1. Tešlą atšildykite, klokite į riebalais išteptą kepimo skardą, tada peiliu apvaliai nupjaukite kampus, kad būtų lengviau užlankstyti.
2. Ant kiekvieno tešlos lakšto krėskite bruknių uogienės su kriaušėmis, tada dėkite po sūrio gabalėlį ir kruopšč...
1. Iš tešlos puodeliu arba stiklinaite išspauskite apskritimus, juos užmaukite ant stiklinės ir užlankstykite kraštelius, kad išeitų apversti krepšeliai, tada iškepkite juos orkaitėje.
2. Į puodelį supilkite 300 ml vandens, suberkite cukrų, aitrią...
1. Į puodą supilkite pieną, sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą, įberkite druskos ir užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir berkite miltus, nuolat maišydami mediniu šaukštu, kad nesusidarytų gumuliukų.
2. Puodą vėl statykite ant ugnies ir maiš...
1. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir palaikykite kambario temperatūroje, kad atšiltų.
2. Abrikosus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite, kad šiek tiek suminkštėtų.
3. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną, sutarkuokite morką. Vištieną...
1. Šiek tiek atšilusią tešlą plonai iškočiokite, įdėkite į skardą ir iškepkite (15 min.).
2. Pieną užvirinkite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, suberkite manų kruopas, išmaišykite, uždenkite ir nukelkite nuo ugnies. Į praaušusią ir sutirštėjusią...
1. Kiaušinius gerai išplakite iki putų, berkite miltus, žiupsnelį druskos, pilkite mineralinio vandens, tik nepadauginkite – tešla turi būti grietinės tirštumo.
2. Pasirinktas daržoves bei vaisius supjaustykite nedideliais ir nestorais gabalėliais,...