Šio torto receptu pasidalijusi ir projekte „100 tortų Lietuvai“ dalyvavysi Asta Jarutienė domisi ir gamina sveikus desertus bei sau kelia iššūkį – jeigu smaližiauti, tai tik sveikai.
Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šią granolą ruošiau su žemės riešutų sviestu, bet pastarąjį jūs galite keisti bet kokių kitų riešutų sviestu – migdolų ar net anakardžių. Pridėkite mėgstamų riešutų, sėklų, taip pat klevų sirupo, druskos žiupsnį... Juk žinote, kad žemės riešutų sviestas su druska – tai klasika, lyg duona su sviestu!
Sveikuoliški blynai, kurie nustebins žalsva spalva.
Jei susidomėjote sveikesniais desertais, išbandykite vieną iš tokių, turintį daug skaidulinių medžiagų, vitaminų, antioksidantų, termiškai neapdorotą, be pridėtinio cukraus ir riebalų.
Fillthelife.com: Kokteiliai dubenėliuose – tai duoklė lėtesniam valgymui, neskubėjimui. Valgymas šaukštu iš dubenėlio leidžia šiek tiek sutelkti dėmesį į patį procesą ir pasimėgauti maistu.
Greitai pagaminamas, tačiau sveikesnis pagardas iš lietuviams puikiai pažįstamų linų sėmenų.
Šis sotus pagardas praturtins kasdienį ar Velykų stalą, tradiciniams patiekalams suteikdami papildomų skonių.
Jie ypatingi tuo, kad nereikia nei druskos, nei cukraus.