1. Moliūgą nulupkite, supjaustykite gabalėliais. Sudėkite į kepimo formą, užpilkite 2 šaukštais aliejaus ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę maždaug 30-35 minutėms arba kol suminkštės.
2. Sutrinkite į košelę ir palikite atvėsti – pyragui prireiks...
1. Ant mažos ugnies ištirpinkite sviestą su šokoladu. Tirpindama nuolat maišykite.
2. Į gautą masę įberkite kakavos, cukraus, vanilinio cukraus ir viską gerai sumaišykite.
3. Gautą masę supilkite į dubenį ir įmuškite kiaušinius. Suberkite kepimo...
1. Sviestą išlydykite su šiek tiek cukraus. Kiaušinius išplakite su likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
2. Kepimo miltelius „užgesinkite“ citrinos sultimis. Išplaktus kiaušinius sumaišykite su miltais, kepimo milteliais ir lydytu sviestu.
3....
1. Išplakite kiaušinius ir kiaušinių trynius su cukrumi. Sudėkite miltus ir išplakite dar kartą.
2. Ištirpinkite šokoladą su sviestu ir įmaišykite į kiaušinių masę.
3. Tešlą supilkite į formeles (į kiekvieną po 2/3 tešlos, nes pakils) ir kepkite...
1. Sviestą iki putų ištrinkite su cukrumi ir druska, po vieną įplakite trynius, įmaišykite riešutus, citrinos žievelę, bulves, manų kruopas ir kepimo miltelius. Tešlą 15 minučių atidėkite į šalį. Tuo tarpu sviestu išteptą skardą pabarstykite džiūvė...
1. Margariną išsukite su cukrumi, maišydamos po vieną įmuškite kaušinius. Supilkite išlydytą šokoladą, suberkite miltus, sumaišytus su kakavos ir kepimo milteliais. Dėkite tešlos į keksiukų formeles ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje temperatūroje...
1. Riešutus apie 10 minučių paskrudinkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje, nuvalykite luobeles (virtuviniu rankšluosčiu ar riešutams atvėsus tiesiog pirštais). Šiek tiek pasilikti sveikų riešutų, kuriuos dėsite į saldainių vidų, o likusius...
1. Sumaišykite varškę, grietinėlę, miltelinį cukrų, minkštą sviestą ir sutrinkite iki vientisos masės. Varškės sūrelių masė jokiu būdu neturėtų būti per skysta. Taigi nepadauginkite grietinėlės ir sviesto, o jeigu reikia, įdėkite daugiau varškės....
1. Torto lakštai: į dubenį suberkite miltus, sutarkuokite šaltą sviestą ir maigykite tarp pirštų, kol susidarys trupiniukai. Sudėkite grietinę, įmuškite kiaušinį ir minkykite iki vientisos masės. Paruoštą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir maž...
1. Saulėgrąžas pakepinkite.
2. Karšto vandens vonelėje ištirpdykite šokoladą ir sviestą, suberkite kepintas saulėgrąžas ir viską sumaišykite.
3. Ant kepimo popieriaus šaukšteliu dėkite mažus saulėgrąžų kauburėlius ir palikite sustingti. Jei...
„Rūgštūs serbentai yra geriausi sausainių draugai – puikiai tinka pertepti. Raudonųjų ar geltonųjų marmeladas gaiviai atmiešia šviesios trapios tešlos saldumą, o juodieji tinka tamsiai kakavinei – tokiai kaip ši.“
1. Minkštą sviestą išsukite su...
1. Puode išlydykite šokoladą ir sviestą.
2. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir miltais, suberkite kepimo miltelius bei gabalėliais pjaustytas braškes.
3. Masę supilkite į kepimo formeles, truputį palaikykite šaldytuve ir kepkite 200 laipsnių...
1. Sviestą ištrinkite su cukraus milteliais, kakava (arba šokoladinio skonio cukraus milteliais), suberkite sausainių trupinius (geriausia sausainius tiesiog sumalti), supilkite pieną ir viską gerai išmaišiusi, porą valandų palaikykite šaldytuve....
Lengvas desertas puikiai tinkantis prie puodelio kavos....saldu...
1. Ant mažos ugnies pakaitinkite pieną.
2. Į dubenėlį įpilkite cukrų bei kiaušinių trynius ir suplakite iki vientisos masės.
3. Nuimkite nuo ugnies pieną ir labai lėtai įpilkite į...
1. Šokoladą ištirpinkite garuose su sviestu. Juo apliekite banano gabaliukus.
2. Šaldytuve atšaldykite ir papuoškite uogomis, dribsniais ar graikiškais riešutais.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
1. Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sumeskite į dubenį, labai lėtai ištirpinkite virš garų, tada nukelkite nuo ugnies ir išmaišykite iki vientisos masės.
2. Kiaušinius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu karštu vandeniu, kad ant lukštų neliktų...
1. Grietinėlę pakaitinkite iki virimo. Nukėlusi nuo ugnies, suberkite tarkuotą šokoladą ir maišykite mediniu šaukštu, kol masė taps vientisa.
2. Kai atvės, dviem valandoms pastatykite į šaldytuvą. Ištraukusi rankomis (užsimaukite polietileno pirš...
1. Sviestą ištrinkite su cukrumi, po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite susmulkintus riešutus, kepimo miltelius, 200 g miltų, cinamoną ir kakavą. Viską gerai išmaišykite.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C. Kepimo formą ištepkite sviestu.
3....