Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su aliejumi, apkepkite svogūną ir česnaką, kai svogūnas švelniai paruduos sudėkite pievagrybius ir juos truputį apkepkite. Apkeptas daržoves sudėkite į sultinį, viską pasūdykite, pagardinkite mė...
Batoną supjaustykite kubeliais, pakepinkite ant aliejaus. Pomidorus ir agurkus nulupkite ir susmulkinkite. Išimkite saldžiųjų paprikų sėklas, susmulkinkinkite. Visus produktus ir pakepintus batono kubelius smulkintuvu susmulkinkite iki vientisos...
Dvi saldžiąsias paprikas apkepkite. Smulkiai supjaustykite pomidorus, agurkus ir paprikas (žalias ir pakeptas). Palikite po saujelę smulkintų pomidorų, agurkų, pakepintų ir žalių paprikų, likusias daržoves suberkite į dubenį. Išspauskite česnaką,...
Išvirkite ryžius sūdytame vandenyje. Perplaukite ir užvirkite, tada vanduo bus skaidrus. Dilgėles nuplikykite verdančiu vandeniu ir susmulkinkite. Užvirus ryžiams, sudėkite prieskonius, smulkintas dilgėles ir rugštynes. Taip pat galima dėti...
Svogūnus supjaustykite kubeliais, apkepkite su faršu. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite odeles. Sudėkite juos į smulkintuvą. Taip pat dėkite česnakų, prieskonių, kakavos ir aitriųjų paprikų. Viską gerai susmulkinkite. Sukrė...
Karosą nuvalykite ir supjaustykite. Nulupkite morkas ir supjaustykite kubeliais. Svogūną nulupkite ir supjaustykite. Užvirkite puode vandenį, sudėkite morkas. kai išverda sudeėkite prieskonius,svogūną kelias minutes pavirkite, tada sudėkite žuvį....
Faršą ir svogūną pakepinkite keptuvėje. Sudėkite pupeles, pomidorus ir troškinkite viską kartu, paskui supilkite pomidorų padažą. Viską troškinkite apie 10 minučių. Tada supilkite į puodą, supilkite sultinį, aitriąsias paprikas ir prieskonius,...
Žiedinį kopūstą nuvalykite, išskirstykite žiedynėliais, stambius kotelius nupjaukite, galvutes išdėliokite kepimo skardoje greta bulvių. Geltoną papriką perpjaukite per pusę, išvalykite ir taip pat sudėkite į skardą. Daržoves apšlakstykite...
Moliūgą nuplaukite, nulupkite, susmulkinkite. Česnakus ir svogūną nulupkite, 2 skilteles pakepinkite svieste su svogūnu, kitas dvi palikite. Svogūnų ir česnakų troškinį krėskite į puodą su sultiniu, sumeskite moliūgo kubelius ir virkite apie 20...
Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais. Saliero gumbą ir petražolės šaknį sutarkuokite stambia trintuve. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite svieste. Kai dailiai apskrus, sumeskite tarkuotus salierus ir 10 min. pakepkite. Svogūnų ir salierų...
Supjaustykite svogūnus plonais griežinėliais, apibarstykite žiupsniu cukraus. Į puodą storomis sienomis įpilkite aliejaus ir įdėkite sviesto, palaukite, kol sviestas išsilydys. Sudėkite svogūnus ir kepkite ant nedidelės kaitros apie pusvalandį,...
Visas daržoves susmulkinkite, užliekite vandeniu ir virkite iki kol suminkštės. Pagardinkite prieskoniais ir žalumynais. Labiausiai tinka šviežias imbieras, anyžiai, petražolės, česnakas, krienai. Jeigu trūksta skonio, galite vos pasūdyti.
Nuvalykite petražolės šaknį ir morkas bei supjaustykite viską griežinėliais. Apkepinkite aliejuje ir tuomet, užpylusios verdančiu vandeniu, virkite iki kol suminkštės. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, pašalinkite odelę ir supjausčiusios...
Į didelį puodą sudėkite jautieną, per pusę perpjautą svogūną, į tris dalis padalytą morką, griežinėliais pjaustytus salierus. Virkite apie valandą. Tada daržoves išimkite, sultinį perkoškite, mėsą supjaustykite ir padėkite šiltai. Sultinį...
Svogūną supjaustykite ir kartu su pomidorų tyre troškinkite svieste. Kumpį, pieniškas dešreles supjaustykite smulkiais gabalėliais. Raugintą agurką nulupkite, išilgai perpjaukite į keturias dalis, išimkite sėklas ir supjaustykite plonais griežinė...
Moliūgą perpjaukite per pusę, nulupkite ir iškrapštykite sėklas. Supjausčiusi vidutinio dydžio skiltelėmis, sudėkite į skardą be riebalų ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol moliūgo skiltelės šiek tiek apskrus, – bus gardesnė sriuba....
Tešlai rikotą kelis kartus pertrinkite per sietelį, kad neliktų gumuliukų, išsukite su cukrumi, kiaušiniu, įberkite žiupsnelį druskos, vanilinio cukraus, suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Iš jos ant miltais pabarstyto stalo suformuokite varškė...
Cukrų ištirpinkite piene ant silpnos ugnies, bet neužvirkite. Įpilkite vanilės ekstrakto ir sumaltus migdolų riešutus. Virkite pieną su migdolais ant silpnos ugnies kelias minutes įdedant po vieną kiaušinio trynį. Viską gerai išmaišykite. Į...