Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Šiam patiekalui svarbu naudoti kuo kokybiškesnius ingredientus: dideles, neperdžiūvusias slyvas, kokybišką balzaminį actą, traškiausias kalendrų sėklas ir kvapniausią cinamoną. Tada ji bus švelniai saldžiarūgštė, aromatinga ir traški. Antis puikiai tinka nedidelei svečių kompanijai, priklausomai nuo jos dydžio, paukščio užteks 4-6 asmenims.
Slyvos, migdolai, muskatas man yra neliečiamoji, tobuloji trejybė. Nuo šių skonių man linksta keliai. Galetės kraštai išeina traškūs, o kitas jos privalumas yra tas, kad jauti žymiai daugiau skonio nei pyrage po visais tešlos ir trupinių sluoksniais. Greitas ir nepaprastai skanus rudeninis kepinys!
Išbandykite nekasdienį, pilno grūdo speltų miltais praturtintą, tad tikrai maistingą pyragą, kurio receptu dalinasi Liucina Rimgailė.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis Balkanų regiono slyvų pyragas ilgai laukė eilėje, kol prisiruošiau jį kepti. O kai iškepiau, užsišaldžiau maišelį slyvų žiemai, mat speiguotą žiemos savaitgalį tikrai norėsiu, kad mano namai pakviptų slyvų pyrago aromatu. Aš net manau, jog norėsiu tokį patį kepti ir Kalėdoms! Juk kada, jei ne Kalėdų laikotarpiu, patys paklausiausi kepiniai yra tie su aguonomis.
Tai nekasdienis patiekalas, apdovanosiantis ir nuostabiu skoniu, ir pasakiškais aromatais. Idealus vasaros šventei ar savaitgaliui, kai kuriate grilių!
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šį pupelių sriubos receptą radau Vakarų Ukrainoje. Panašių esu aptikęs ir kitose šalyse prie Karpatų. Ir net Irane galima rasti kažką panašaus pagal ingredientus. Ypatingą skonį sriubai suteikia džiovintos slyvos.
Pasigaminti naminių saldinių nėra taip sudėtinga, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Tą puikiai įrodo receptas, kuriuo dalinasi profesionalus konditeris Ali Gadžijevas.
Su kepsniu paprastai nebūna daug vargo, o pamaitinti juo galima nemažą šeimyną ar bičiulių būrį. Tereikia nusipirkti kokybiškos mėsos, parinkti porą priedų, o kol kepsnys kepa, paruošti tinkančių salotų. Šįkart mūsų siūlomas receptas su kiauliena itin paprastas, tačiau skonis maloniai nustebins.
Feed My Sister: Šis pyragas yra greitas ir pilnas skonio. 7 ingredientai – ir mažiau nei per valandą jau turite garuojantį desertą, kurį valgyti galima ir karštą su ledais ar jogurtu.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Jei jūs, kaip ir aš, mėgstate pyragus, kuriuose pagrindinę rolę vaidina vaisiai, bet ne tešla, tai šis kaip tik jums.
Yra ir paprastų, ir sudėtingų būdų, kaip paruošti slyvas, tačiau prancūzų sukurtas nuostabaus apkepo receptas prašyte prašosi būti išbandytas.
Šio pasakiško pyrago receptu, kuriam prireiks šviežių slyvų, vienoje savo knygų dalijasi žymus šefas Yotamas Ottolenghi.
Tai puikus keliautojo, TV ir radijo laidų vedėjo Vytaro Radzevičiaus receptas, kuris nepadarys gėdos ir šventiniam stalui.
Prašmatnaus patiekalo paruošimas pareikalaus šiek tiek laiko, tačiau rezultatas tikrai atpirks laukimą. Ypač tinka šventėms ar ypatingoms progoms.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Tai pats paprasčiausias desertas, kuris kažkodėl tampa labai paklausus rudenį. Ir nors trupiniuotį galima kepti iš bet kokių vaisių ar uogų, pavyzdžiui, braškės man trupiniuočiui „netinka“... Jas mielai dedu į įvairius šaldytus jogurtinius desertus, tačiau kepti man nekyla ranka. O štai su obuoliais – kita istorija... Juk ar galima įsivaizduoti jaukesnį rudenišką vakarą nei tas, kai visi namai kvepia keptais obuoliais ir cinamonu?...
FeedMySister.com: Antieną mes su sese galėtume valgyti ir valgyti nesustodamos. Atvėsus orams nežinau, kas gali būti geriau nei minkšta antiena su karamelizuotomis slyvomis, marsalos vyno padažu ir lazdyno riešutais – tegyvuoja skirtingi sezonai!
Šis mielinis kepinys tik iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti sudėtingas, o iš tiesų – nieko panašaus! Galų gale, mielinės tešlos pagrindo, slyvų rūgštelės, saldžių trupinių ir traškių riešutų derinys atperka visas pastangas. Nuostabus kepinys, įsitikinkite!
Strelkabelka.lt: Kadangi slyvų sezonas jau gerokai įpusėjęs, prašau jums slyvų čatnis. Prieš keletą metų čatnių aš negaminau, jie man buvo visai neįdomūs. Bet šiemet kažkaip užnešė. Ir ant sūrių užnešė paskutiniu metu. O šalia sūrio kažko reikia, ir visai įdomu išbandyti visokius derinius. Šis receptas ir vėl šiek tiek adaptuotas pagal Nigelį Slaterį.
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Kai aplink sirpsta trešnės ir slyvos, pabandykim iš jų pasigaminti kažką panašaus į čatnį. Arba aštroką trešnių bei slyvų uogienę lietuviškai su žiupsniu egzotikos. Tinka ji prie visko – mėsų, žuvies, sūrių ar tiesiog kabinti šaukštais iš stiklainio, kai niekas nemato.
Įsigykite kokybiškos šviežios mėsos, pasirinkite mėgstamą garnyrą ir pradžiuginkite namiškius bei svečius.