Svogūnai - visi receptai 12 puslapis

Daržovės, kvepiančios gvazdikėliais

Daržovės, kvepiančios gvazdikėliais 6 asm.

Daržoves nuplaukite. Kopūstą padalykite žiedynais, svogūnus ir česnako skilteles nulupkite, išvalykite paprikos sėklas ir supjaustykite ją į keturias dalis, morką nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais. Į sterilų stiklainį sudėkite krapus,...
Daržovių mišrainė su garstyčiomis

Daržovių mišrainė su garstyčiomis 4 asm.

Nuplautus papriką, svogūną, porą ir agurkus supjaustykite. Sudėkite į puodą, įmaišykite garstyčias. Užpilkite verdančiu vandeniu. Kai vanduo atvės, nupilkite jį. Iš nurodytų produktų išvirkite marinatą, sumeskite daržoves, dar virkite apie dešimt...
Pikantiška baklažanų tyrė

Pikantiška baklažanų tyrė 6 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 230–250 laipsnių. Baklažanus nuplaukite, perpjaukite išilgai ir sudėkite į kepimo skardą. Pjūvio vietą patepkite aliejumi ir šaukite į orkaitę. Kepkite apie 25 minutes. Kol kepa baklažanai, susmulkinkite nuluptus svogūnus,...
Graikiška baklažanų tyrė

Graikiška baklažanų tyrė 6 asm.

Baklažanus nuplaukite, suraikykite riekelėmis ir 15 minučių įmeskite į verdantį vandenį. Nuplautas ir išvalytas paprikas supjaustykite juostelėmis ir penkias minutes palaikykite verdančiame vandenyje. Nuluptus svogūnus supjaustykite griežinėliais....
Pupelės pomidorų padaže

Pupelės pomidorų padaže 4 asm.

Puode užvirkite vandenį, suberkite pupeles ir virkite, iki jos taps minkštos. Svogūnus nulupkite, nuplaukite, susmulkinkite ir pakepinkite įkaitintame aliejuje. Pomidorus nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Sudėkite į puodą,...
Šparaginių pupelių mišrainė su morkomis

Šparaginių pupelių mišrainė su morkomis 5 asm.

Šparagines pupeles nuplaukite, nupjaustykite galiukus ir supjaustykite gabaliukais. Sudėkite į verdantį vandenį ir 10–15 minučių kaitinkite. Svogūnus nulupkite, morkas nuskuskite ir susmulkinkite. Paprikas supjaustykite kubeliais. Daržoves...
Šparaginės pupelės pomidorų padaže

Šparaginės pupelės pomidorų padaže 6 asm.

Nupjaustykite šparaginių pupelių galiukus ir susmulkinkite jas maždaug 4–5 centimetrų dydžio gabalėliais. Nuplaukite. Puode užvirkite vandenį ir penkioms minutėms įmeskite į jį pupeles. Nukoškite. Nuluptus svogūnus supjaustykite pusžiedžiais....
Prancūziška svogūnienė

Prancūziška svogūnienė 6 asm.

Didesniame storą dugną turinčiame puode išlydykite sviestą. Sudėkite griežinėliais pjaustytus svogūnus ir kartkartėmis pamaišydama kepinkite ant mažos ugnies, kol įgaus gražią rusvą spalvą ir malonų salsvą aromatą. Sudėkite trintus česnakus,...
Aštrios pupelių salotos

Aštrios pupelių salotos 5 asm.

Pupeles išvirkite. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir sutrinkite ar sumalkite. Į puodą storu dugnu supilkite aliejų, gerai įkaitinkite ir apkepkite nuluptus bei smulkiai supjaustytus svogūnus. Sudėkite pomidorus, įmeskite visą...
Burokėlių mišrainė

Burokėlių mišrainė 6 asm.

Nuplautus burokėlius ir morkas išvirkite, nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Puode įkaitinkite aliejų, sumeskite nuluptus ir kubeliais supjaustytus svogūnus ir apkepkite. Obuolius nuplaukite ir sutarkuokite. Į didoką puodą sukrėskite obuolius,...
Su medumi marinuoti burokėliai ir svogūnai

Su medumi marinuoti burokėliai ir svogūnai 4 asm.

Burokėlius nuplaukite ir išvirkite. Nulupkite ir sutrinkite stambia trintuve arba supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Nulupkite ir supjaustykite svogūnus. Susmulkintas daržoves sumaišykite, sukrėskite į stiklainius. Į puodą supilkite marinato...
Ryžiais įdarytos cukinijos

Ryžiais įdarytos cukinijos 6 asm.

Cukinijas nuplaukite, nupjaukite kotelius ir šaukšteliu išskobkite sėklas arba perpjaukite išilgai ir išskobkite padarydami tarsi „laivelius“. Vidų pabarstykite druska. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite žiedais, petražoles susmulkinkite. Keptuvė...
Daržovėmis įdarytos cukinijos

Daržovėmis įdarytos cukinijos 6 asm.

Cukinijas nuplaukite, padalykite keturių–penkių centimetrų gabaliukais ir šaukšteliu išskobkite sėklas. Vidų pabarstykite druska. Nuluptus svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, nuplautas petražoles susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite pusę aliejaus...
Pomidorų drebučiai su svogūnais

Pomidorų drebučiai su svogūnais 4 asm.

Prinokusius, mėsingus pomidorus nuplaukite ir kelioms minutėms panardinkite į verdantį vandenį, po šalto vandens srove atvėsinkite ir nulupkite. Tada supjaustykite 1– 1,5 cm storio griežinėliais. Svogūnus nulupkite, nuplaukite ir taip pat...
Pupelių sriuba

Pupelių sriuba 6 asm.

Svogūnus nulupkite, supjaustykite ir keptuvėje ar puode pakepkite su aliejumi. Suverskite nuplautus, nuluptus ir supjaustytus pomidorus. Dar pakaitinkite. Tuomet sumeskite pupeles ir kepkite, kol šios suminkštės. Suberkite prieskonius,...
Daržovių sriuba

Daržovių sriuba 6 asm.

Žiedinius kopūstus nuplaukite ir suskirstykite žiedynais, sumeskite į puodą su verdančiu vandeniu, pavirkite tris minutes, po to perpilkite šaltu vandeniu ir leiskite nuvarvėti. Likusio daržovių sultinio neišpilkite. Morkas, petražolių šaknis,...
Daržovių sriuba su paprikomis

Daržovių sriuba su paprikomis 6 asm.

Pasiruoškite daržoves: nuplaukite, nulupkite, išvalykite, supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Sumeskite į didelį puodą, pagardinkite nurodytais prieskoniais, actu ir aliejumi, užvirinkite. Sumažinę ugnį virkite, kol daržovės bus norimo minkš...
Burokėlių ir kopūstų sriuba su pomidorais

Burokėlių ir kopūstų sriuba su pomidorais 6 asm.

Daržoves nuplaukite, kurias reikia, nulupkite. Į užvirintą aliejų sudėkite tarkuotas morkas ir burokėlius. Troškinkite dešimt minučių. Tada sumeskite smulkintus svogūnus, kai ims kunkuliuoti – smulkintus kopūstus, agurkus, pomidorus (pastaruosius...
Grybų mišrainė su daržovėmis

Grybų mišrainė su daržovėmis 6 asm.

Morkas ir svogūnus nulupkite. Nuplautas daržoves supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Česnakus ir grybus taip pat susmulkinkite. Į didelį puodą supilkite aliejų, įkaitinkite, sudėkite daržoves, grybus ir ant mažos ugnies kaitinkite, kol darž...
Grybai įdarams gardinti

Grybai įdarams gardinti 6 asm.

Svogūnus nulupkite ir supjaustykite kubeliais, nuvalytas morkas sutarkuokite arba supjaustykite, viską apkepkite su aliejumi, paskaninkite pipirais ir druska. Sudėkite supjaustytus grybus ir 15–20 minučių patroškinkite. Gautą masę sukrėskite į...