Šios salotos būtų visai paprastutės, jei ne pikantiškas, egzotiškas jų padažas. Jos tiks ir prie mėsos, ir prie žuvies, o gali būti ir savarankiškas užkandis.
bulviukose.lt: „Pad Thai“ – yra vienas iš klasikinių tailandietiškų WOK keptuvėje paruoštų patiekalų, kurio pagrindą sudaro ryžių makaronai (rice noodle). Pažiūrėjus į receptą atrodo, kad visko labai reikia, bet nusipirkus pagrindinius tailandietiškos virtuvės padažus ir ingredientus greitai perprasit sistemą ir bus labai lengva ir paprasta gaminti. Tajų virtuvėje turbūt daugiausia laiko užima pasiruošimas gamybai dėl produktų gausos, o pats gaminimas labai greitas.
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Ši sriuba išverda ne tik aromatinga nuo prieskonių, bet ir soti, nes ji gaminama su vištienos krūtinėle ir grybais. Sriubą užbalinu kokybišku kreminiu kokosų pienu, kuris sriubai suteikia dar daugiau azijietiškų skonių ir aromatų. Ją dažniausiai pateikiu su greitai paruošiamais ryžių makaronais, kurių net nereikia virti, pakanka tik užpilti verdančiu vandeniu bei palaukti kol išbrinks. Sriubos nepamirškite apibarstyti kalendų lapeliais ir įspausti žaliosios citrinos sulčių.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Ši labai aromatinga tailandietiška sriuba su kokosų pienu ir raudonąja kario pasta jums bent akimirką padės pasijusti tarsi atostogose po palmėmis.
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Tai Pietryčių Azijos patiekalas. O jei tiksliau – Tailando. Ši šalis man visada asocijuojasi su citrinos ir imbiero skoniu – žalioji citrina, citrinžolė, imbiero šiluma. Kadangi pas mus šviežios gėlavandenės žuvies daugiau nei jūrinės, tai tikrai tinkamas Lietuvai receptas. O marinatą galima išbandyti ir kituose patiekaluose.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Mano virtuvėje žiemą dažniau nei bet kada kitu metu ant stalo garuoja kariai – tiršti, aromatingi azijietiški troškiniai. Su mėsa, ar vegetariški, jie bent trumpam sugrąžina mus į saulėtos vasaros prisiminimus. Jei kariams nenaudoju mėsos, dažniausiai juos verdu su kelių rūšių ankštinėmis kultūromis: pupelėmis, lęšiais, avinžirniais…. Šie ingredientai turi daug baltymų, ir jie geriausi mėsos pakaitalai
Nida Degutienė (Nidos receptai): Šildanti sriuba yra būtiniausias dalykas, kurio reikia turėti šaltojo sezono metu bet kurią dieną… Aš būtinai kelis kartus per savaitę išsiverdu šviežio ir maistingo vištienos sultinio, bet jei neturiu laiko sultiniui virti, mane visada gelbsti buteliukas šio gyvybės eliksyro iš specializuotų mėsos parduotuvių, kurios sultiniu pasirūpina už visus mus, tinginčius arba skubančius.
Tad kai jau turiu sultinį pasiruošusi (o tas sultinys nukoštas sau stovi šaldytuve, dideliame puode, arba išpilstytas į mažus plastikinius maistinius kibirėlius, kad pakaktų vienai porcijai sriubos), belieka tik sugalvoti, kokios sriubos norėčiau šiandien. Jei nuspręsite pasigaminti šios sočios trintos sriubos, galima sakyti, kad toliau nebus jums ką ir beveikti. Tiesiog palaukti, kol orkaitėje iškeps saldžiosios bulvės (batatai). O tada visus namus (ir pilvą) užlies egzotiški Tailando aromatai.