Šie sausainiai idealiai tinka Advento kalendoriui, o ir kitoms didelėms ar mažoms progoms!
Kokiu metu besimėgautumėte, sviestiniai sausainiai su riešutų gabaliukais nudžiugins bet kada!
Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Cinamonas yra bene jaukiausias prieskonis, sugrąžinantis į vaikystę, ir namus akimirksniu pripildantis jaukumo. O jei taip cinamoninių bandelių skonį imtumėm ir perkeltumėm į trapius sviestinius sausainius? Ir tokiu būdu suderintumėm du pačius maloniausius pojūčius – malonų sviestinį saldumą ir švelnų minkšto sausainio traškesį… Sakote, neįmanoma? Dar ir kaip įmanoma!
Beje, šie sausainiai gali būti iškepti ir iš vakaro, nes tikrai nepraras nei skonio, nei traškesio, nei išvaizdos!
Nida Degutienė (Nidos receptai): Jei tik jūs turite mėsmalę (ir ypač tą legendinį priedelį sausainiams), pradžiuginkite savo vaikus ir šeimą nostalgiškais trapiais minkštučiais sviestiniais sausainiais, primenančiais gražiausias vaikystės akimirkas. O jei mėsmalės neturite, nenusiminkite: šiuos sausainius galima formuoti ir įprastu būdu, iškočiojus tešlą arba spaudžiant nedideles tešlos porcijas konditeriniu maišu su žvaigždiniu antgaliu.
Virginija Pupeikytė-Dzhumerova (Tekstoranas): Šie sausainiukai labai geri tada, kai norisi ko nors skanaus ir greitai paruošiamo. Kai netingiu, suminkau namie tešlinę „dešrą“ ir laikau ją šaldiklyje. Užsimaniusi užkąsti atpjaunu kelis gabaliukus tešlos ir greitai išsikepu.
Veikti su šiais sausainiai tikrai yra ką: tešla trapi, tad svarbu ją kočiojant neužsižaisti, o ir suformuoti tas mažytes šachmatų lentas kiek užtrunka. Bet rezultatas atperka pastangas, neišsigąskite ir išbandykite!
Mėgstantiems sviestinius sausainius ir ieškantiems naujų receptų, siūlome išbandyti šiuos suomiškus sausainius, tradiciškai dedamus ant Velykų stalo.