sumuštinių paplotėliai 6 asm.

1. Suberkite miltus į dubenį, viduryje padarykite duobutę. 2. Šiek tiek pašildykite maždaug 160 ml vandens. 3. Į duobutę sutrupinkite mieles, supilkite cukrų ir 4 šaukštus šilto vandens. 4. Mielių masę lengvai ištrinkite, užberkite trupučiu miltų...
Sočiosios salotos

Sočiosios salotos 4 asm.

1. Papriką, išėmus sėklas, supjaustykite kubeliais, ridikėlius – griežinėliais, kukurūzus nuvarvinkite, kviečius nuplaukite. Visus produktus sudėkite į salotinę ir išmaišykite. 2. Suberkite saulėgrąžas, įdėkite majonezo ir atsargiai išmaišykite....