Nuluptas bulves supjaustykite stambiais kubeliais, suberkite į puodą, įberkite druskos ir sudėkite svieste pakepintus susmulkintus svogūnus. Tada užpilkite sultiniu ir troškinkite dangčiu uždengtame puode. Truputį patroškinę suberkite nuluptus ir...
Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais, pabarstykite prieskoniais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir užpilkite vynu (kad mėsą dubenėlyje vos vos apsemtų). Mėsą padėkite į šaldytuvą ir bent porą valandų marinuokite (jei norite galite palikti...
Svogūnus paskrudinkite aliejuje apie 5 min. Sudėkite česnaką, imbierą ir supilkite sultinį. Užvirkite, įdėkite moliūgą ir pavirkite apie 10 min. Sudėkite morkas, druską, cinamoną ir česnaką. Pavirkite dar 10 min. ir patiekite.
Nuo kelių rozmarinų šakelių nuskabykite lapelius, apšlakstykite juos skystu medumi, pagrūskite mediniu grūstuvu. Mišiniu aptepkite nuplautą, nusausintą mėsą. Negausiai ją apšlakstykite citrinų sultimis ir per naktį marinuokite. Supjaustykite kąsnio...
Didelėje keptuvėje įkaitinkite du šaukštus aliejaus. Vištos šlaunelių mėsos gabalėlius supjaustykite nedideliais kubeliais. Lengvai apibarstykite miltais. Suberkite į įkaitintą aliejų ir apkepkite apie 5-6 minutes, kol taps auksinės spalvos. Iš...
1. Nepridegančioje keptuvėje apkepkite smulkintus svogūnus. Svogūnai turi suminkštėti ir įgauti aukso spalvą. Tuomet sudėkite nuskustas ir maždaug 2 cm kubeliais supjaustytas bulves ir maišydama kepkite apie 10 min. Suberkite kapotus česnakus ir ž...
1. Supjaustykite visas daržoves kubeliais ir pakepinkite jas įkaitintoje keptuvėje. Išvirkite makaronus.
2. Daržovėms suminkštėjus, sudėkite susmulkintą česnaką ir dar šiek tiek pakepkite.
3. Į keptuvę sukrėskite išvirtus makaronus, padažą ir...
1. Supjaustykite kubeliais vištieną. Sudėkite į ją vieną smulkiai pjaustytą svogūną ir kitus išvardytus prieskonius. Supilkite actą ir citrinos sultis. Gerai sumaišykite visus prieskonius su vištienos kubeliais ir palikite marinuotis 3–4 valandas š...
1. Kubeliais supjaustytą moliūgą su smulkintu česnaku pakepkite išlydytoje mažesnėje sviesto dalyje. Kai vištiena suminkštės, supilkite džiūvėsėlius ir dar truputį pakepinkite.
2. Sudėkite smulkintą vištieną, įberkite vištienos prieskonių, truputį...
1.Bulves kruopščiai nuplaukite šepetėliu ir išvirkite, kad būtų dar šiek tiek kietos. Rozmarinus nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Aitriąsias paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite plonomis juostelėmis.
2....
1.Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite kubeliais, salierą – griežinėliais.
2.Puodo dugne įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, česnakus ir kelias minutes pakaitinkite. Tada sudėkite morkas,...