Laiko patikrintas, puikus receptas tiems, kam norisi sotesnių ir nesaldžių pusryčių.
Tai tikrų tikriausia klasika, nes bananai ir riešutų sviestas dera tobulai. Skrebutis patiks ir mažiems, ir didesniems švelniai saldžių pusryčių mėgėjams.
Tradiciniai amerikietiški pusryčiai dažniausiai turi 3 ingredientus – skrebutį, šoninę ir keptą kiaušinį, šalia patiekiant žymiojo klevų sirupo. Būtent sūrus šoninės skonis ir traškus sviestinis skrebutis puikiai dera su klevų sirupu ir sukuria tobulą saldaus ir sūraus skonių kombinaciją.
Auksinis trynis, gulintis puriame kiaušinių baltymų patale – tai tobulas derinys, pasižymintis šilkiniu, sodriu skoniu bei lengva it oras tekstūra. Kiaušiniai „debesyje“ yra kepami orkaitėje ant skardos, todėl jų nesunkiai pagaminsite nemažą kiekį vienu metu.
Rytiniam paskanavimui tinka kvapnūs skrebučiai, o iškepti pagal mūsų siūlomą receptą jie bus švelniai karameliniai, kvepiantys cinamonu. Trumpai tariant – dieviška!
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šis receptas su avokadais – iš Meksikos. Nedaug trunka šiuos skrebučius padaryti. O po to yra laiko ilgai pusryčiauti ir taukšti niekus prie kavos.
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Vėlyvas vasaros laisvadienio rytas. Tingulys. Jokio noro suktis virtuvėje. Būtum vienas, tai ir nevalgytum. Gal net ir nesikeltum, kaip paauglystėje, iki vidudienio. Bet užuodi, kad dukra Augustė kažką gamina nuo ankstyvo ryto čiauškančiam anūkui. Kvapas sužadina apetitą. Ir netrukus visa šeima sėdi prie pusryčių stalo.
Miško žvėrys: Puikus, originalus užkandis, jei turite bent porą saujų šviežių voveraičių.
Strelkabelka.lt: Šis receptas yra iš Davido Lebovitzo knygos „Mano Paryžiaus virtuvė“. Labai paprastas, tik reikia šiokio tokio planavimo iš anksto. Ir dar gero jogurto, kuris gali būti karvės, avies ar ožkos pieno. Pastarieji – dėl įdomesnio skonio. Bet taip pat jie būna dar ir begėdiškai brangūs.
Rasa Martens: „Trintos sriubos Vokietijoje yra tipiškas žiemos patiekalas. Jeigu vokiečiai valgo sriubą, tai dažniausiai bus trinta sriuba. Špinatai Vokietijos virtuvėje karaliauja jau ilgą laiką, todėl ir šventiniai stalai nukraunami patiekalais su špinatais. „Schwarzwald“ kumpis nuo seno labai populiarus visoje šalyje. Todėl daugybė patiekalų yra gardinami bent šio kumpio skrebučiu.“