Silkių užkandėlė - visi receptai

Silkės vyniotinis su avokadu

Silkės vyniotinis su avokadu 4 asm.

Silkės niekas nedraudžia valgyti ir visus metus, tačiau daugelis jos užsinorime žiemą, o ypač per didžiąsias šventes. Jų proga verta pasiruošti jos kaip nors netikėtai!

 

Silkė su agurku, aitriąja paprika ir krapais

Silkė su agurku, aitriąja paprika ir krapais 4 asm.

Miško žvėrysSilkė gali būti ruošiama pagal tradicinius, įprastus receptus, o galima išbandyti ir šį tą įdomesnio, naujesnio, dar neragauto – kaip tik tokį receptą ir siūlome, išbandykite.

Silkė su džiovintomis spanguolėmis ir karamelizuotais svogūnais

Silkė su džiovintomis spanguolėmis ir karamelizuotais svogūnais 4 asm.

Paprasto, tačiau efektingo patiekalo receptas. Jis tiks ir kasdien, ir per šventes. 

Litvakų „foršmakas“

Litvakų „foršmakas“ 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Interneto platybėse „foršmakas“ dažnai pristatomas kaip rusiškos virtuvės patiekalas, nors tai yra bene dažniausias kitų tautų virtuvėse prigijęs žydų patiekalas. Patarimas – „foršmakui“ naudokite „Matjes“ silkę. Ji pati riebiausia, nes nėra neršusi.

Silkių vėrinukai

Silkių vėrinukai 2 asm.

Supjaustykite visus ingredientus panašaus dydžio kubeliais ir užverkite ant smeigtukų. Tarkime, tokia tvarka: duona, silkė, pomidorai, agurkai ir pan. Ingredientus galite keisti savo nuožiūra, įtraukti ananasus, marinuotas morkas, vyšninius...
Greita silkių užkandėlė

Greita silkių užkandėlė 1 asm.

1. Silkės filė supjaustykite 1 cm pločio juostelėmis. 2. Ananasus supjaustykite 1 cm storio kvadratėliais, papriką – 0,5 cm kvadratėliais. Viską sudėkite į dubenėlį, įkrėskite pomidorų padažo ir gerai sumaišykite. Palikite šaldytuve bent 0,5 val....
Pikantiška silkių užkandėlė

Pikantiška silkių užkandėlė 2 asm.

1. Bulves švariai nušveiskite. Perpjaukite perpus, viduryje išskobkite nedidelę duobelę, aptepkite aliejumi, pasūdykite (jei mėgstate, dar galite pabarstyti kmynų ir smulkintų česnakų), dėkite į kepimo skardą ir šaukite į orkaitę. Kepkite 200 ºC...
Silkė su morkomis, riešutais ir slyvomis

Silkė su morkomis, riešutais ir slyvomis 6 asm.

1. Morkas smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite. Pabarstykite druska. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, suberkite morkas ir kepkite, kol suminkštės. 2. Silkes išskroskite, nulupkite, išrinkite ašakas. Susukite filė suktinukus ir...
Karšta silkių užkandėlė

Karšta silkių užkandėlė 4 asm.

1. Bulves išvirkite sūdytame vandenyje. Porus ir paprikas susmulkinkite. Berkite į keptuvę su įkaitintu sviestu ir troškinkite, kol suminkštės. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. 2. Salotas suplėšykite ir išdėliokite lėkštėje, dėkite...