Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Kai aplink sirpsta trešnės ir slyvos, pabandykim iš jų pasigaminti kažką panašaus į čatnį. Arba aštroką trešnių bei slyvų uogienę lietuviškai su žiupsniu egzotikos. Tinka ji prie visko – mėsų, žuvies, sūrių ar tiesiog kabinti šaukštais iš stiklainio, kai niekas nemato.
FeedMySister.com: Tai salotos tikriems kalafiorų mylėtojams. Jų pagrindą sudaro niekaip termiškai neapdorotas kalafioras su citrina, šviežiomis mėtomis, traškiomis granato sėklomis ir pistacijų riešutais, kurį valgome su karštu kalafioru ir trešnėmis. Puiki vakarienė be mėsos!
Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Nėra Italijoje šeimos, kurioje nebūtų kepama „crostata“. Su vyšnių, trešnių, figų, slyvų, persikų ir visais kitais įmanomais džemų variantais.