1. Dubenyje gerai sumaišykite visus biriuosius produktus, tada supilkite pieną, sviestą, įmuškite kiaušinį ir kiek galima per trumpesnį laiką išmaišykite.
2. Tešlą dar paminkykite ir suvoliokite labai mažas bandeles.
3. Bandeles sudėkite ant...
1. Pieną pašildykite iki 37 laipsnių.
2. Mieles sutrupinkite į dubenį ir ištirpinkite nedideliame kiekyje pieno, tuomet supilkite likusį pieną.
3. Suberkite su sūriu sumaišytus miltus ir gerai išmaišykite.
4. Po truputėlį įmaišykite ir kambario...
1. Iš miltų, sviesto, miltelinio cukraus, kiaušinio trynio ir druskos užminkykite tešlą, įvyniokite į foliją ir dėkite valandai į šaldytuvą.
2. Iš atšaldytos tešlos iškočiokite skritulį ir juo išklokite sviestu pateptą kepimo formą. Tešlą...
1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės. Nukoškite ir nuvarvinkite.
2. Česnakų skiltelę išspauskite, sumaišykite su moliūgų sėklomis ir pakepinkite keptuvėje be riebalų.
3. Kepintas sėklas (kelias palikite papuoš...
1. Visas daržoves nuplaukite ir nusausinkite.
2. Salotų lapus suplėšykite, ridikėlius ir pievagrybius supjaustykite griežinėliais, pomidorus, agurkus ir sūrį – gabalėliais.
3. Paruoškite padažą: majonezą sumaišykite su garstyčiomis ir įspauskite...
1. Bandeles perpjaukite pusiau ir išgremžkite minkštimą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite faršą ir apkepkite, paskaninkite pipirais, druska.
2. Faršą pravėsinkite ir sumaišykite su kiaušiniu, sūreliu, žalumynais ir smulkinta paprika. Paruoš...
1. Faršą sumaišykite su labai smulkiai pjaustytu svogūnu, aitriuoju pipiru, tabasko padažu, pagardinkite pipirais ir druska. Suformuokite 4 paplotėlius, aptepkite juos alyvuogių aliejumi ir kepkite ant grotelių 200 laipsnių orkaitėje (įjungę...
1. Didesniame puode užkaiskite vandenį su sviestu ir druska. Kai sviestas išsilydys, dėkite miltus ir greitai maišykite mediniu šaukštu nenukeldama nuo ugnies. Tešla turi būti vientisa ir atlipti nuo kraštų, tuomet ji užsiplikiusi.
2. Atvė...
1. Į dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos ir šiek tiek paplakite. Suberkite miltus, pilkite po šaukštą vandens ir nuolat maišykite. Vandens pilkite tiek, kad išeitų lengvai minkoma tešla. Tešlą palaikykite 20–30 minučių kambario...
1. Kiaulienos faršą iškepkite su smulkintu svogūnu ir grūstu česnaku, paskaninkite smulkintais žalumynais, pipirais, druska ir atvėsinkite.
2. Tešlą atšildykite, šiek tiek pakočiokite, kad būtų plonesnė, išpjaukite norimo dydžio apskritimus ir į...
1. Pasūdytame vandenyje išverkite makaronus. Supjaustykite kumpį, saldžiąją papriką ir brokolinius kopūstus. Viską sumaišykite.
2. Nedideliame inde sumaišykite pieną, krakmolą ir maltus juoduosius pipirus. Virkite, kol masė sutirštės ir pradės...