Nida Degutienė (Nidos receptai): Tai pats paprasčiausias desertas, kuris kažkodėl tampa labai paklausus rudenį. Ir nors trupiniuotį galima kepti iš bet kokių vaisių ar uogų, pavyzdžiui, braškės man trupiniuočiui „netinka“... Jas mielai dedu į įvairius šaldytus jogurtinius desertus, tačiau kepti man nekyla ranka. O štai su obuoliais – kita istorija... Juk ar galima įsivaizduoti jaukesnį rudenišką vakarą nei tas, kai visi namai kvepia keptais obuoliais ir cinamonu?...
Tamsiaspalves, saldžias vasaros uogas galima valgyti saujomis, tačiau kai norisi rimtesnio deserto, o ne šviežių uogų dubenėlio, tokį galima labai greitai „sumeistrauti“. Šio savaitgalio pasiūlymui tinka ir gervuogės, ir avietės, ir mėlynės ar šilauogės. Taip pat, žinoma, visų jų „miksas“. Išbandykite!