Trinta - visi receptai

Gardi ir švelni žiedinių kopūstų sriuba su porais ir pupelėmis

Gardi ir švelni žiedinių kopūstų sriuba su porais ir pupelėmis 4 asm.

Šią sriubą paruošite iš paprastų ingredientų, labai greitai ir be aukštojo kulinarinio pilotažo. Juk to ir reikia darbo dienos vakarą, kai po darbų dar norisi pabūti gryname ore, o grįžus namo vakaras belieka itin trumpas. Išbandykite!

Tailandietiška cukinijų sriuba

Tailandietiška cukinijų sriuba 5 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Ši labai aromatinga tailandietiška sriuba su kokosų pienu ir raudonąja kario pasta jums bent akimirką padės pasijusti tarsi atostogose po palmėmis.

 

Moliūgų sriuba su kokosų pienu ir imbieru

Moliūgų sriuba su kokosų pienu ir imbieru 4 asm.

Trinta sriuba gali būti skani verdama tiek iš šaldytuve turimų šviežių daržovių, tiek paįvairinta neįprastais ingredientais ar prieskoniais. Ši moliūgų sriba – kaip tik pastarasis variantas. 

 

Kreminė sriuba iš saliero šaknies su krapais ir žuvimi

Kreminė sriuba iš saliero šaknies su krapais ir žuvimi 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Nors naujajame pasaulyje bei senojoje Europoje salieras maistui pradėtas naudoti palyginus vėlai (pavyzdžiui, Italijoje, apie XVII amžių), jis žinotas dar Antikinėje Graikijoje. Tačiau kaip... gėlė. Salierų puokštės būdavo įteikiamos olimpinių žaidynių čempionams. Dabar salierų puokštės įteikimas būtų gal sunkiai suprantamas, bet maistui tai yra ypatingos vertės ir skonio daržovė. Apie jos naudą skelbta daug žinių, o pasimėgauti skoniu siūlau šiuo receptu.

Lengva ir nekaloringa trinta brokolių ir špinatų sriuba

Lengva ir nekaloringa trinta brokolių ir špinatų sriuba 6 asm.

Šios ryškiai žalios, skanios ir nekaloringos sriubos receptu pasidalino iš Italijos kilęs virtuvės šefas Gian Luca Demarco. 

 

Morkų ir imbiero sriuba

Morkų ir imbiero sriuba 4 asm.

Ryškios spalvos ir puikaus skonio aksominė sriuba sušildys, pasotins, tačiau neapsunkins. 

 

Keptų pomidorų ir paprikų sriuba

Keptų pomidorų ir paprikų sriuba 4 asm.

Šaltasis sezonas – geras metas virti sriubas ne iš šviežių, bet iš keptų pomidorų. Būtinai išbandykite!

 

Trinta moliūgų sriuba su lęšiais ir čiobreliais

Trinta moliūgų sriuba su lęšiais ir čiobreliais 4 asm.

Moliūgas – vienas populiariausių trintų sriubų ingredientų. Ši daržovė dominuoja ir klasikinių, ir gurmaniškų sriubų receptuose. Aukso viduriukas, kuris patiks visiems –moliūgų sriuba su lęšiais.

Patisonų sriuba su pesto padažu

Patisonų sriuba su pesto padažu 4 asm.

Patisono gamybos laikas – itin įvairus. Jei nusprendėte jį virti, tai užtruks apie pusvalandį, garuose šią daržovę pagaminsite vos per 15 minučių, o orkaitėje kepsite iki valandos.

Trinta moliūgų sriuba su riešutų sviestu

Trinta moliūgų sriuba su riešutų sviestu 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Ši moliūgų sriuba – su vienu ne visai įprastu ingredientu: riešutų sviestu. Tačiau sriubai tikrai netiks riešutų sviestas su cukrumi, kurį paprastai dievina vaikai. Šiam patiekalui jums reikės natūralaus žemės riešutų sviesto be jokių priedų, be druskos ir be cukraus. Patariu tokio sviesto ieškoti sveiko maisto parduotuvėse.

Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba

Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba 4 asm.

1. Supjaustykite svogūnus ir morkas, o tada apkepkite puode su keliais šaukštais aliejaus. Sudėkite bulves ir žiedinius kopūstus. Užpilkite daržovių sultiniu ir virkite tol, kol visos daržovės suminkštės. 2. Sriubą sutrinkite virtuviniu kombainu ar...
Kreminė grybų sriuba

Kreminė grybų sriuba 2 asm.

Dangira Šimašiutė (tinklaraštis „Duok druskos“): Pasimėgaukime tiršta ir sočia grybų sriuba.

 

Keptų batatų sriuba su citrinžole ir kokosų pienu

Keptų batatų sriuba su citrinžole ir kokosų pienu 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šildanti sriuba yra būtiniausias dalykas, kurio reikia turėti šaltojo sezono metu bet kurią dieną… Aš būtinai kelis kartus per savaitę išsiverdu šviežio ir maistingo vištienos sultinio, bet jei neturiu laiko sultiniui virti, mane visada gelbsti buteliukas šio gyvybės eliksyro iš specializuotų mėsos parduotuvių, kurios sultiniu pasirūpina už visus mus, tinginčius arba skubančius.

Tad kai jau turiu sultinį pasiruošusi (o tas sultinys nukoštas sau stovi šaldytuve, dideliame puode, arba išpilstytas į mažus plastikinius maistinius kibirėlius, kad pakaktų vienai porcijai sriubos), belieka tik sugalvoti, kokios sriubos norėčiau šiandien. Jei nuspręsite pasigaminti šios sočios trintos sriubos, galima sakyti, kad toliau nebus jums ką ir beveikti. Tiesiog palaukti, kol orkaitėje iškeps saldžiosios bulvės (batatai). O tada visus namus (ir pilvą) užlies egzotiški Tailando aromatai.

Moliūgų ir raudonųjų lęšių sriuba

Moliūgų ir raudonųjų lęšių sriuba 3 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Puiki sriuba – spalvinga, kaip mūsų ruduo. Kvapni ir gardi. Sušildanti, kai dangus nesiliauja nešęs lietų.

Marokietiška kalafiorų sriuba su morkomis ir obuoliais

Marokietiška kalafiorų sriuba su morkomis ir obuoliais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Ši trinta kalafiorų ir morkų sriuba – mažumėlę egzotiška. Mat, be marokietiškai virtuvei būdingų prieskonių, gardinsite ją lietuviškais obuoliais. Obuoliai sriubai suteiks malonios rūgštelės, tačiau labai svarbu obuolių nepadauginti, antraip jie pernelyg dominuos ir nustelbs kitus ingredientus.

Trinta morkų, apelsinų ir imbierų sriuba

Trinta morkų, apelsinų ir imbierų sriuba 4 asm.

Spalvinga ir švelniai pikantiška sriuba – ne tik skani, bet ir pakelianti nuotaika, sušildanti. 

Trinta cukinijų ir pomidorų sriuba

Trinta cukinijų ir pomidorų sriuba 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Man patinka trintos sriubos. Tačiau dažniausiai tirštai konsistencijai išgauti į trintas sriubas dedama nemažai bulvių. Šįkart siūlau jums sveikesnę trintos sriubos versiją, nes joje bus daug nekaloringų cukinijų! Pagardinę keliais sunokusiais pomidorais bei žiupsneliu šildančių prieskonių, iš pačių paprasčiausių ingredientų išvirsite puikų savaitės pietų patiekalą, kuris, pašildytas rytojaus dieną, bus dar skanesnis!

Trinta bulvių sriuba su cukinijomis

Trinta bulvių sriuba su cukinijomis 4 asm.

Tinklaraštis „Samčio užrašai“: Pavadinimas išvardija beveik visus produktus, kurių reikia sriubai! Panašu, kad kartais pasitvirtina taisyklė, jog kuo mažiau produktų, tuo skaniau. Kai orai vėsta, o darže gausu cukinijų ir bulvių, be vargo išsivirsime tokios šiltos ir labai skanios sriubos.

Vokiška šparagų sriuba

Vokiška šparagų sriuba 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Vokiečiai šparagus vadina baltuoju auksu ir daržovių karaliumi, o balandžio viduryje prasidedantis jų sezonas turi vardą „Spargel“ ir tęsiasi iki pat Joninių. Bavarijos mieste Šrobenhauzene (Schrobenhausen) net atidarytas šparagų muziejus. Jeigu susidomėjote šia itin vertinama daržove, pabandykite išsivirti gardžios šparagų sriubos pagal vokišką receptą.

Šalta pomidorų sriuba su bazilikais

Šalta pomidorų sriuba su bazilikais 2 asm.

Ši šalta sriuba labai paprasta ir greitai pagaminama, tačiau turi du įdomius akcentus – tai švieži bazilikai ir šiek tiek žaliosios citrinos sulčių.