Sultys - visi receptai

Ypač žalios ir skanios sultys su ananasais

Ypač žalios ir skanios sultys su ananasais 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Man labai patinka saldumo ir gaivumo balansas šiose sultyse, o salierai čia nevaidina dominuojančio vaidmens, kaip kad kartais nutinka kitąkart, kai jie naudojami.

 

Sveikesni naminiai guminukai

Sveikesni naminiai guminukai 6 asm.

Tokie naminiai saldumynai bus kur kas sveikesni nei pirktiniai, o skoniu jiems tikrai nenusileis. Be to, juos smagu gaminti ir kartu su vaikais.

Obuolių gėrimas

Obuolių gėrimas 4 asm.

Įkaitinkite obuolių sultis ir sumaišykite su vaniliniu cukrumi, sirupu, citrinų sultimis ir prieskoniais. Palikite kurį laiką pastovėti. Tiekite karštą arba šaltą. Receptas „DANSUKKER“  
Aviečių uogienės kokteilis

Aviečių uogienės kokteilis 4 asm.

Šiek tiek brandesnis receptas šios vasaros aviečių derliui.

Mažos duonelės su vyšnių padažu

Mažos duonelės su vyšnių padažu 2 asm.

Razinas ir vyšnias užpilkite konjaku ir palaikykite. Pieną pakaitinkite iki virimo. Kiaušinių trynius su cukrumi išplakite iki purumo. Nesustodama plakti srovele supilkite karštą pieną. Masę perpilkite į puodą ir vis maišydama kaitinkite iki sutirštė...
Tortas „Gulbė princesė“

Tortas „Gulbė princesė“ 4 asm.

Kivių, citrinų, apelsinų ir braškių želė iš vakaro paruoškite pagal instrukcijas ant pakuočių (su kiek mažiau, nei nurodyta, vandens), supilkite į dideles lėkštes, atvėsinkite, kol sustings. Sausainius ir riešutus susmulkinkite smulkintuvu. Tirpintą...
Spalvingos morkų, apelsinų ir avinžirnių salotos

Spalvingos morkų, apelsinų ir avinžirnių salotos 2 asm.

Apelsinus arba mandarinus, papriką supjaustykite kubeliais, morką sutarkuokite arba taip pat supjaustykite kubeliais, susmulkinkite petražoles, sudėkite virtus arba konservuotus avinžirnius. Aitriąją papriką susmulkinkite ir sumaišykite su apelsinų...
Moliūgų cukatos ir moliūgų sirupas

Moliūgų cukatos ir moliūgų sirupas 4 asm.

Moliūgą supjaustykite kubeliais (nemažais), užpilkite cukrumi ir laikykite apie pusę paros, kol susidarys nemažai skysčio. Susidariusias sultis nupilkite į puodą, išspauskite citrinų sultis ir jas supilkite į puodą, skystį užvirinkite ir vėl už...
Lapinių kopūstų ir morkų salotos

Lapinių kopūstų ir morkų salotos 2 asm.

Sumaišyti susmulkintus salotų ingredientus ir užpilti padažu.
Greipfrutų keksas

Greipfrutų keksas 4 asm.

Jogurtą išplakite su cukrumi, aliejumi, sultimis ir greipfruto žievele. Sudėkite miltus, kepimo miltelius ir užmaišykite tešlą. Supilkite į paruoštą kepimo formą ir šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių. Kepkite apie 40 minučių. Pravėsusį...
Apelsinų pyragas

Apelsinų pyragas 2 asm.

Dideliame dubenyje sumaišykite 500 g miltinio pyrago mišinio, 200 g neriebaus graikiško jogurto ir 1 stiklinę apelsinų sulčių. Galite įtarkuoti apelsinų žievelės. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30–35 min.
Sūrio pyragas su džiovintomis slyvomis

Sūrio pyragas su džiovintomis slyvomis 4 asm.

Naudosime 26 cm skersmens tortinę. Jei turite laiko, slyvas užpilkite brendžiu ir palaikykite nors ir per naktį, recepto autorė taip jas „brandino“ vos kelias valandas. Džiovintas slyvas pasmulkinkite peiliu, užpilkite vaniliniu cukrumi, citrinos...
Saulėgrąžų daigų salotos su avokadų kremu

Saulėgrąžų daigų salotos su avokadų kremu 1 asm.

Avokadą nulupkite, perpjaukite į kelias dalis ir suberkite į elektrinį maisto smulkintuvą. Kartu supilkite citrinų sultis, grietinėlę, suberkite trintą česnaką, žiupsnelį pipirų, pagal skonį pasūdykite ir smulkinkite iki purios kremo konsistencijos....
Žaliavalgiškas aguonų ir kokosų „varškės“ tortas

Žaliavalgiškas aguonų ir kokosų „varškės“ tortas 6 asm.

Aguonas užmerkite iš vakaro. Migdolų ir anakardžių riešutus pamirkykite apie dvi valandas. Džiovintas datules apie pusvalandį. Visus pagrindui skirtus produktus sumalkite elektriniu smulkintuvu ir gauta mase išklokite torto formos dugną. Aguonų...
Baltas padažas

Baltas padažas 6 asm.

Česnaką ir svogūną nulupkite, supjaustykite ir sutrinkite iki vientisos masės elektriniu trintuvu.  Tuomet viską pakepinkite svieste. Supilkite į keptuvę vyną. Padažą maišykite, kad neprisviltų. Po kelių minučių padažą pagardinkite citrinų...
Sultingasis „Kruvinosios Meri“ mėsainis

Sultingasis „Kruvinosios Meri“ mėsainis 4 asm.

Marinatui sumaišykite pomidorų sultis, degtinę, tabasco padažą ir prieskonines žoleles. Marinatu užpilkite vištienos krūtinėles ir marinuokite 6-12 valandų. Salierų stiebus pamarinuokite su trupučiu alyvuogių aliejaus ir čili pipirais. Vištieną,...
Vištienos kepsniai à la pinacolada

Vištienos kepsniai à la pinacolada 4 asm.

Vištieną supjaustykite kepsniais ir užpilkite marinatu. Marinatui – sumaišykite ananasų sultis, kokosų pieną, romą, smulkintą česnaką ir alyvuogių aliejų ir prieskonines žoleles (recepto autorė naudojo bazilikus, raudonėlį ir mairūnus). Paliekame...
Vištienos širdelių šašlykas

Vištienos širdelių šašlykas 4 asm.

Išpjaustykite širdelių venas, gerai jas išplaukite. Atskirame inde paruoškite marinatą. Sumaišykite sojų padažą, aliejų, pipirą, citrinų sultis, pasūdykite, sudėkite pipirus ir prieskonius (druskos, pipirų, vištienos prieskonių berkite pagal skonį)...
Indiškas limonadas

Indiškas limonadas 4 asm.

Sumaišykite visus ingredientus dideliame ąsotyje, atvėsinkite. Pagal skonį pridėkite ledukų. Galite įmaišyti ir žiupsnelį cinamono.
Sluoksniuotas desertas su abrikosais

Sluoksniuotas desertas su abrikosais 3 asm.

Meduolius arba mėgstamus sausainius sulaužykite nedideliais gabalėliais. Tirštą graikišką jogurtą (arba tirštą grietinę) sumaišykite su milteliniu cukrumi ir citrinos sultimis. Konservuotus abrikosus ar persikus supjaustykite vidutinio dydžio...