Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tešla - visi receptai 2 puslapis

Paplotėliai su lašiša

Paplotėliai su lašiša 4 asm.

1. Sumaišykite miltus, druską, cukrų ir kepimo miltelius. 2. Šaldymo kameroje atšaldytą sviestą rupiai sutarkuokite, sukrėskite į dubenį su biriais produktais ir ištrinkite masę švariomis rankomis. 3. Supilkite pasukas ir kruopščiai išmaišykite....
Tešloje keptas bri sūris

Tešloje keptas bri sūris 2 asm.

1. Tešlą atšildykite, klokite į riebalais išteptą kepimo skardą, tada peiliu apvaliai nupjaukite kampus, kad būtų lengviau užlankstyti. 2. Ant kiekvieno tešlos lakšto krėskite bruknių uogienės su kriaušėmis, tada dėkite po sūrio gabalėlį ir kruopšč...
Obuoliai su tešlos juostele

Obuoliai su tešlos juostele 4 asm.

1. Obuolius nuplaukite, nulupkite, vidų išgramdykite gremžtuku – turi būti vietos įdarui. 2. Medų išlydykite, plačiu teptuku patepkite juo obuolius, tada apibarstykite su cukrumi sumaišytu cinamonu. 3. Razinas nuplaukite, nusausinkite, apie...
Ledai tešlos krepšelyje

Ledai tešlos krepšelyje 5 asm.

1. Iš tešlos puodeliu arba stiklinaite išspauskite apskritimus, juos užmaukite ant stiklinės ir užlankstykite kraštelius, kad išeitų apversti krepšeliai, tada iškepkite juos orkaitėje. 2. Į puodelį supilkite 300 ml vandens, suberkite cukrų, aitrią...
Plikyti pyragaičiai

Plikyti pyragaičiai 3 asm.

1. Į puodą supilkite pieną, sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą, įberkite druskos ir užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir berkite miltus, nuolat maišydami mediniu šaukštu, kad nesusidarytų gumuliukų. 2. Puodą vėl statykite ant ugnies ir maiš...
Pyragas su vištiena

Pyragas su vištiena 6 asm.

1. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir palaikykite kambario temperatūroje, kad atšiltų. 2. Abrikosus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite, kad šiek tiek suminkštėtų. 3. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną, sutarkuokite morką. Vištieną...
Desertas „Labas rytas“

Desertas „Labas rytas“ 4 asm.

1. Šiek tiek atšilusią tešlą plonai iškočiokite, įdėkite į skardą ir iškepkite (15 min.).   2. Pieną užvirinkite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, suberkite manų kruopas, išmaišykite, uždenkite ir nukelkite nuo ugnies. Į praaušusią ir sutirštėjusią...
Tešloje keptos petražolių šaknys

Tešloje keptos petražolių šaknys 2 asm.

1. Petražoles nulupkite, supjaustykite pailgomis juostelėmis ir truputį apvirkite pasūdytame vandenyje.  2. Iš miltų, alaus, kiaušinio trynio ir prieskonių sumaišyti tešlą, sudėkite standžiai išplaktus baltymus, uždenkite ir palikite pusvalandžiui,...
Žymės: tešla, daržovės
Daržovės ir vaisiai tešloje

Daržovės ir vaisiai tešloje 6 asm.

1. Kiaušinius gerai išplakite iki putų, berkite miltus, žiupsnelį druskos, pilkite mineralinio vandens, tik nepadauginkite – tešla turi būti grietinės tirštumo. 2. Pasirinktas daržoves bei vaisius supjaustykite nedideliais ir nestorais gabalėliais,...