„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Sveikuoliškas - visi receptai

Sveikuoliška granola su riešutais ir sėklomis

Sveikuoliška granola su riešutais ir sėklomis 4 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. 2. Tuomet dubenyje sumaišykite avižas, riešutus, sėklas, druską ir cinamoną. Ten supilkite aliejų, medų ir gerai išmaišykite. Supilkite paruoštą granolos miš...
Sveikuolių obuolių tortas su granola

Sveikuolių obuolių tortas su granola 10 asm.

Šio torto receptu pasidalijusi ir projekte „100 tortų Lietuvai“ dalyvavysi Asta Jarutienė domisi ir gamina sveikus desertus bei sau kelia iššūkį – jeigu smaližiauti, tai tik sveikai.

 

Granola su riešutų sviestu

Granola su riešutų sviestu 6 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šią granolą ruošiau su žemės riešutų sviestu, bet pastarąjį jūs galite keisti bet kokių kitų riešutų sviestu – migdolų ar net anakardžių. Pridėkite mėgstamų riešutų, sėklų, taip pat klevų sirupo, druskos žiupsnį... Juk žinote, kad žemės riešutų sviestas su druska – tai klasika, lyg duona su sviestu!

Avokado ir lapinio kopūsto (kale) blynai

Avokado ir lapinio kopūsto (kale) blynai 4 asm.

Sveikuoliški blynai, kurie nustebins žalsva spalva. 

Lapinių kopūstų traškučiai

Lapinių kopūstų traškučiai 4 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Atidžiai nuplaukite kopūstų lapus, sudėkite į dubenį, apibarstykite druska, apšlakstykite aliejumi ir išmaišykite. 2. Paskleiskite lapus ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi ir pašaukite į orkaitės...
Saulėgrąžų batonėliai

Saulėgrąžų batonėliai 6 asm.

Jei susidomėjote sveikesniais desertais, išbandykite vieną iš tokių, turintį daug skaidulinių medžiagų, vitaminų, antioksidantų, termiškai neapdorotą, be pridėtinio cukraus ir riebalų.

Burokėlio ir banano kokteilis dubenėlyje

Burokėlio ir banano kokteilis dubenėlyje 1 asm.

Fillthelife.com: Kokteiliai dubenėliuose – tai duoklė lėtesniam valgymui, neskubėjimui. Valgymas šaukštu iš dubenėlio leidžia šiek tiek sutelkti dėmesį į patį procesą ir pasimėgauti maistu.

Linų sėmenų majonezas

Linų sėmenų majonezas 4 asm.

Greitai pagaminamas, tačiau sveikesnis pagardas iš lietuviams puikiai pažįstamų linų sėmenų. 

Veganiškas anakardžių riešutų majonezas

Veganiškas anakardžių riešutų majonezas 4 asm.

Šis sotus pagardas praturtins kasdienį ar Velykų stalą, tradiciniams patiekalams suteikdami papildomų skonių.

Sveikuoliški lęšių „mėsainiai”

Sveikuoliški lęšių „mėsainiai” 4 asm.

Oranžinius lęšius užmerkite 3–4 valandoms. Jei rinksitės žalius lęšius, galite užmerkti juos iš vakaro. Išmirkusius išskalaukite ir išvirkite. Atvėsusius lęšius, džiūvėsius, smulkintą svogūną ir česnako skilteles, alyvuogių aliejų, vandenį supilkite...
Pikantiškas libanietiškas moliūgo pagardas

Pikantiškas libanietiškas moliūgo pagardas 2 asm.

Patarimas: Dar vienas variantas kaip galite patiekti šį pagardą: riekelė skrudintos duonos, užtepta moliūgo pagardu su šviežiomis daržovėmis. Ruošimo eiga: Moliūgą nulupkite, išvalykite sėklas ir supjaustykite 1-1,5 cm dydžio kubeliais. Imbierą...
Cukinijų traškučiai

Cukinijų traškučiai 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 110 ºC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir papurškite aliejumi. Cukiniją gerai nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Paprasčiausia tai padaryti su specialia daržovių pjaustykle. Jei...
Sveikuoliški kopūstai

Sveikuoliški kopūstai 4 asm.

Jie ypatingi tuo, kad nereikia nei druskos, nei cukraus.

Sveikuoliški batonėliai

Sveikuoliški batonėliai 6 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180˚C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 20x30 cm dydžio kepimo indą. 2. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, grubiai smulkintus lazdyno riešutus, kokoso drožles, saulėgrąžų branduolius, moliūgų sėklas ir...
Vitamininga užkandėlė

Vitamininga užkandėlė 3 asm.

1. Pomidorus nuplaukite, galus įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite. 2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su pomidorų gabalėliais, aliejumi, pagal skonį pasūdykite, įberkite šviežiai maltų pipirų...
Gaiviosios agurkų ir ridikėlių salotos

Gaiviosios agurkų ir ridikėlių salotos 2 asm.

1. Riekelėmis supjaustykite agurkus, sudėkite juos į kiaurasamtį, pabarstykite druska ir uždenkite. Po 1 val. nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir sumaišykite su griežinėliais supjaustytais ridikėliais.  2. Likusius ingredientus (garstyčias,...
Sveikuolių sausainiai

Sveikuolių sausainiai 4 asm.

1. Dideliame puode ištirpinkite sviestą, suberkite avižų dribsnius ir maišydami kelias minutes kaitinkite. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki standžių putų. 2. Kai dribsniai praauš, supilkite kiaušinių plakinį, sudėkite sezamus, saulėgrąžas, iš...
Sveikuoliškas pyragas

Sveikuoliškas pyragas 6 asm.

1. Į miltus sudėkite pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens, įberkite cukraus arba sirupo „Dan sukker“ ir užminkykite tešlą. Jos rutulį suvyniokite į foliją ir valandą palaikykite šaldytuve. 2. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite...