Uogienė - visi receptai

Aviečių ir persikų uogienė su ispaninio šalavijo (chia) sėklomis

Aviečių ir persikų uogienė su ispaninio šalavijo (chia) sėklomis 4 asm.

Tinklaraštis „Du Mėnuliai“: Kviečiu išbandyti aviečių–persikų uogienę su čiobrelio poskoniu. Nėra geresnio laiko nei dabar šiai uogienei, kai apstu aviečių, o persikai atkeliauja irgi sunokę.

 

Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene

Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene 12 asm.

Nuostabus nostalgiškas kepinys iš knygos „Desertai: 365 receptai“. Jo gabaliuką su pienu skanaus vaikai, o su kava – suaugusieji. 

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Arbūzų ir braškių uogienė

Arbūzų ir braškių uogienė 4 asm.

Netikėtas derinys, kurį būtina išbandyti pasipylus laukiamiausioms vasaros uogoms ir gaivumu apdovanojantiems arbūzams.

 

Mielinis suktinis su uogiene

Mielinis suktinis su uogiene 6 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Man regis, jog mielinė tešla yra apipinta mitais ir daug kas jos bijo. Ne kartą girdėjau tokius žodžius: „man mielinė tešla neišeina“, „mėgstu mielinius pyragus, bet jų nekepu, nemoku“. Patikėkite manimi, mielinė tešla nėra tokia sudėtinga. Pabandykite ir jums pavyks!

Sviestinių ragelių apkepas su kalakutiena ir bruknių uogiene

Sviestinių ragelių apkepas su kalakutiena ir bruknių uogiene 4 asm.

1. Sviestinius ragelius įpjaukite išilgai, užtepkite bruknių uogienės ir įdėkite pjaustytą kalakutienos kumpį. 2. Ragelius dėkite į skardą. Ant viršaus paplėšykite mocarelos, aplinkui padėliokite vyšninių pomidoriukų. Kepkite iki 180°C įkaitintoje...
Žalių pomidorų „uogienė“

Žalių pomidorų „uogienė“ 4 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Kai ateina laikas užverti šiltnamių duris, neišvengiamai susiduriame su tokiu paprastu klausimu: ką daryti su neprinokusiais pomidorais? Klasikinis sprendimas būtų juos tiesiog sudėti į dėžutę tarp laikraščių arba šieno ir leisti prinokti tamsoje. Taip išsaugosime dar truputį vasaros aromato, bet tik truputį. Kiek ilgiau jie užsilaikys konservuoti arba suvirti į „uogienę“.

Laiko patikrintas varškės pyragas su uogiene

Laiko patikrintas varškės pyragas su uogiene 8 asm.

Strelkabelka.lt: Šis laiko patikrintas varškės pyragas keptas jau n kartų ir visokiausiomis progoms. Ar tiesiog be progų, nes to norėjosi. Išbandykite ir jūs!

Aviečių uogienės kokteilis

Aviečių uogienės kokteilis 4 asm.

Šiek tiek brandesnis receptas šios vasaros aviečių derliui.

Karamelės skonio obuolių uogienė

Karamelės skonio obuolių uogienė 4 asm.

Obuolius nulupkite, išimkite šerdis. Supjaustykite mažais gabalėliais. Obuolius, sirupą, vandenį ir citrinų sultis sumaišykite prikaistuvyje. Nuolat maišydami virkite maždaug 10 minučių. Suberkite cukrų uogienėms bei kardamonus. Virkite dar 3–6...
Arbūzų ir braškių uogienė

Arbūzų ir braškių uogienė 4 asm.

Arbūzą perspauskite per sietelį – pašalinkite sėklas. Pašalinkite uogų kotelius ir lapelius. Uogas nuplaukite. Sudėkite į prikaistuvį ir sutrinkite rankiniu trintuvu. Supilkite citrinų sultis, suberkite cukrų uogienėms. Virkite 3–6 minutes (arba kol...
Braškių uogienė su citrinomis ir mėtomis

Braškių uogienė su citrinomis ir mėtomis 4 asm.

1. Uogas nuplaukite, pašalinkite lapelius ir kotelius. Stambias uogas supjaustykite arba sutrinkite. 2. Į prikaistuvį suberkite uogas, cukrų uogienėms. Supilkite citrinos sultis, įdėkite citrinos žievelė ir mėtų lapelius. Užvirkite ir 2–5 minutes...
Žaliųjų citrinų ir imbierų uogienė

Žaliųjų citrinų ir imbierų uogienė 2 asm.

Citrinas nuplaukite, nulupkite, išpjaukite minkštimą (pašalinkite visas plėveles) ir susmulkinkite. Sutarkuokite žieveles. Nulupkite ir sutarkuokite imbierus. Vaisių gabalėlius, žieveles ir imbierus sudėkite į prikaistuvį ir užpilkite vandeniu....
Aromatinga rabarbarų ir braškių uogienė

Aromatinga rabarbarų ir braškių uogienė 6 asm.

Ši uogienė – gardus užteptas ant trapučio ar varškės sūrio. Puikiai tinka jogurtui, pusryčių varškei gardinti, pertepti sausainiams bei pyragams.

Trupininis pyragas su uogiene

Trupininis pyragas su uogiene 10 asm.

Šaltą sviestą sutarkuokite, sumaišykite su miltais, cukrumi, kepimo milteliais ir viską trinkite tarp delnų, kol susidarys trupiniai. Į trupinius įmuškite kiaušinį ir viską minkykite, kol susidarys vientisa tešla. Trečdalį tešlos suvyniokite į...
Varškėčiai

Varškėčiai 15 asm.

Į varškę įmuškite kiaušinius, įdėkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską. Viską išmaišykite, padalinkite į 25 vienodas dalis, iš kiekvieno padarykite rutuliuką, apvoliokite miltais ir padarykite mažus blynelius. Trumpai apkepkite aliejuje iš...
Trupinių, riešutų ir uogienės desertai

Trupinių, riešutų ir uogienės desertai 6 asm.

Į virtuvinį kombainą sumeskite pasmulkintą šaltą sviestą, kiaušinį, užberkite cukraus miltelius, druską ir miltus. Paruoškite birią tešlos trupinių masę ir padėkite į šaldytuvą. Obuolius nuplaukite, supjaustykite mažais gabaliukais ir padalinkite...
Trapūs krepšeliai

Trapūs krepšeliai 6 asm.

Pirmiausia paruoškite tešlą: į dubenį persijokite miltus, vanilinį cukrų, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Sudėkite tarkuotą sviestą, įmaišykite kiaušinį, trynį ir užminkykite vientisą tešlą. Iš jos suformuokite rutulį, suvyniokite į...
Kriaušių tyrė

Kriaušių tyrė 12 asm.

Kriaušes nuplaukite, perpjaukite per pusę. Pašalinusi sėklytes, nulupkite, supjaustykite kubeliais. Svogūnus ir česnakus nulupkite, sukapokite. Imbierą nulupkite, sutarkuokite. Visas daržoves ir vaisius krėskite į gilesnį troškinimo puodą,...
Svarainių uogienė

Svarainių uogienė 6 asm.

Svarainius švariai nuplaukite, perpjaukite pusiau ir, išskobusi sėklalizdžius, supjaustykite skiltelėmis. Jas sudėkite į puodą, suberkite cukrų, uždenkite ir palikite 24 valandas pastovėti, kad išsiskirtų sulčių. Svarainių uogienę virkite ant maž...