Sultinys - visi receptai

Česnakų sriuba su vištiena

Česnakų sriuba su vištiena 4 asm.

Strelkabelka.lt: Pirmą kartą kažkurią žiemą šią sriubą viriau pagal receptą iš tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“. Ir, kaip visada būna, jei receptas patinka, laikui bėgant jis būna adaptuojamas. Taip nutiko ir su šiuo, nes labai retai kada turiu šaldymo kameroje vištienos sultinio. O be gero sultinio, geros sriubos ir neišvirsit.

Trinta itališka pomidorų sriuba

Trinta itališka pomidorų sriuba 4 asm.

Puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūną ir salierą. Kuomet daržovės suminkštėja, berkite česnaką ir dėkite pomidorų pastą. Pakepkite 2–3 minutes. Tada suverskite konservuotus pomidorus, pilkite ...
Trinta miško grybų sriuba su sūriu ir čiobrelių žiedais

Trinta miško grybų sriuba su sūriu ir čiobrelių žiedais 2 asm.

Imkite puodą į jį įpilkite sultinį, sudėkite kubeliais susmulkintas bulves. Į keptuvę pilkite aliejaus ir jame apkepinkite smulkiai sukapotus svogūnus. Kepkite ant mažos ugnies, kol tampa minkšti ir auksiniai. Prie svogūnų berkite grybus ir lauro...
Raugintų agurkų sriuba

Raugintų agurkų sriuba 2 asm.

Mėsą gerai nuplaukite, supjaustykite gabalėliais ir suberkite į nurodytą kiekį verdančio vandens. Įmeskite lauro lapelį ir pipirų žirnelius. Kai mėsa bus apvirusi, suberkite gabalėliais supjaustytą saliero gumbą ir papriką, įmeskite surištą ryšulėlį...
Trinta cukinijų sriuba su rūkytu lydytu sūriu

Trinta cukinijų sriuba su rūkytu lydytu sūriu 6 asm.

Svogūną ir česnaką susmulkinkite. Bulves ir cukiniją nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais. Sūrį sutarkuokite (arba tiesiog smulkiai supjaustykite). Į puodą, kuriame bus verdama sriuba, įpilkite aliejaus ir įdėkite sviesto, suberkite...
Vištienos ir bolivinių balandų sriuba

Vištienos ir bolivinių balandų sriuba 4 asm.

Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintą svogūną, tarkuotas morkas. Troškinkite 5-6 minutes. Sudėkite smulkintą vištieną, salierų stiebus, česnaką ir virkite 5 minutes. Į gautą masę supilkite vištienos sultinį, vandenį, suberkite...
Kreminė pievagrybių sriuba

Kreminė pievagrybių sriuba 5 asm.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su aliejumi, apkepkite svogūną ir česnaką, kai svogūnas švelniai paruduos sudėkite pievagrybius ir juos truputį apkepkite. Apkeptas daržoves sudėkite į sultinį, viską pasūdykite, pagardinkite mė...
Aitriųjų paprikų sriuba

Aitriųjų paprikų sriuba 6 asm.

Faršą ir svogūną pakepinkite keptuvėje. Sudėkite pupeles, pomidorus ir troškinkite viską kartu, paskui supilkite pomidorų padažą. Viską troškinkite apie 10 minučių. Tada supilkite į puodą, supilkite sultinį, aitriąsias paprikas ir prieskonius,...
Pipirinis vištienos karis

Pipirinis vištienos karis 2 asm.

Prieskonių mišinio „Garam masala“ gaminimas Recepto autoriaus nuotr./Prieskonių mišinys Sudėkite visus prieskonius į sausą keptuvę ir pašildykite maišydami ant vidutinės ugnies 40-50 sekundžių, šiukštu nesudeginkite. Nukelkite keptuvę nuo...
Mėsos sultinys

Mėsos sultinys 6 asm.

Mėsą sudėkite į didelį puodą su tinkleliu ant dugno. Užpilkite vandeniu ir užvirinkite ant vidutinės stiprumo ugnies. Nugriebkite putas ir įpilkite šiek tiek vandens, taip pat verdant visada graibykite putas, kad sultinys būtų skaidrus. Kuo...
Moliūgų sriuba

Moliūgų sriuba 4 asm.

Moliūgą nuplaukite, nulupkite, susmulkinkite. Česnakus ir svogūną nulupkite, 2 skilteles pakepinkite svieste su svogūnu, kitas dvi palikite. Svogūnų ir česnakų troškinį krėskite į puodą su sultiniu, sumeskite moliūgo kubelius ir virkite apie 20...
Sriuba su lašišomis

Sriuba su lašišomis 3 asm.

Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais. Saliero gumbą ir petražolės šaknį sutarkuokite stambia trintuve. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite svieste. Kai dailiai apskrus, sumeskite tarkuotus salierus ir 10 min. pakepkite. Svogūnų ir salierų...
Žuvies karis

Žuvies karis 4 asm.

Smulkiai supjaustytus svogūnus, česnakus, aitriąją papriką ir sumaigytą citrinžolę pakepkite aliejuje. Kario pastą sumaišykite su citrinos sultimis ir cukrumi, viską sukrėskite į keptuvę su svogūnais ir pakaitinkite. Žuvies filė supjaustykite...
Svogūnų sriuba

Svogūnų sriuba 4 asm.

Supjaustykite svogūnus plonais griežinėliais, apibarstykite žiupsniu cukraus. Į puodą storomis sienomis įpilkite aliejaus ir įdėkite sviesto, palaukite, kol sviestas išsilydys. Sudėkite svogūnus ir kepkite ant nedidelės kaitros apie pusvalandį,...
Sultinys su makaronais ir jautiena

Sultinys su makaronais ir jautiena 5 asm.

Į didelį puodą sudėkite jautieną, per pusę perpjautą svogūną, į tris dalis padalytą morką, griežinėliais pjaustytus salierus. Virkite apie valandą. Tada daržoves išimkite, sultinį perkoškite, mėsą supjaustykite ir padėkite šiltai. Sultinį...
Kalėdinė „Maltiečių sriuba“

Kalėdinė „Maltiečių sriuba“ 5 asm.

Svogūną supjaustykite ir kartu su pomidorų tyre troškinkite svieste. Kumpį, pieniškas dešreles supjaustykite smulkiais gabalėliais. Raugintą agurką nulupkite, išilgai perpjaukite į keturias dalis, išimkite sėklas ir supjaustykite plonais griežinė...
Viščiukas su citrinomis, čiobreliais ir česnakais

Viščiukas su citrinomis, čiobreliais ir česnakais 4 asm.

Viščiuko gabaliukus įtrinkite druska. Supjaustykite citriną plonais griežinėliais, apibarstykite juos ruduoju cukrumi. Gilesniame inde sumaišykite aliejų, vyną, jei naudojate, čiobrelius, pipirus. Sudėkite vištieną į indą, užklokite citrinos...
Pikantiška moliūgų sriuba

Pikantiška moliūgų sriuba 4 asm.

Moliūgą perpjaukite per pusę, nulupkite ir iškrapštykite sėklas. Supjausčiusi vidutinio dydžio skiltelėmis, sudėkite į skardą be riebalų ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol moliūgo skiltelės šiek tiek apskrus, – bus gardesnė sriuba....
Įdaryta žuvis

Įdaryta žuvis 5 asm.

Žuvį išdarinėkite: atsargiai ištraukite nugaros kaulą kartu su šonkauliais. Išimkite minkštimą ir jį pasūdę, pagardinę pipirais, padėkite 20 minučių į šaldytuvą. Oda turėtų nesuplyšti ir nenutrūkti nuo galvos. Tuo metu pakepinkite susmulkintus 2...
Aštrios daržovės

Aštrios daržovės 4 asm.

Morkas nuskuskite, supjaustykite griežinėliais. Paprikas išvalykite, saldžiąsias supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, aitriąją – sukapokite. Česnakus taip pat sukapokite. Svogūnus supjaustykite griežinėliais, saliero lapkotį – kubeliais....