Troškinys - visi receptai 7 puslapis

Troškintos daržovės

Troškintos daržovės 3 asm.

1. Nuluptus burokėlius, morkas ir petražoles supjaustykite šiaudeliais. Sudėkite į puodą, apšlakstykite citrinų sultimis, įdėkite 2 šaukštus sviesto, įpilkite stiklinę pasūdyto vandens ir uždengę troškinkite ant mažos ugnies apie 40 min., retkarč...
Įdaryti cukinijų „laiveliai“

Įdaryti cukinijų „laiveliai“ 4 asm.

Ryžius suberkite į verdantį sultinį ir virkite, kol suminkštės.  Cukinijų šonus nupjaukite, išskobkite dalį minkštimo ir tokius “laivelius” apvirkite pasūdytame vandenyje (5 min.). Minkštimą ir nupjautus šonelius smulkiai supjaustykite. Papriką,...
Pikantiškas vištienos troškinys

Pikantiškas vištienos troškinys 4 asm.

1. Troškintuve užvirinkite 1 l vandens, įdėkite šakute arba iešmu pasmeigtą nuluptą imbiero šaknį ir česnako skiltelę, suberkite prieskoninius žalumynus ir pavirkite 1 min. Nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite pusvalandžiui pritraukti. 2. Iš...
Moliūgų ir pupelių troškinys

Moliūgų ir pupelių troškinys 4 asm.

1. Svogūnus smulkiai sukapokite, moliūgus, paprikas ir baklažanus supjaustykite vienodo dydžio gabaliukais. 2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejaus bei sviesto mišinį ir pakepinkite svogūnus. Kai jie pasidarys skaidrūs, sudėkite paruoštas darž...
Mėsos troškinys

Mėsos troškinys 2 asm.

1. Kubeliais supjaustytą mėsą pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Apkepusią mėsą išdėliokite į indelius, o likusiuose riebaluose pakepinkite kubeliais supjaustytas morkas, sugrūstą česnaką bei svogūnus. Juos taip pat išdėliokite į indelius....
Įdarytas moliūgas

Įdarytas moliūgas 2 asm.

1. Nupjaukite moliūgo viršų, išimkite sėklas ir išskobkite beveik visą minkštimą. Jį supjaustykite 2 cm dydžio kubeliais. 2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite susmulkintus svogūnėlius, melisų lapelius, sutarkuotus imbierus ir maiš...
Aštrus meksikietiškas mėsos troškinys

Aštrus meksikietiškas mėsos troškinys 4 asm.

1. Per naktį mirkytas pupeles išvirkite pasūdytame vandenyje (maždaug 45 min.) ir nuvarvinkite skystį. Svogūnus smulkiai sukapokite, česnako skilteles sutrinkite, salierus ir morkas supjaustykite kubeliais. 2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje...
Kiniškas kiaulienos troškinys

Kiniškas kiaulienos troškinys 4 asm.

Pailgais gabaliukais supjaustytą mėsą užpilkite marinatu (sumaišykite visus jam skirtus produktus) ir palikite 1 val. Galima ir ilgiau, tik tuomet reikia laikyti šaldytuve. Grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir pusvalandžiui palikite mirkti....
Sotus troškinys

Sotus troškinys 4 asm.

1. Susmulkinkite svogūną, stambiais kubeliais supjaustykite papriką ir pomidorus. Nusunkite ir nuvarvinkite pupeles. 2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai apkepkite svogūnus, išspauskite česnaką, sudėkite mėsos faršą, maišydama kepinkite, kol mė...
Airiškas troškinys

Airiškas troškinys 4 asm.

1. Mėsą supjaustykite stambokais gabalėliais. Sudėkite į troškintuvą storu dugnu ir apkepkite retsykiais pamaišydama ant vidutinės ugnies – aliejaus nereikia, mėsa išskirs pakankamai sulčių. Mėsą išimkite, sultis palikite. 2. Į troškintuvą sudė...
Veršienos ir cukinijų troškinys

Veršienos ir cukinijų troškinys 4 asm.

1. Cukiniją kruopščiai nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambiais gabalais. Nuskustas bulves irgi stambiai supjaustykite. 2. Mėsą pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, žiupsneliu muskatų, pagal skonį pasūdykite ir keletą minučių maiš...
Vištiena su kariu

Vištiena su kariu 3 asm.

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, užpilkite aliejumi, sumaišytu su ciberžolėmis ir citrinų sultimis, ir pusvalandį marinuokite. 2. Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais, pakepinkite svieste iki...
Lęšių troškinys

Lęšių troškinys 4 asm.

1. Lęšius išvirkite arba ištroškinkite garuose. 2. Svogūną, baklažaną ir pievagrybius supjaustykite, nuskustas morkas sutarkuokite smulkiais šiaudeliais. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus ir pakaitinusi suberkite smulkintas morkas, pievagrybius...