Silkės niekas nedraudžia valgyti ir visus metus, tačiau daugelis jos užsinorime žiemą, o ypač per didžiąsias šventes. Jų proga verta pasiruošti jos kaip nors netikėtai!
Miško žvėrys: Silkė gali būti ruošiama pagal tradicinius, įprastus receptus, o galima išbandyti ir šį tą įdomesnio, naujesnio, dar neragauto – kaip tik tokį receptą ir siūlome, išbandykite.
Paprasto, tačiau efektingo patiekalo receptas. Jis tiks ir kasdien, ir per šventes.
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Interneto platybėse „foršmakas“ dažnai pristatomas kaip rusiškos virtuvės patiekalas, nors tai yra bene dažniausias kitų tautų virtuvėse prigijęs žydų patiekalas. Patarimas – „foršmakui“ naudokite „Matjes“ silkę. Ji pati riebiausia, nes nėra neršusi.