1. Į faršą įtarkuokite pusę svogūno, suberkite mėsos prieskonius, pipirus, druską ir gerai išmaišykite. Dideliame puode užvirkite 2–2,5 l vandens ir sumeskite šlapiomis rankomis suformuotus kukulius.
2. Burokėlius, morkas ir bulves supjaustykite š...
1. Daržoves supjaustykite panašaus dydžio kubeliais, užpilkite sultiniu, kad apsemtų, ir virkite apie 30 – 40 min.
2. Pagardinkite prieskoniais ir sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Skanaus!
Receptas iš tinklaraščio „Saulėta virtuvė“
1. Didesniame puode įkaitinkite 3–4 šaukštus aliejaus, sudėkite faršą, pjaustytą svogūną, smulkintą česnaką ir gerai apkepkite.
2. Tada suberkite pjaustytas morkas, paprikas, kopūstą ir maišydami dar kelias minutes pakepkite, pagardinkite...
1. Daržoves supjaustykite. Įpilkite į puodą 2 l vandens, sudėkite jūrų gerybes ir 8–10 min. apvirkite.
2. Įdėkite sultinio kubelius, česnaką, pjaustytą morką, aitrųjį pipirą, juoduosius pipirus ir pekininį kopūstą. Pavirkite 5 minutes.
3. Tada...
Garsi ir populiari Užkaukazėje ir rytinėje Europos dalyje sriuba, ypač mėgstama vyrų. Stipri, aštri, rūgšti, soti ir įsimenamo skonio. Originali „charčo“ verdama su aviena, tačiau šis receptas adaptuotas vegetarinei jogos mitybai. Tam, kad iš...
1. Perpjaukite moliūgus pusiau ir išimkite sėklas. Sudėkite puseles nupjautomis pusėmis žemyn į kepimo skardą. Kepkite iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Apverskite. Kepkite dar 20–25 min., kol moliūgai bus minkšti.
2. Šaukštu iš...
1.Mėsą supjaustykite gabaliukais. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, kol pagels, sudėkite mėsą ir dar pakepkite, įmaišykite pomidorų padažą, pabarstykite malta paprika ir nukelkite nuo ugnies.
2.Į puodą sudėkite apkeptą su...
Obuolį nulupkite, perpjaukite, išimkite sėklalizdį ir supjaustykite. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Į storadugnį puodą įpilkite aliejaus ir kelias minutes pakepkite svogūnus bei mairūnus. Sudėkite kopūstus, obuolio gabaliukus, supilkite karštą...