Sriuba - visi receptai 11 puslapis

Sultinys su koldūnėliais

Sultinys su koldūnėliais 4 asm.

1. Kiaušinį sumaišykite su tirpintu sviestu, miltais, šiltu vandeniu, pasūdykite ir užminkykite kietą tešlą. Tešlą uždenkite ir leiskite pastovėti apie 15 minučių kambario temperatūroje. 2. Faršą pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite....
Meksikietiška sriuba su kukuliais

Meksikietiška sriuba su kukuliais 4 asm.

1. Jautienos faršą pagardinkite pipirų mišiniu, druska, aitriąja paprika ir gerai išmaišykite. Šlapiomis rankomis formuokite mažus kukulius ir dėkite į šaldytuvą, kol pasiruošite sriubą. 2. Puode storu dugnu įkaitinkite 3–4 šaukštus alyvuogių...
Burokėlių sriuba su kukuliais ir džiovintais grybais

Burokėlių sriuba su kukuliais ir džiovintais grybais 4 asm.

1. Į faršą įtarkuokite pusę svogūno, suberkite mėsos prieskonius, pipirus, druską ir gerai išmaišykite. Dideliame puode užvirkite 2–2,5 l vandens ir sumeskite šlapiomis rankomis suformuotus kukulius. 2. Burokėlius, morkas ir bulves supjaustykite š...
Brokolių sriuba su veršienos kukuliukais

Brokolių sriuba su veršienos kukuliukais 4 asm.

1. Didesniame puode užvirkite sultinį. Faršą sumaišykite su kiaušinio tryniu, pipirais, druska ir žolelėmis, suformuokite nedidelius kukulius ir sumeskite į verdantį sultinį. Morkas ir bulves nuskuskite, supjaustykite, brokolį išskirstykite ž...
Lietuviški šaltibarščiai

Lietuviški šaltibarščiai 3 asm.

1. Kiaušinius kietai išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite. Supjaustykite gabalėliais. 2. Agurkus supjaustykite nedideliais simetriškais gabalėliais. Susmulkinkite krapus ir svogūnų laiškus. 3. Nuo burokėlių nusunkite skystį ir sukrėskite juos į...
Trinta burokų sriuba su imbieru

Trinta burokų sriuba su imbieru 2 asm.

1. Daržoves supjaustykite panašaus dydžio kubeliais, užpilkite sultiniu, kad apsemtų, ir virkite apie 30 – 40 min. 2. Pagardinkite prieskoniais ir sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Skanaus! Receptas iš tinklaraščio „Saulėta virtuvė“
Soti kopūstų sriuba su faršu

Soti kopūstų sriuba su faršu 4 asm.

1. Didesniame puode įkaitinkite 3–4 šaukštus aliejaus, sudėkite faršą, pjaustytą svogūną, smulkintą česnaką ir gerai apkepkite. 2. Tada suberkite pjaustytas morkas, paprikas, kopūstą ir maišydami dar kelias minutes pakepkite, pagardinkite...
Imbierų sriuba

Imbierų sriuba 3 asm.

1. Svogūną ir česnaką susmulkinkite, pakepinkite. Įberkite tarkuoto imbiero ir gerai išmaišykite. Užvirkite sultinį, suberkite smulkiai supjaustytą morką, kopūstus, pakepintą svogūną su česnaku,  makaronus. 2. Virkite, kol makaronai suminkštės....
Kiniška jūrų gėrybių sriuba

Kiniška jūrų gėrybių sriuba 4 asm.

1. Daržoves supjaustykite. Įpilkite į puodą 2 l vandens, sudėkite jūrų gerybes ir 8–10 min. apvirkite. 2. Įdėkite sultinio kubelius, česnaką, pjaustytą morką, aitrųjį pipirą, juoduosius pipirus ir pekininį kopūstą. Pavirkite 5 minutes. 3. Tada...
Indiška sriuba

Indiška sriuba 6 asm.

1. Nedideliais gabalėliais supjaustytą vištienos filė išvirkite dviejuose litruose vandens (įmeskite laurų lapų, juodųjų ir kvapiųjų pipirų), išgriebkite, palikite atvėsti. Žiedinius kopūstus supjaustykite gabalėliais. 2. Svieste pakepinkite...
Kaukazietiška aštri vegetarinė ryžių ir pomidorų sriuba – „Charčo“

Kaukazietiška aštri vegetarinė ryžių ir pomidorų sriuba – „Charčo“ 4 asm.

Garsi ir populiari Užkaukazėje ir rytinėje Europos dalyje sriuba, ypač mėgstama vyrų. Stipri, aštri, rūgšti, soti ir įsimenamo skonio. Originali „charčo“ verdama su aviena, tačiau šis receptas adaptuotas vegetarinei jogos mitybai. Tam, kad iš...
Saldžiųjų paprikų ir pomidorų sriuba

Saldžiųjų paprikų ir pomidorų sriuba 4 asm.

1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, viską pakepkite ant sviesto įkaitintoje keptuvėje. Įberkite miltų ir maišydami dar pakepkite. 2. Iš saldžiųjų paprikų pašalinkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Kubeliais supjaustykite pomidorus. Į...
Tiršta krabų sriuba

Tiršta krabų sriuba 4 asm.

1. Cukiniją, papriką, sūrį supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite krabus. Prikaistuvyje ant nedidelės ugnies svieste pakepinkite cukiniją ir saldžiąją papriką. Tada supilkite pieną, suberkite miltus, smulkintus svogūnų laiškus, paskaninkite druska,...
Kopūstų sriuba

Kopūstų sriuba 4 asm.

1. Bulves nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Kopūstą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite šiaudeliais. 2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus ir trintus česnakus. Suberkite aitriąsias...
Tiršta moliūgų sriuba

Tiršta moliūgų sriuba 12 asm.

1. Perpjaukite moliūgus pusiau ir išimkite sėklas. Sudėkite puseles nupjautomis pusėmis žemyn į kepimo skardą. Kepkite iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Apverskite. Kepkite dar 20–25 min., kol moliūgai bus minkšti. 2. Šaukštu iš...
Guliašo sriuba

Guliašo sriuba 2 asm.

1.Mėsą supjaustykite gabaliukais. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, kol pagels, sudėkite mėsą ir dar pakepkite, įmaišykite pomidorų padažą, pabarstykite malta paprika ir nukelkite nuo ugnies. 2.Į puodą sudėkite apkeptą su...
Mėsiška sriuba-guliašas

Mėsiška sriuba-guliašas 6 asm.

1.Storadugniame puode įkaitinkite sviestą ir apkepkite nedideliais gabalėliais pjaustytą mėsą bei smulkintus svogūnus. 2.Pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais (norint, kad būtų aštriau, galima įberti aitriosios paprikos). Sudėkite...
Itališka daržovienė su kalakutiena ir skrebučiais

Itališka daržovienė su kalakutiena ir skrebučiais 4 asm.

1. Visus ingredientus supjaustykite kubeliais. Keptuvėje ant alyvuogių aliejaus apkepkite svogūną, česnaką ir morką. Apkepus daržoves, įdėkite supjaustytą kalakutienos filė ir kepkite su daržovėmis. 2. Kai mėsa iškeps, sudėkite saulėje džiovintus...
Kalakutienos guliašas su raugintais kopūstais

Kalakutienos guliašas su raugintais kopūstais 4 asm.

Obuolį nulupkite, perpjaukite, išimkite sėklalizdį ir supjaustykite. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Į storadugnį puodą įpilkite aliejaus ir kelias minutes pakepkite svogūnus bei mairūnus. Sudėkite kopūstus, obuolio gabaliukus, supilkite karštą...
Pievagrybių sriuba su kalakutiena

Pievagrybių sriuba su kalakutiena 6 asm.

1.Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Saliero šaknį supjaustykite  kubeliais, morką – plonais šiaudeliais. 2.Daržoves ir kalakutienos filė sudėkite į verdantį grybų sultinį ir virkite 30 minučių. Mėsą išimkite, supjaustykite...