Skanėstas - visi receptai 2 puslapis

Aviečių ir baltojo šokolado skanėstas

Aviečių ir baltojo šokolado skanėstas 6 asm.

Biskvitinį vyniotinį supjaustykite riekelėmis. Į nedidelį puodą storu dugnu supilkite grietinėlę ir ant mažos ugnies kaitinkite, kol pradės virti. Sudėkite šokoladą ir maišykite šluotele, kol šokoladas ištirps ir masė taps vientisa ir glotni....
Skanėstas „Kueh Lapis Legit“

Skanėstas „Kueh Lapis Legit“ 10 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros. Pasiruoškite 20 x 20 cm dydžio kepimo indą, kurio aukštis būtų mažiausiai 8 centimetrai. Jeigu neturite tiksliai tokio dydžio kepimo indo, galite rinktis kitą, tačiau tokio paties ar labai panašaus tū...
Pyragaičiai su plikytu kremu

Pyragaičiai su plikytu kremu 4 asm.

1. Į puodą supilkite vandenį, sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą, suberkite druską, cukrų. Statykite ant vidutinio stiprumo ugnies ir kaitinkite, kol sviestas išsilydys. 2. Intensyviai maišydami mediniu šaukštu suberkite miltus ir sukite masę...
Skanėstas iš duonos lazdelių

Skanėstas iš duonos lazdelių 4 asm.

1. Susmulkinkite duonos lazdeles ir „Snickers“ kuo smulkiau. Į dubenį suberkite smulkintas duonos lazdeles, šokoladą, džiovintas spanguoles, supilkite sutirštintą pieną. Viską gerai išmaišykite. 2. Patieskite ant stalo maistinę plėvelę, sudėkite...
Itališkas skanėstas „struffoli“

Itališkas skanėstas „struffoli“ 5 asm.

1. Iš pradžių paruoškite tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, tarkuotas citrinos ir apelsino žieveles (nepamirškite, kad nutarkuoti reikia tik geltoną / oranžinę vaisiaus dalį, nes po ja esanti balta žievelės dalis yra labai karti), cukrų,...
Vyšnių ir maskarponės skanėstas

Vyšnių ir maskarponės skanėstas 4 asm.

1. Vyšnias sudėkite į puodelį, apibarstykite cukrumi, cinamonu ir virkite ant mažos ugnies, kol atsiras sulčių. 2. Krakmolą ištirpinkite 4 šaukštuose šalto vandens ir supilkite į verdančias vyšnias. Maišydami kaitinkite, kol sutirštės. Nukelkite...
Morengo ir arbūzų skanėstas

Morengo ir arbūzų skanėstas 2 asm.

1. Po truputį berdami miltinį cukrų kiaušinių baltymus išplakite iki vientisos blizgios masės. Baigdami plakti įlašinkite citrinų sulčių ir supilkite krakmolą, gerai išmaišykite. 2. Į kepimo popieriumi išklotą skardą šaukštu dėkite baltymus,...
Ryžių skanėstas su konservuotais vaisiais

Ryžių skanėstas su konservuotais vaisiais 4 asm.

1. Ryžius išvirkite piene ant silpnos ugnies. Virdami suberkite cukrų, druską, vanilinį cukrų, citrinų žieveles. Išvirtą košę šiek tiek atvėsinkite. 2. Kiaušinius išplakite su grietinėle, likeriu ir sumaišykite su virtais ryžiais. 3. Paruoštą miš...
Sluoksniuotas skanėstas su riešutais ir džiovintais vaisiais

Sluoksniuotas skanėstas su riešutais ir džiovintais vaisiais 4 asm.

1. Sluoksniuotą tešlą atšildykite ir supjaustykite norimo dydžio keturkampiais (nelabai mažais). Suklokite tešlos lakštus į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 10–15 minučių arba kol gražiai iškils ir parus. 2. Iš...
Slyvų skanėstas

Slyvų skanėstas 4 asm.

1. Iš slyvų išimkite kauliukus ir supjaustykite į keturias dalis ar pusiau. Sudėkite į indą. Įberkite šaukštą rudojo cukraus, cinamono, supilkite brendį. Išmaišykite ir palikite pastovėti apie 15 minučių. 2. Užmaišykite tešlą: kiaušinius išsukite...
Keptos figos

Keptos figos 4 asm.

1. Figas nuplaukite, nusausinkite ir įpjovę iki pusės padalykite į 4 skilteles. Sudėkite į kepimo indą. Į kiekvieną figą atsargiai praskėtę įdėkite sviesto, įpilkite brendžio ar viskio, apšlakstykite medumi, užbarstykite riešutų ir cinamono. 2....